שתף קטע נבחר

טמלקובה תעלה משקל ולא תשתתף בגראנד פרי ת"א

בשיחה עם הצוות המקצועי של הנבחרת הוחלט שהג'ודוקא הישראלית תתחרה החל מחודש מרץ במשקל עד 57 ק"ג ותתמודד על הכרטיס לטוקיו 2020 מול תמנע נלסון לוי. בעקבות הקשחת הקריטריונים, איגוד הג'ודו נלחם עם הוועד האולימפי

הג'ודוקא הישראלית בטינה טמלקובה לא תשתתף בשבוע הבא בגראנד פרי תל אביב שייערך בהיכל שלמה וייפתח ב-24 בינואר לאחר שהעלתה משקל ותתחיל להתחרות בעד 57 ק"ג.

 

טמלקובה, שהתחרתה עד היום במשקל עד 52 ק"ג, התקשתה בתקופה האחרונה להגיע למשקל הרצוי באימונים, ובשל כך הוחלט בשיחה עם הצוות המקצועי של נבחרת ישראל שטמלקובה תעבור להתחרות במשקל גבוה יותר.

 

בטינה טמלקובה ג'ודו (צילום: אורן אהרוני)
עוברת קטגוריית משקל. בטינה טמלקובה(צילום: אורן אהרוני)

 

הג'ודוקא המוכשרת, שהצליחה להגיע לתוצאות מרשימות במשקלה הקודם, תפתח את סבב התחרויות במשקל החדש בחודש מרץ, מאחר שכבר אי אפשר להירשם לתחרות בישראל או לשנות משקל.

 

המשמעות היא שטמלקובה תתמודד מול תמנע נלסון לוי על המקום למשחקים האולימפיים בטוקיו 2020 ואילו ב-52 ק"ג ימשיכו להיאבק על הכרטיס גילי כהן וגפן פרימו.

 

בתוך כך, נשלמות ההכנות לתחרות, כאשר כבר ביום ראשון יחלו ההקמות הנדרשות עם אוהל חימום, אוהל תקשורת ומתחם VIP בתוך האולם עצמו, כשביום רביעי תתקיים הגרלת התחרות.

 

מלחמה בין איגוד הג'ודו לוועד האולימפי

איגוד הג'ודו קיבל בתדהמה את הקריטריונים הישראלים שפירסם השבוע הוועד האולימפי לקראת המשחקים האולימפיים ולכן היום (רביעי), יו"ר האיגוד, משה פונטי, הוציא מכתב למנהל הספורט ההישגי וטען שהקריטריונים פוגעים בענף.

 

פונטי כתב: "תנאי הסף הישראלים בכל הקשור לענף הג’ודו אינם מקובלים עלינו כלל ועיקר, ויש בהם כדי לפגוע בענף. תנאי הסף פורסמו והוחלטו מבלי שהתקיים דיון מסודר עם איגוד הג’ודו, מבלי להתייעץ, מבלי לעדכן. אתם לא רק פוגעים במשלחת לטוקיו ובסיכויי הספורטאים להביא מדליות, אלא גם פוגעים בתקציב הג’ודו לשנים קדימה".

 

"תנאי הסף הישראלים פוגעים בענף הג'ודו". פונטי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
"תנאי הסף הישראלים פוגעים בענף הג'ודו". פונטי(צילום: אורן אהרוני)

 

"לא ראוי ולא מכובד לכתוב קריטריון בדיעבד, כאשר בחודש מאי 2018 החל

הקריטריון למשחקים האולימפיים. איש לא ישב איתנו או אפילו רמז שיש כוונה לשנות מהקריטריון. הענף עבד בצורה מחושבת ואסטרטגית והיווה מודל לענפים אחרים. בכל הצער, נראה לנו שיש מי בוועד האולימפי שעינו צרה בהצלחת הג’ודו או רוצה להקטין את כוחו ומכאן המעשה שנעשה. הלוואי ואתבדה. הכנסת לחצים ועומסים נוספים על הספורטאים והמאמנים לענף שהוכיח את עצמו פעם אחר פעם, מיותר ומזיק".

 

צריך לזכור, שהקריטריון הבינלאומי הוקשח ואף צומצם אצל הגברים, כאשר 18 הראשונים והראשונות בכל קטגוריית משקל יכולים להשיג את מקומם באולימפיאדה הקרובה, אך הקריטריון הישראלי לא יסתפק בכך וכדי להגיע לאולימפיאדה הספורטאים יצטרכו להיכנס לפחות לסגל ארד - שזה אומר להתברג בשביעייה הראשונה באליפות אירופה או בתשיעייה הראשונה באליפות העולם, כשאופציה נוספת מדברת על פודיום בגראנד סלאם או מאסטרס.

 

מהוועד האולימפי נמסר: "הליך קביעת הקריטריונים למשחקים האולימפיים בטוקיו 2020 נעשה באופן זהה מול כלל איגודי הספורט האולימפיים ובכללם גם איגוד הג'ודו. הליך מסודר זה, כלל דיונים מקצועיים ושיחות של אנשי היחידה לספורט הישגי עם מאמני כלל נבחרות ישראל (גברים ונשים), ובכללם איגוד הג'ודו. בישיבה המרכזת עם איגוד הג'ודו שהתקיימה ביחידה לספורט הישגי ב-1.11.18 אחד הנושאים בה היה הקריטריון למשחקים האולימפיים בטוקיו 2020."

 

"היחידה לספורט הישגי לקחה בשיקוליה את עמדות המאמנים הלאומיים

בענפים השונים הגם שלא כולן התקבלו. לאחר דיונים אלו, התקיימו דיונים במנהלת הספורט ההישגי, שכזכור, מחצית מחבריה הינם נציגי משרד הספורט, וזו קיבלה את המלצות היחידה לספורט הישגי. בהמשך, הובאו הדברים לדיונים בוועדת הספורט של הוועד האולימפי בישראל, ובהנהלת הוועד האולימפי בישראל".

 

"לצערנו, ואין לאיגוד הג'ודו להלין אלא על עצמו, נציגיו ובהם אתה כיו״ר האיגוד, שהוזמנו כדין, הדירו רגליהם מישיבת ההנהלה שדנה בנושא, וגם מישיבת האסיפה הכללית של הוועד האולימפי בישראל (בה אתה חבר,9.12.18) שהוא הגורם המאשר באופן סופי את הקריטריונים. האסיפה הכללית אישרה את הקריטריונים פה אחד".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
בטינה טמלקובה
צילום: אורן אהרוני
מומלצים