שתף קטע נבחר

מודל לחיקוי: דריה בילודיד כובשת את עולם הג'ודו

רק בת 18, אבל כבר אלופת עולם. לא עושה כסף מג'ודו, אבל משלימה הכנסה כדוגמנית. בת להורים ג'ודאים, אבל התחילה דווקא בהתעמלות אמנותית - דריה בילודיד האוקראינית לא הפסידה שנה וחצי. האם זה יקרה החודש בגראנד־פרי ת"א?

 

כשדריה בילודיד הייתה ילדה קטנה אירע דבר מאוד נדיר בקריירת הג'ודו שלה: היא הפסידה בקרב וסיימה רק במקום שני בתחרות באוקראינה. במשך חודשיים היא לא הפסיקה להציק להוריה וביקשה דבר אחד בלבד: לרשום אותה לתחרות שבה משתתפת הילדה שניצחה אותה.

 

אחרי החיפושים הארוכים נמצאה האבידה. בילודיד השיגה את נקמתה וזכתה במדליית הזהב. "הפסדים מכניסים אותי להיסטריה", היא הסבירה בראיון לטלוויזיה האוקראינית, "ברגע שאני מפסידה אני מיד רוצה להתחרות שוב מול אותה יריבה כדי שאוכל לנקום בה".

 

דריה בילודיד (צילום: AP)
בילודיד (שנייה משמאל) על הפודיום עם הזהב באליפות העולם(צילום: AP)

2018 הייתה שנת נטולת היסטריות עבור בילודיד, שלא הפסידה ולו פעם אחת, וחשוב מכך – הפכה בגיל 17 ו־11 חודשים לאלופת העולם הצעירה בתולדות הג'ודו ומיצבה את עצמה כסנסציה הגדולה של הענף.

 

קשה שלא להבחין בבילודיד. במשקל הנמוך ביותר לנשים, עד 48 ק"ג, שבו היא מתחרה, היא נראית כמו גוליבר בארץ הגמדות כשהיא מתנשאת לגובה של 1.72 מטר.

 

ליתרון הגובה יש גם משמעויות ספורטיביות. בג'ודו לאחיזה יש חשיבות רבה: היא הבסיס שממנו מגיעים להטלה שמעניקה נקודות. לספורטאית עם יתרון גובה הרבה יותר קל לזכות באחיזה נוחה, ואפילו אם היריבה תצליח אף היא לאחוז, כל עוד בילודיד תתפוס מלמעלה היא תיראה יותר התקפית – ולדבר יש השפעה גם על היריבות שחשות מאוימות ומרבות לבצע טעויות נגדה, וגם על השופטים שמענישים מתחרים על פאסיביות.

 

יש לה את החבילה המלאה: שילוב בין יתרון פיזי, טכניקה מושלמת, ולא פחות מכך – יכולת מנטלית נדירה מאוד לגילה. כשהיא מתחרה היא לא מוטרדת מהיריבה, ועסוקה רק בעצמה ובאופן שבו תזרוק את היריבה.

 

דריה בילודיד (צילום: AFP)
יש לה את החבילה המלאה. דריה בילודיד(צילום: AFP)

 

ותודה לאמא ולאבא

לבילודיד יש קשר משפחתי הדוק לג'ודו. אביה גנאדי היה בעצמו ג'ודוקא מעולה וזכה פעמיים באליפות אירופה ופעם אחת במדליית ארד באליפות העולם. אמה סבטלנה הייתה אלופת ברית המועצות לנוער ומשמשת כיום כמאמנת ג'ודו. ההורים הכירו כצפוי על מזרן הג'ודו כשהתאמנו אצל אותו מאמן.

 

למרות שטבעי היה שבילודיד תלך לג'ודו, כשהייתה בת ארבע הוריה דווקא העדיפו לשלוח אותה לחוג התעמלות אמנותית. בילודיד הפגינה כישרון בענף האסתטי וכבר בתחרות הראשונה שלה זכתה במדליית זהב. היא זוכרת היטב איך רצה בכל הבית נלהבת עם המדליה על צווארה.

 

כעבור שנתיים מאמנת ההתעמלות עזבה והחוג של בילודיד נסגר. כדי שהילדה הקטנה לא תישאר לבד בבית, אמה נהגה לקחת אותה לחוג הג'ודו שבו שימשה כמאמנת והושיבה אותה בצד להכין שיעורי בית.

 

View this post on Instagram

Traditional New Year’s training with my dad The outgoing year was incredible and unusual for me ! There were a lot of good moments that will remain in my memory forever, there were bad moments, which I will also always remember. But despite everything, summing up, I can confidently say that this year brought me a lot of happiness and joy! Thank God for everything that I have today! Thanks to my parents and close people for being always with me in joy and in sorrow! The support of my family is my main motivation and strength❤️ Good bye 2018, I hope that 2019 will be successful for me and will make me happy❤️ #happynewyear #goodbye2018 #thanksforall #adidascombatsports #heretocreate #adidasjudo

A post shared by DARIA BILODID (@dariabilodid7) on

ההורים תמכו לאורך כל הדרך. בילודיד עם אביה

 

בילודיד התלהבה מאוד ממה שראתה וביקשה מאמא לאפשר לה להתאמן עם הילדים. תחילה אמה אפשרה לה רק לערוך איתם חימום, אך בסופו של דבר התרצתה והסכימה שתצטרף לקבוצה. ההתאהבות של בילודיד הייתה מיידית וטוטאלית. "היא אוהבת ג'ודו יותר מכל דבר אחר, ולכן גם אין לה בעיה לעבוד קשה", אמר בגאווה גנאדי, שמאמן את דריה ביחד עם סבטלנה.

 

מתחילת הדרך בילודיד הייתה מטאור ורשמה הישגים גדולים מוקדם מהצפוי. כשהייתה בת 14 בלבד היא כבר זכתה באליפות אירופה ובאליפות העולם לנוער, אבל את ההד הרציני הראשון בג'ודו יצרה בגיל 16 כשזכתה באליפות אירופה לבוגרות.

 

הזכייה ההיא יצרה עניין עצום סביבה בתקשורת האוקראינית, והיא קיבלה אינספור פניות להתראיין. גופים נוספים שכירכרו סביבה היו סוכנויות הדוגמנות שהגישו לה הצעות מפתות. דריה עצמה רצתה להתנסות גם בעולם הדוגמנות, ובסופו של דבר הצליחה לשכנע את אביה והצטלמה למהדורה האוקראינית של מגזין ווג היוקרתי. כיום היא פעילה מאוד ברשתות החברתיות ושם גם נחשפה הזוגיות הפוטוגנית שלה עם האלוף האולימפי בג'ודו, פאביו באזילה מאיטליה.

 

הזכייה ההיא באליפות אירופה הייתה רק תחילתה של תקופה מוצלחת במיוחד עבור בילודיד. השנה היא זכתה כאמור באליפות העולם, אחרי שניצחה בדרך את האלופה האולימפית מארגנטינה פאולה פארטו ואת אלופת העולם היוצאת, פונה טונאקי מיפן. כשהתבקשה על ידי העיתונאים להסביר את הסוד שלה, ענתה בפשטות: "אני פשוט שונאת להפסיד – ואוהבת מאוד לנצח".

 

את הכסף היא עושה מדוגמנות

 

בנוסף לאליפות העולם, קטפה שלל תארים יוקרתיים כמו גראנד־סלאם פריז וגראנד־סלאם דיסלדורף, כבשה את המקום הראשון בדירוג העולמי והפכה לאחת התקוות הגדולות של אוקראינה בטוקיו 2020. ההפסד האחרון שלה היה אי שם באוגוסט 2017.

 

בקרוב אצלנו

בסוף החודש תהיה גם לקהל הישראלי הזדמנות לצפות בסנסציה מקרוב כשהיא תתחרה בגראנד־פרי ת"א. את אליפות אירופה שנערכה כאן בשנה שעברה החמיצה בגלל פציעה.

 

אוקראינה היא מדינת ספורט מצליחה שזכתה ב־11 מדליות באולימפיאדה האחרונה, אבל מאידך היא מדינה ענייה המשקיעה משאבים דלים מאוד בספורט אולימפי. אולג ורניאייב, אלוף אולימפי בהתעמלות וספורטאי שבילודיד העידה כי היא מעריצה, סיפר בעבר שהוא משתכר כ־150 אירו בחודש. גם התנאים של בילודיד לא פשוטים, אבל למרות שכבר הוצע לה לעבור לייצג מדינות עשירות יותר כמו איחוד האמירויות, אזרבייג'ן וגיאורגיה, היא נחושה להמשיך ולהתחרות תחת דגל אוקראינה.

 

מעריצה אותו. ורניאייב (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
מעריצה אותו. ורניאייב(צילום: gettyimages)

 

"אני פטריוטית ואוהבת את המדינה שלי", הצהירה. "התנאים פה רעים מאוד ואין לנו אולמות אימונים טובים, אבל אני פשוט שמחה לעמוד על הפודיום ולשמוע את ההמנון האוקראיני. להניף את דגל המדינה שלי יותר חשוב מכסף עבורי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים