שתף קטע נבחר

תביעה: רעלת הריון לא אובחנה ונגרם נזק מוחי

צעירה הגיעה למרפאה כמה ימים לאחר שילדה, עם תסמינים שאמורים היו לעורר חשד. לטענתה, בדיקות מתבקשות לא בוצעו, והנזק הוחמר

בית המשפט המחוזי בחיפה יתבקש לדון בתביעת רשלנות רפואית שהוגשה על ידי אישה כבת 30, שבמסגרתה היא תובעת פיצויים משמעותיים על נזקים שלטענתה נגרמו כתוצאה מטיפול רשלני שלא זיהה אצלה רעלת היריון, והותיר אותה עם נזק מוחי, הפרעות בדיבור ושיתוק בחצי מגופה.

 

התביעה הוגשה באמצעות עו"ד מאי מרקוביץ נגד קופ"ח כללית ונגד חברת "ביקורופא", המעניקה שירותי רפואה דחופה. התובעת, שילדה בת באוגוסט 2017, סבלה במהלך ההיריון מהשמנת יתר וחשד לרעלת הריון. כמה ימים לאחר הלידה היא הגיעה אל מרפאת קופת חולים כללית כשהיא סובלת מנפיחות ברגליים, כאבי בטן וגב וקוצר נשימה. לטענת התביעה, הרופא לא ביצע בדיקות בסיסיות מתחייבות בסיטואציה שכזו, וגם לא נתן לה כל טיפול.

 

למחרת היא הגיעה למרפאת "ביקורופא" בקריות ונמצא כי לחץ הדם שלה היה גבוה. למרות זאת, היא נתבקשה לשבת בתור ולהמתין לרופאה. כשאמה ביקשה שיקבלו אותה מיד, רופאת המרפאה יצאה מחדרה ונתנה לה "ואבן" – תרופה להרגעה במצבי מתח וחרדה. זמן קצר לאחר קבלת התרופה חל שינוי במצבה ההכרתי, ירידה ניכרת בתגובות, והפרעות בדיבור. בהמשך טופלה התובעת באספירין, חמצן ופתיחת וריד, והובהלה אל בית החולים רמב"ם, שם הסתבר שהיא סובלת מדימום מוחי נרחב.

 

לאחר מכן הועברה התובעת לשיקום של כמה חודשים בבית לוינשטיין. לפי התביעה, כיום היא סובלת מנזק מוחי בלתי הפיך הכולל הפרעה בשפה, ירידה קוגניטיבית ושיתוק מלא של הגפיים מימין. משכך היא אינה יכולה לחזור לשוק העבודה, וזקוקה לעזרה 24 שעות ביממה, ציוד רפואי, תמיכה נפשית ופיזית, ומטפלת לבתה התינוקת. עוד היא תובעת על הוצאות רפואיות, ניידות וכאב וסבל.

 

אל התביעה צורפה חוות דעת גניקולוג, שבה נמתחה ביקורת על כך שאין עדות שבקופת החולים בדקו או התייחסו למאפיינים של רעלת הריון, או ביצעו בדיקות נדרשות בהתאם לתסמינים. מדובר במקרה חמור במיוחד לנוכח החשד לרעלת הריון והיות התובעת במשכב לידה, הידוע כתקופה מסוכנת לאירועים כמו דימום מוחי.

 

המומחה גם ביקר את העובדה שבאופן תמוה בחר צוות "ביקורופא" לטפל בתובעת באמצעות "ואבן", שהיא תרופת הרגעה שאינה מותווית לטיפול ביתר לחץ דם.

 

הוא ציין כי צירוף הכשלים מהווה סטייה משמעותית ובלתי סבירה מסטנדרט רפואי בסיסי, ומדובר בהתרשלות של הצוותים הרפואיים בכללית ובביקורופא. "אבחון וטיפול תואם היה מונע בסבירות גבוהה את הפגיעה הנוירולוגית הקשה או לפחות מפחית משמעותית את דרגת חומרתה", הוסיף.

 

לתביעה צורפה גם חוות דעת נויורולוג, שציין בין היתר כי אסור בשום שלב של אירוע מוחי לתת "טיפול עיוור" על ידי אספירין לפני בדיקת CT, וכי במקרה זה "סביר שהאספירין הגדיל את הדימום המוחי ואת הלחץ שהדימום גרם לרקמת המוח".

 

חברת "ביקורופא" מסרה בתגובה: "קיבלנו את כתב התביעה, אנו לומדים אותו ונגיב בהתאם. אנו מצרים על מצבה של המטופלת, אך נדגיש כי ביקורופא פינתה אותה לבית החולים תוך שעה מרגע הגעתה למרפאה ואילולא הייתה עושה זאת, יש לשער שמצבה הרפואי היה אף מדרדר".

 

מ"כללית" נמסר כי כתב התביעה התקבל אצלה רק בימים אלה, והיא תגיב במסגרת ההליך המשפטי.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים