שתף קטע נבחר

ישראל בלמה מהלך לשדרוג מעמד הפלסטינים באו"ם

הפלסטינים פעלו בימים האחרונים לקדם מהלך לשדרוג מעמדם באו"ם ממדינה משקיפה לחברה מלאה. בעקבות פעילות של השגריר דני דנון וכמה מדינות ידידותיות, החליטו הפלסטינים שלא לקדם את היוזמה

בימים האחרונים פעלו הפלסטינים לקדם מהלך לשדרוג מעמדם באו"ם ממדינה משקיפה למדינה חברה ובעלת זכות הצבעה. בשבוע שעבר אף התבטא בנושא שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל מלכי, שאמר כי הפלסטינים יפנו למועצת הביטחון במהלך חודש ינואר. כצעד משלים, תכנן הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, להגיע החודש למטה האו"ם בניו יורק כדי לקדם את התהליך.

דגל פלסטין במטה האו"ם בניו יורק (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
דגל פלסטין במטה האו"ם בניו יורק(צילום: רויטרס)

הצטרפות כמדינה חברה באו"ם נקבע על פי תנאים והליך פרוצדורלי שמופיעים במגילת האו"ם. החלק הראשון מתייחס לתנאים מהותיים מחייבים, ולפיהם המדינה המבקשת צריכה להיות "אוהבת שלום" ומוכנה לקבל על עצמה את החובות המוטלות עליה מכורח המגילה.

 

החלק השני מתייחס להיבט הפרוצדורלי הדורש המלצה לקבלת הבקשה מצד תשע מתוך 15 המדינות החברות במועצת הביטחון, ולאחר מכן אישורה בעצרת הכללית על ידי רוב של שני שליש מהמדינות החברות הנוכחות. בישראל מעריכים כי בהרכב הנוכחי של מועצת הביטחון הפלסטינים העריכו שאין ודאות שיזכו ברוב של תשע מדינות.

 

שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, בשיתוף כמה מדינות ידידותיות, הוביל מאמץ דיפלומטי לסיכול היוזמה הפלסטינית ובין היתר שוחח עם חלק מחברות מועצת הביטחון והדגיש כי הרשות הפלסטינית אינה עומדת בתנאי המהותי והראשוני של חברות קבועה באו"ם על רקע מדיניותה הברורה בנושא משכורות למחבלים וקמפיין ההסתה הפומבי שהיא מובילה נגד ישראל בספרי לימוד וברשתות החברתיות.

אבו מאזן נאום העצרת הכללית של האו
יבקר במהלך החודש במטה האו"ם בניו יורק. אבו מאזן(צילום: AFP)

בהמשך לפעילות הישראלית שחסכה את השימוש בווטו אמריקני במועצת הביטחון, הבינו הפלסטינים כי הסבירות להעברת ההצעה הולכת ופוחתת, והחליטו לבסוף כי ההצעה לא תקודם. בהתאם, החליט אבו מאזן לשנות את מטרת ביקורו באו"ם וייקח חלק באירוע צד שיערכו הפלסטינים ולא בכדי לקדם את הליך השדרוג.

 

"הרשות חותמת על צ'קים למחבלים בזמן שמנסה להתקבל לאו"ם", אמר דנון. "חשפנו בפני הקהילה הבינלאומית את הצביעות של הפלסטינים שממשיכים לשלם לטרוריסטים כל חודש, לעודד אלימות והסתה נגד ישראל ולכן רחוקים מאוד מהגדרה של מדינה 'אוהבת שלום'. הרשות הפלסטינית ממשיכה לטעות בניסיונה לקבוע עובדות בשטח דרך מהלכים חד צדדים בזמן שלא זנחה את דרך הטרור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
דגל פלסטין במטה האו"ם בניו יורק
צילום: EPA
מומלצים