שתף קטע נבחר

דג הזהב: הגמר הגדול של תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה"

16 משפחות עלו והגיעו למטבח של "שולחן משפחתי" במטרה להוכיח שהן יודעות לעבוד יחד ולייצר ארוחה משפחתית לתפארת וכדי לזכות בתואר "השולחן המשפחתי של המדינה". עכשיו הגיע העת לגלות מי המשפחה שתזכה בתואר ובפרס הראשון: שפר או פרג. צפו בגמר

בשיתוף אסם

 

 

בשבועות האחרונים עקבנו בהתרגשות אחרי 16 המשפחות שנבחרו להשתתף בתחרות "השולחן המשפחתי של המדינה" שעלתה לאוויר בחודש נובמבר האחרון. ראינו כיצד חברי המשפחות השונות עובדים יחד במטבח, ילדים בגילים צעירים מקלפים תפודים, נערים ונערות לוקחים פיקוד על ערבול, ערבוב ותבלון המנות, הורים שמסבירים על כל מרכיב ומרכיב כדי ללמד את הילדים על חשיבותה של תזונה בריאה - בקיצור הרמוניה משפחתית במיטבה.

 

צוות "חיים בריאים של אסם", המלווה את פעילות "שולחן משפחתי" מזה חמש שנים וכולל את השפית ועיתונאית האוכל איילת הירשמן, היועצת המשפחתית סיגל קפלן ואורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום התזונה בחברת אסם, ליווה את המשפחות בכל מנה, בחן את אופן שיתוף הפעולה, טעם את המנות, נתן הערות והארות וגם אסף מסקנות עבור הצופים בבית.

 

במהלך העונה שיתפנו אתכם בהתנהלות במטבח המאובזר של "שולחן משפחתי" שהוקם באולפני y-productions, בית ההפקה מקבוצת ידיעות אחרונות וגם במתכונים הנפלאים שהמשפחות הכינו. בחצאי הגמר נפגשו משפחות גלברט-סנסינו מול משפחת שפר ומשפחת נעים מול משפחת פרג - המשפחות שעלו לשלב הגמר הן משפחת שפר ומשפחת פרג, וזה בדיוק הזמן לראות מה קורה בגמר, מה הכינה כל משפחה, כיצד ממשיך שיתוף הפעולה, אחרי כל כך הרבה מפגשים משפחתיים במטבח ומי זו שתזכה בפרס הראשון מטבח בשווי 50 אלף שקל מתנת SAMGAL KITCHENS. צפו בגמר הגדול של העונה השנייה של "השולחן המשפחתי של המדינה".

 

גמר שולחן משפחתי (צילום: ירון ברנר)
איזו משפחה תזכה בגמר הגדול - פרג (מימין) או שפר?(צילום: ירון ברנר)

 

אז איזה דג הביא את הניצחון? מתכוני הגמר הגדול

 

מסכמים עונה שנייה של "השולחן המשפחתי של המדינה"

מזה חמש שנים, כאמור, מקדמת פעילות "שולחן משפחתי" את חשיבות הארוחה המשפחתית, לפחות פעם אחת בשבוע. כולנו יודעים עד כמה חשובה אינטראקציה בין בני המשפחה, עד כמה היא מחזקת את הביטחון העצמי של הילדים ובני הנוער, ומאפשרת להורים הצצה לחייהם של ילדיהם בעזרת שיחה, אפילו קלילה.

 

בשנתיים האחרונות, בעזרת תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה", שמנו דגש על שיתופי הפעולה בתוך המשפחה בהקשר של "שולחן משפחתי" והכנסנו את כל בני המשפחה אל המטבח. היתרונות צצו מיד: היכולת לנהל שיחה תוך כדי עבודה, האפשרות ללמוד על סוגי המזון השונים ולהבין מה אנחנו אוכלים, מה בריא לנו, כיצד אנחנו יכולים לשמור על תזונה בריאה לכל המשפחה וגם לאפשר לילדים לבחור ולהכין יחד עם ההורים - כל אלו ועוד הוכיחו שיש לפעילות הזו ערך שלא יסולא בפז.

 

בפאנל מיוחד שנערך באולפן ynet לסיכום העונה השנייה של "השולחן המשפחתי של המדינה" ורגע לפני הגמר הגדול, סיפרו חברות צוות חיים בריאים של אסם שבעונה השנייה של התחרות אין ספק שהרמה עלתה, מכל הבחינות - המשפחות נחשפו ליותר טעמים ובשל כך גם הילדים נהנו מטעמים חדשים, יותר דגש הושם על תזונה בריאה, היה שיתוף כולל של כל בני המשפחה במטבח, ובשורה התחתונה, הייתה הרבה יותר מודעות משפחתית לתזונה המשותפת.

 

לסיכום, גם אם יש לכם רק פעם אחת בשבוע, תעשו את זה, אומרת איילת הירשמן. אם קשה להיות ספונטניים, תקבעו ביומן תאריך ושעה, תודיעו לכולם שבאותו יום כולם מתאספים במטבח ומבשלים ביחד את ארוחת הערב.

 

אורלי פיינה הוסיפה כי למטבח אפשר להיכנס בכל גיל, ויותר מזה, ממליצה ללכת עם הילדים לקניות משותפות אחרי שתשתפו אותם בהחלטה 'מה אוכלים לארוחת הערב', וכמובן תנו להם להשתתף בבישול המשפחתי.

 

וסיגל קפלן סיכמה ואמרה - הורים, תתפנו לפעילות המשותפת הזו. גם אם בוער בכם לתקתק את הערב, קחו נשימה, תהפכו את הפעילות המשפחתית למעין חוג משותף ותתפנו לזה, אפילו אם רק פעם אחת בשבוע - כי לשולחן המשפחתי שלכם יש ערך הרבה מעבר לעוד ארוחה ביום.

 

בשיתוף אסם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
איזה דג מנצח?
צילום: ירון ברנר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים