שתף קטע נבחר

תאילנד - טיול לכל סוגי התקציבים

כמה כסף באמת צריך לטיול בתאילנד? המדינה שמושכת אליה המוני ישראלים כבר שנים נעשית מעט יקרה יותר לאור התחזקות הבאט. לרגל תחילת העונה החמה והמבוקשת ביעד הפופולרי אנחנו מביאים לכם את כל הפרטים, המחירים וסוגי הטיולים שתוכלו לעשות בה. תהנו

מרפסת על החוף או ערסל צמוד לקוף: איך אתם רוצים את הטיול התאילנדי שלכם? הבאט רק הולך ומתחזק וזה כמובן מעלה תהיות לגבי מחיר החופשה במדינה שהישראלים כל כך אוהבים לנפוש בה.

בנגקוק, תאילנד (צילום: shutterstock)
איך אתם מעדיפים את הטיול שלכם? בנגקוק, תאילנד(צילום: shutterstock)
אם בעבר תאילנד נחשבה ליעד חופשה אטרקטיבי וזול לתיירים, בו הכסף לא היווה שיקול מרכזי, הרי שהמצב כיום השתנה וערך המטבע התאילנדי כבר לא בדיוק מתחלק בעשר בצורה עגולה, כמו שהיה בעבר כאשר חישבנו את ערכו למול השקל החדש. נכון לחודש ינואר 2019 כל שקל חדש שווה שמונה באט וחצי.

 

 

עם זאת, כשתגיעו לתאילנד, פוטנציאלית, עדיין תוכלו לשלם יחסית מעט על מחייה, אם תבחרו לנהוג כך. אבל אי אפשר לאמוד במדויק כמה יעלה טיול לכל אחד - כי כל אחד מטייל בצורה שונה. תאילנד התאימה את עצמה בעשורים האחרונים לכל סוגי המטיילים - מתרמילאים תפרנים ועד לעשירים מתפנקים. לפניכם כל הטיפים והחלוקה הברורה לפי סוגי התקציבים לטיול.

   ()

כתבות נוספות על תאילנד: 

המקומות שחובה לראות בקוסמוי

אטרקציה חדשה: להביט על בנגקוק מלמעלה

לאחר פינוי הדוכנים המפורסמים: "רחוב הקוואסן עצוב"

 

טיסות והתניידות בתאילנד

נתחיל מהדבר הכי חשוב - התניידנות. הטיסה לתאילנד היא ברוב המקרים עדיין אחד החלקים היקרים בטיול, אם כי התחרות על ההגעה ליעד נפתחה משמעותית וגרמה להוזלת הטיסות לשם. המחירים כיום נעים בין 350 דולר ועד קצת יותר מאלף דולר. הכל תלוי בבחירה שלכם אם לטוס ישיר או עם קונקשן, לטוס בנוחות עם כל השירותים הנלווים או יותר לואו-קוסט.

נמל התעופה הבינלאומי של בנגקוק - סוברנהומי (צילום: shutterstock)
נמל התעופה הבינלאומי של בנגקוק - סוברנהומי(צילום: shutterstock)

התצפית באי קו פיפי (צילום: גלעד ילון)
התצפית המפורסמת באי היפה קו פיפי(צילום: גלעד ילון)
 

ומה קורה מהרגע שנוחתים? כשמגיעים לטיול בתאילנד לא מסתפקים ביעד אחד במדינה. לכן, רוב הסיכויים שתנחתו בבירה בנגקוק ומשם תמשיכו בטיסות פנים או צפונה או דרומה לאיים, וגם שם מחכות לכם טיסות נוספות או התניידות בצורות אחרות. 

 

 

בתוך הערים הדרך המהירה והנוחה ביותר להתנייד היא במוניות, כך על פי מידע של המרכז למטייל תאילנד. בקשו תמיד להפעיל מונה, ותגיעו ליעד בבטחה, בלי רעש ובלי עשן. נסיעה ארוכה של שעה לאורך עיר כמו בנגקוק שידועה בשעות העומס הארוכות, תעלה כ-300 באט.

