שתף קטע נבחר

מתקפה בליכוד: "עדיף לשתוק". מפלגת גנץ: "הם ירו בגב אחינו הדרוזים"

הרמטכ"ל לשעבר הודיע כי "יעשה כל שביכולתו לתיקון חוק הלאום" - והותקף מימין. השר לוין: "נחשף המרצ של מועמד השמאל". ח"כ דיכטר: "עדיפה השתיקה על הציוץ האומלל". בנט ושקד: "גנץ חבר לשמאל". מפלגתו "חוסן לישראל" מגיבה: "הם ירו בגב של אחינו הדרוזים, אנחנו נרפא"

 

 

מתקפה בליכוד נגד מנהיג "חוסן לישראל", בעקבות התבטאותו הראשונה בנושא פוליטי מעורר מחלוקת: לאחר ההצהרה הקצרה של הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ, שבה הבטיח הבוקר (יום ב') כי "יעשה כל שביכולתו" לתיקון חוק הלאום, מתחו שרים וחברי כנסת בימין ביקורת חריפה על גנץ.

 

בליכוד אמרו בתגובה רשמית כי "כשגנץ תוקף את חוק הלאום וציפי לבני מברכת אותו על כך, כולם יודעים את המובן מאליו: גנץ הוא שמאל, בדיוק כמו לפיד". לאחר המתקפה אמרו ב"חוסן לישראל", מפלגתו של גנץ: "אלו תגובות פאניקה ואיבוד עשתונות. הם ירו בגב של אחינו הדרוזים, ואנחנו נרפא".

 

השר יריב לוין מהליכוד, ממובילי חוק הלאום, אמר: "יצא המרצע מן השק ונחשף המרצ האמיתי של מועמד השמאל בני גנץ. חוק הלאום שהעבירה ממשלת הליכוד מעגן את הבסיס הציוני של מדינת ישראל וכל פגיעה בו פירושה פגיעה בהתיישבות היהודית ובזהות היהודית. נמשיך להגן על זהותה של המדינה ולמנוע כל ניסיון לפגוע בחוק הלאום".

הצהרה בני גנץ (צילום: מוטי קמחי)
גנץ והפעילים לתיקון חוק הלאום(צילום: מוטי קמחי)

הצהרה בני גנץ (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

ח"כ אבי דיכטר, יוזם חוק הלאום, הגיב לגנץ: "כל ישראלי יודע בתוך תוכו שחוק יסוד ישראל מדינת הלאום של העם היהודי אינו פוגע בשום זכות קיימת של אף אזרח בישראל. יותר ממחצית חברי הכנסת תמכו בחוק הלאום ו-60% מהישראלים תומכים בחוק גם היום. גנץ יקירי, עדיפה השתיקה על הציוץ הפוליטי האומלל".

 

השר לשעבר גדעון סער, שיתמודד בפריימריז הקרובים בליכוד, הגיב: "‏אם המשפט הראשון שאומר בני גנץ הוא נגד ההישג הכי חשוב של המחנה הלאומי בכנסת היוצאת זה ממקם אותו בדיוק מוחלט - מולו. אני מכבד את עברו הצבאי של גנץ וקצת פחות מתרשם מהבנתו במשפט חוקתי. אין כל סיבה לתקן או לשנות את חוק הלאום".

 

 

‏"ויפתח ה' את פי האתון", הגיב בטוויטר ח"כ אורן חזן מהליכוד. "'נסיך השמאל' למד לדבר. אם משום מה למישהו הייתה תהיה באיזה צד נמצא גנץ - היום הוא הבהיר שאם הפוליטיקה היא משל למחסום בחברון - הוא בצד הפסול".

 

בתנועת "הימין החדש", מפלגתם החדשה של השרים נפתלי בנט ואיילת שקד, אמרו כי "אמירתו הראשונה של גנץ בפוליטיקה מבהירה - גנץ חבר לשמאל. ‏חוק הלאום הוא הישג היסטורי אשר מחזיר למדינה את אופיה הלאומי, היהודי והציוני מול השחיקה המתמשכת שגרם בג"ץ. ‏תוכנית גנץ לשינוי חוק הלאום מבהירה את עמדתו".

הצהרה בני גנץ (צילום: מוטי קמחי)
גנץ בפתח ביתו(צילום: מוטי קמחי)

תמיר פרדו מחוץ לביתו של בני גנץ (צילום: מוטי קמחי)
ראש המוסד לשעבר פרדו. הגיע לתמוך בפעילים(צילום: מוטי קמחי)

בגוש המרכז-שמאל, לעומת זאת, הגיבו אחרת. "גנץ מביע עמדה ערכית ראויה לתיקון חוק הלאום", אמר יו"ר יש עתיד יאיר לפיד. "חשוב שיהיה חוק שתואם את ערכיה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית ולכן אחד הדברים הראשונים שנעשה כשנגיע לשלטון יהיה תיקון חוק הלאום הנוכחי לחוק הלאום של בני בגין ו'יש עתיד'".

 

בתנועה בראשות ציפי לבני אמרו: "מברכים על דברי גנץ. התנועה מובילה את המאבק לישראל יהודית וגם דמוקרטית ונחוקק במשותף את חוק יסוד מגילת העצמאות - ישראל היא מדינת העם היהודי שיש בה שיוויון. משימה ראשונה לאחר הבחירות".

 

במפגש עם פעילים דרוזים שקוראים לתיקון חוק הלאום, ליד ביתו בראש העין, אמר גנץ: "יש לנו ברית דמים, אבל לא פחות מכך יש לנו ברית חיים. אנחנו צריכים לוודא שביחד אנחנו בונים את השותפות הזו ואת הברית הזו בצורה משותפת כברית חיים, כמו שראוי שיהיה. אני אעשה כל שביכולתי לפעול למען תיקון החקיקה, שיביא לידי ביטוי את הקשר הזה, את הקשר העמוק והבלתי ניתן לניתוק לא רק בקרב, אלא גם בחיים. לא רק בקושי, אלא גם בטוב. נעשה את זה ביחד".

 

גנץ, שסירב להשיב לשאלות העיתונאים, אמר לפעילים בפתח דבריו: "אני שמח שהגעתם לכאן הבוקר אליי הביתה במזג אוויר לא פשוט. אני פותח את ביתי בפניכם ואומר לכם תודה שבאתם. לכבוד הוא לי שאתם נמצאים כאן הבוקר". אל המקום הגיע גם ראש המוסד לשעבר, תמיר פרדו, שתומך במחאה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים