שתף קטע נבחר

פרשת המין ומינויי השופטים: השופטת החשודה הוצאה לחופשה

פרסום ראשון: במקביל לפרסום ולפיו ראש לשכת עורכי הדין אפי נוה הוא הבכיר שנעצר במסגרת הפרשה, הוחלט להוציא את השופטת החשודה שנחקרה בלהב 433 לחופשה מתפקידה. זאת, עד לתום החקירה ובירור החשדות

שופטת (צילום: אתר בתי המשפט)
הוצאה לחופשה. השופטת שנחקרה(צילום: אתר בתי המשפט)

פרסום ראשון: שופטת בית משפט השלום החשודה בפרשה שמסעירה בימים האחרונים את מערכת המשפט בישראל, הוצאה הערב (ד') לחופשה עד לתום החקירה בעניינה. השופטת נחקרה יחד עם מעורבים נוספים בפרשה ביחידת להב 443, ובתום דיון שוחררה למעצר בית למשך ארבעה ימים. מוקדם יותר הותר לפרסום כי יו"ר לשכת עורכי הדין, אפי נוה, הוא הבכיר שנעצר הבוקר במסגרת הפרשה.

 

ההתפתחות בפרשה, שבה מעורבים גורמים מוכרים במערכת המשפט, צפויה להוביל ככל הנראה להליכים נוספים. לפי שעה, קיים צו איסור פרסום בנוגע לפרטי חקירה - אך היא עברה מהשלב הסמוי לשלב הגלוי. מלבד השופטת ועורכת הדין שנחקרו, החוקרים חושדים כי נוה ביצע עבירות הקשורות לעניינן של עורכת דין נוספת ושתי מתמחות.

 

  

עו"ד אופיר סטרשנוב, ממשרד כהן-סטרשנוב-לונדון, ב"כ של השופטת, מסר בתגובה כי "השופטת שיתפה פעולה באופן מלא עם החוקרים, ענתה על כל השאלות שנשאלה וכך תמשיך לעשות ככל שתידרש. השופטת מכחישה באופן מוחלט מעורבות בביצוע עבירות כלשהן והיא מקווה כי החקירה תמוצה בהקדם ויובהר כי לא דבק בה רבב".

 

החשדות המרכזיים בפרשה, לפי המשטרה, הם ביצוע עבירות בנוגע למינוי שופטת שלום אחת לפני כמה שנים ובקשר לניסיון להביא למינוי של שופט שלום למחוזי - מהלך שלא צלח. בין היתר נחקר חשד למתן שוחד מיני ולעניינים נוספים, בהם פגיעה בטוהר המידות באופנים אחרים, ונושאים הקשורים ללשכת עורכי הדין.

 

פרקליטו של נוה, עו"ד בועז בן צור, טען בדיון כי יו"ר לשכת עורכי הדין לא היה חבר בוועדה למינוי שופטים בזמן שהשופטת מונתה וכי ההחלטה על מינויה התקבלה ברוב של שמונה חברים.

החוקרים בפרשת המין והמנויים ()
נציגי המשטרה בבית המשפט
  

 עורך דין אפי נוה פרשת המין והמנויים (צילום: מוטי קמחי )
עורך הדין אפי נוה(צילום: מוטי קמחי )

בתשובה ענה נציג המשטרה כי נווה אמנם לא היה חבר בוועדה, אך "רוחו נמצאה שם". הוא הוסיף כי המשטרה חוקרת גם חשדות על אירועים שקרו בעת שהיה חבר בוועדה ואירועים שקרו לפני שהיה חבר בה.

 

בוועדה לבחירת שופטים הביעו דאגה מכך שהשמועות על שחיתות לכאורה בהתנהלות המערכת המשפטית עלולות לפגוע באורח אנוש באמון הציבור במערכת - שגם כך אינו גבוה. עם זאת, ראשי המערכת אמרו שידיהם כבולות בשל צו איסור הפרסום.

 

עקבות החקירה פרסמו שרת המשפטים איילת שקד ונשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות הודעה מיוחדת. "ראינו לנכון לציין כי אנו סמוכות ובטוחות כי מערכת אכיפת החוק תמצה את חקירת הפרשה ותגיע לחקר האמת. עוד ראינו לציין כי במהלך תקופת כהונתה של שקד כיושבת ראש הוועדה לבחירת שופטים, מינתה הוועדה 334 שופטים ורשמים בכירים בהליך מיון ובחירה קפדני ומקצועי".

 

השתיים הוסיפו: "ברשות השופטת בישראל מכהנים שופטות, שופטים, רשמות ורשמים בכירים העושים את מלאכתם נאמנה, ביושר ובמסירות. יש לקוות כי החקירה תושלם בהקדם על מנת לשמור על מעמדה של הרשות השופטת ועל אמון הציבור בה".

 

גלעד מורג השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אתר בתי המשפט
השופטת שנחקרה
צילום: אתר בתי המשפט
מומלצים