 

אם כבר בנגקוק, מומלץ להיעזר גם ברשת הרכבות (הרגילה והעילית), כשבמחיר של כמה עשרות באט תוכלו להגיע במהירות לאזורים המתויירים ביותר בעיר. אם אתם נמצאים בעיר לשבוע ומעלה, תוכלו לקנות כרטיס חופשי-שבועי שיחסוך לכם אפילו יותר.

כלי התחבורה הנפוץ בבנגקוק - טוקטוק (צילום: shutterstock)
כלי התחבורה הנפוץ בבנגקוק - טוקטוק(צילום: shutterstock)
 

מניסיון אישי, גם ה"טוק טוק", שהוא מעין ריקשה נוסח תאילנד המחוברת לאופניים - יכול לעבוד. הוא אמור להיות זול יותר ממוניות אבל חשוב לשמור על הטיפ הידוע: כאשר נהג ה"טוק טוק" מציע לכם לעבור בדרך אצל "חבר" שלו - תסרבו בכל תוקף, מדובר בניסיון שלו לעצור בבית עסק משפחתי כדי שתהיו שבויים ותקנו משהו.

פאי, צפון תאילנד (צילום: גלעד ילון)
פאי, צפון תאילנד(צילום: גלעד ילון)
 

התניידות בין שתי ערים רחוקות, כמו מבנגקוק לצ'יאנג מאי בצפון או מהצפון לאיים השונים, יכולה להיות מאוד זולה ומעט מסורבלת או מאוד נוחה והרבה פחות זולה.

 

 

האפשרות הראשונה היא נסיעת לילה באוטובוס, או שילוב של אוטובוס עם מעבורת על מנת להגיע לאיים. הדרך הזו זולה משמעותית מטיסות פנים או רכבת אבל קחו בחשבון שהיא זוללת לא מעט זמן וסבלנות. גם לא בטוח שתצליחו באמת לישון במעבורת לילה על מזרן דק ושירותים שהם בול פגיעה.

תחנת אוטובוס, תאילנד (צילום: shutterstock)
דרך התניידות זולה אך פחות נוחה: אוטובוס בתאילנד(צילום: shutterstock)
 

לצפון אפשר להגיע ברכבת לילה, שתעריפה מתחיל ב-700 באט לנסיעה במחלקה רגילה, ועד כ-1,000 באט לנסיעה במחלקה הראשונה המשודרגת.

 

ומה עם טיסות פנים? אם תשכילו להזמין מספיק זמן מראש, תמצאו בקלות טיסות פנים לכל היעדים המרכזיים במחירים נוחים שנעים בין 50-100 דולר – אמנם מדובר בדרך יעילה וזולה להתנייד אך החיסרון המרכזי בה הוא חוסר הגמישות שתצרו לעצמכם בין היעדים השונים, כשהטיסות שתזמינו יכתיבו לכם כמה ימים תשהו בכל מקום.

 

תן לשים ת'ראש על דיונה, או שלא 

מלון על הים או מזרן רעוע ללא מזגן? כאן מגיע ההבדל הגדול ביותר בין הטיול שלאחר הצבא לירח דבש הכל-כלול. אכסנייה פשוטה בערים גדולות יכולה להיות זולה מאוד ותעלה בין 250-500 באט ללילה. אבל אם תשלמו סכומים כאלו כדאי לכם לשכוח משירותים בחדר, מסדינים שייראו מזמינים ושלא תעזו אפילו לפנטז על מזגן.

קו פהנגאן: אפשר לישון במלון מפנק או באכסנייה זולה
קו פהנגאן: אפשר לישון במלון מפנק או באכסנייה זולה
 

אם נעלה בתקציב, תמורת 1,000 באט ללילה תקבלו בערים חדרים לא רעים בכלל, או חדרי מעונות שמתוחזקים היטב באיים, אלו כמובן עדיין רחוקים מהפינוק שיש לתאילנד להציע.

מלון יוקרה בבנגקוק ()
מלון יוקרה בבנגקוק
 

באזור ה-2,500 באט ללילה תתחילו לראות חדרים באמת מזמינים בערים ובאיים, עם ארוחת בוקר נחמדה ובאזורים טובים. מלונות היוקרה יעלו החל מ-10,000 באט לחדר ללילה באיים המבוקשים. ואם חשקה נפשכם בפינוק תאילנדי שאין כמותו – לינה במלונות שמארחים נשיאים וכוכבי אינסטגרם, תעלה לכם החל מ-30,000 באט ללילה.

 

הגיע הזמן לאכול

זה החלק היותר נחמד כי איך שלא תסתכלו על זה - האוכל בתאילנד זול, ויכול להתאים לטעמים של כל אחד ואחת מכם. אם אתם כבר מבקרים בתאילנד ההמלצה שלנו היא ליהנות ולאכול כמה שיותר.

שטרות של באט, הכסף התאילנדי (צילום: shutterstock)
הבאט התאילנדי מתחזק: מה זה אומר על החופשה שלכם?(צילום: shutterstock)
 

אגב, יקר יותר לא בהכרח אומר טוב יותר. האוכל הפופולרי והזול ביותר בדוכני הרחוב המוכרים הוא הפאד-תאי. על פי המרכז למטייל תאילנד מחיר פאד-תאי נע 40 ל-90 באט למנה (בהתאם לתוספת), וזה האוכל הכי טרי וטעים שתמצאו.

 

מסעדות פשוטות ייגבו בין 170 ל-200 באט למנה ממוצעת. מסעדות מערביות יהיו יקרות יותר באופן משמעותי. בירה מקומית תעלה בממוצע 100 באט לבקבוק בפאב. אם נסעתם למזרח לכבוד מאורע מיוחד, תשמחו לדעת שמסעדות היוקרה בתאילנד הרבה יותר נגישות מבישראל.

אי אפשר שלא לטעום לפחות פעם אחת: פאד תאי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אי אפשר שלא לטעום לפחות פעם אחת: פאד תאי(צילום: ירון ברנר)
 

למשל, ארוחת ערב מלאה במסעדה עם כוכב מישלן כמו PASTE בבנגקוק, תעלה בין 2,000 ל-3,000 באט לאדם – שזה מחיר מנה במסעדה רגילה בארץ. עוד טיפ קטן שיכול להציל ימים רבים מהטיול שלכם - אם המסעדה או הדוכן ריקים מאדם - תתרחקו. אם יש תור - המחיר לא משנה, כנראה שזה יהיה מעולה.

 

איך אומרים תרבות בתאילנדית?

הכניסה למקדשים, מוזיאונים ואתרי מורשת מקומיים היא בדרך כלל חינמית. פארקי שעשועים למיניהם יעלו באזור 600 באט לאדם, בזמן שאטרקציות שפונות אך ורק לתיירים כמו מוזיאון השעווה "מאדאם טוסו" או עולם המים יכולות לעלות אפילו 1,000 באט לאדם.

מקדש בקו סמוי (צילום: גלעד ילון)
מקדש בקו סמוי(צילום: גלעד ילון)

נזירים בקו טאו (צילום: גלעד ילון)
נזירים בקו טאו(צילום: גלעד ילון)

אם החלטתם ללכת לסרט תשמחו לדעת שהכרטיס יהיה זול מאוד, אבל סביר להניח שאם תבחרו בחוויה הזאת תרצו להגיע לאחד הקומפלקסים היוקרתיים כמו זה שנמצא בקניון הפאראגון, שם ישנה גם אפשרות לחוויית VIP מעולה. כמה מעולה? ה-VIP מעט זול יותר מישראל והרבה יותר מפנק.

 

כך שאם בא לכם ללכת לסרט עם מלצרים אישיים, ספות זוגיות ובמקרים מסוימים – גם אפשרות לעיסוי במהלך הסרט – אין ספק שהגעתם למקום הנכון.

 

באיים בדרום ובערים מרכזיות בצפון נהוג לצאת ל"טיולי יום", שכוללים איסוף מהמלון, שתי ארוחות ויום של הפעלה. הטיול לרוב יכלול צלילות, ראפטינג, טיפוס הרים, טרק או טיולי ג'יפים - בהתאם לעונה. המחיר לרוב נע סביב 1,500-1,800 באט לאדם, ויכול לרדת אם הקבוצה גדלה.

 

ומה עם קניות?

בשווקים הרבים שבתאילנד תמצאו לרוב מחירים זולים יותר מבקניונים. אם אתם כבר מחכים להתמקח עם הסוחרים – כדאי שתדעו שבתאילנד המיקוח כבר פאסה והולך ומאבד מתוקפו, ואם בכלל יסכימו להתמקח אתכם, כנראה שלא תמצאו הנחה משמעותית.

להתמקח זה כבר פאסה (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
להתמקח זה כבר פאסה(צילום: שאטרסטוק)
 

המשמעות היא שהמחיר שכתוב הוא לרוב המחיר הסופי. קניונים מסויימים כמו ה-MBK בבנגקוק שכה אהוב על הישראלים כוללים דוכני שוק לצד חנויות רגילות, והמחירים בו עממיים וזולים. קניוני ענק שקיימים בכל תאילנד כמו Central Festival לדוגמה, כוללים מגוון חנויות בדרגות יוקרה שונות והרבה מסעדות מכוונות לקהל של מקומיים אמידים לצד התיירים הממוצעים.

שופינג תאילנדי: יש הכל מהכל רק תדעו לאן ללכת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שופינג תאילנדי: יש הכל מהכל רק תדעו לאן ללכת(צילום: shutterstock)
 

בבנגקוק תמצאו קניוני יוקרה כמו Siam Discovery, Gaysorn ועוד, בהם המותגים יוקרתיים והמחירים מופקעים. שימו לב שבקניונים כאלו אפילו "האוכל המהיר" יעלה ביוקר, אז גם אם רק באתם להסתכל - תביאו סנדוויץ' מהבית או שתיערכו בהתאם.

 

טיפים אחרונים וחשובים

ההתנהלות הכספית המומלצת בתאילנד עשויה להפתיע אתכם - אל תביאו דולרים מהבית, אל תחביאו באטים בחגורה ואל תקנו אלפי שטרות בשדה התעופה.

 

על פי מידע מהמרכז למטייל תאילנד, הכספומטים בתאילנד גובים עמלה שערורייתית עבור משיכה: בין 200 ל-290 באט, ושער ההמרה, איך נאמר בעדינות, לא ממש בעדכם. לכן, הדרך המהירה, הפשוטה והמשתלמת ביותר לקניות בתאילנד היא פשוט עם כרטיס האשראי. אם אתם לא קונים בננה רוטי בדוכן מבמבוק, תוותרו על מזומן ותגהצו. אין עמלות נוספות מעבר לשל חברת האשראי שלכם.

שטרות של באט, הכסף התאילנדי (צילום: shutterstock)
עדיף לגהץ באשראי מאשר להוציא כסף תאילנדי(צילום: shutterstock)
 

העלות משתנה לפי המיקום שלכם - על האיים תשלמו יותר, ההיצע בהם מוגבל והתיירים מגיעים בשפע, מה שהופך את המלונות, האטרקציות והאוכל ליקר בכ-10 אחוזים יותר, לפחות. אם תרצו לחסוך בעלויות נוספות נסו להימנע ממסעדות ומלונות בקרבת החופים המתויירים.

 

לעומת זאת, בבנגקוק, מוטב לישון רחוק מהמרכז וקרוב לתחנת רכבת, מאשר בלב העיר. שם תקבלו חדרים נוחים יותר במחירים מעולים, ותוכלו להגיע לרוב חלקי העיר בלי פקקים, בזמן שלינה באזורים מרכזיים כמו רחוב סוקהומוויט או צ'יט-לום יהיו יקרים בהרבה והתמורה למחיר תהיה נמוכה יותר.

 

למרות שביחס ליעדים אחרים אין תקופה ממשוכת בשנה בה לא מומלץ לטייל בתאילנד, ישנה משמעות לחודש שבו תבחרו לטייל במדינה. מלבד עונות השנה, יש במדינה גם עונות תיירות. עונה חלשה, עונה חזקה ועונת שיא.

 

ברוב אתרי המלונות והאטרקציות, תוכלו לראות פירוט לגבי התקופות השונות והבדלי המחירים המשמעותיים שעשויים להשתנות בין האיים השונים והצפון. אבל מה שאינטרנט לא יראה לכם, הוא שהפער הזה קיים גם בכל שוק וכמעט בכל הוצאה שתעשו.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תאילנד לכל כיס: לכבוד העונה החמה - קבלו את השוואת המחירים למדינה הפופולרית
צילום: shutterstock
מומלצים