שתף קטע נבחר

בנט יוצא להגנת שקד: "אל תטעו, היא לא עשויה מהחומר שנשבר"

ברקע פרשת מינויי השופטים והביקורת על שרת המשפטים, פרסם שר החינוך הודעת תמיכה בשותפתו לימין החדש: "המתקפות לא ירפו את ידה. המהפכה השיפוטית של איילת שקד לא תיעצר"

 

נפתלי בנט ואיילת שקד הצהרה משותפת (צילום: EPA)
השרים בנו ושקד(צילום: EPA)

שר החינוך ויו"ר הימין החדש, נפתלי בנט, יוצא הבוקר (יום ה') להגנת שרת המשפטים איילת שקד לנוכח פרשת ראש לשכת עורכי הדין אפי נוה והצל על מערכת המשפט: "אני פונה לחבריי בשמאל, רק אל תטעו: איילת שקד לא עשויה מהחומר שנשבר. ‏המתקפות הפוליטיות נגדה לא ירפו את ידה. המהפכה השיפוטית של איילת שקד לא תיעצר".

 

לדברי בנט, "ביממה האחרונה ישנו גל מתקפות פוליטיות, קשות וארסיות נגד שרת המשפטים, איילת שקד. ‏השרה שקד ביצעה מהפכה שיפוטית חסרת תקדים במערכת המשפט והיא, להערכת רבים ולתפיסתי שלי, שרת המשפטים הטובה ביותר שהייתה לישראל. מהפכה שיפוטית זו קרתה הודות למקצועיות, העקביות והתבונה שמאפיינים את איילת מאז ומתמיד בעשייתה הציבורית".

פפראצי ל יו
אפי נוה מגיע ללהב 433, היום(צילום: יריב כץ)

עוד אמר: "‏אני מכיר את איילת שקד מזה שנים. ‏כל פעולותיה היו כדין, מתוך נאמנות עמוקה לדבר אחד בלבד - טובת מדינת ישראל. אם חלילה נפל פגם אצל מי מחברי הוועדה למינוי שופטים, הרי שהדבר חמור ומהווה פגיעה בערכי טוהר המידות וניקיון הכפיים של מערכת המשפט, שהיא אחת מאבני היסוד לשלטון החוק בישראל. על רשויות אכיפת החוק לחקור לעומק וביסודיות כדי להגיע לאמת ולמצות את הדין עם מי שצריך".

 

נוה, החשוד המרכזי בפרשה, נחשב בשנים האחרונות לבן בריתה הקרוב של השרה שקד ושותפה לדרך ולצעדים שביצעה בפעילותה למהפכה במערכת המשפט, בעיקר במינוי שופטים שמרנים. בתחקיר התוכנית "עובדה", שעסק בהליך מינוי שופטים, סיפרו השניים על שיתוף הפעולה ביניהם ועל זהות אידיאולוגית ושותפות האינטרסים.

 

פרשת המינויים תמורת מין

החקירה מתנהלת כמה שבועות ואתמול נחשפה, אחרי שנוה, השופטת ועורכת הדין הובאו לחקירה ביחידת להב 433. בערב החליט בית משפט השלום בתל אביב לשחרר את נוה למעצר בית למשך שבוע ולהרחיקו למשך חודש מהלשכה. השופטת ועורכת הדין שוחררו גם למעצרי בית של ארבעה וחמישה ימים, בהתאמה. השופטת גם הוצאה לחופשה. בנוסף חושדים החוקרים כי נוה ביצע עבירות הקשורות לעניינן של עורכת דין נוספת ושתי מתמחות.

 

שלושה מחברי הוועדה למינוי שופטים מסרו אתמול עדות במשטרה, בהם ח"כ נורית קורן (הליכוד) ואילנה סקר, שחברה בוועדה מטעם לשכת עורכי הדין.

 

 

שופטת (צילום: אתר בתי המשפט)
השופטת החשודה(צילום: אתר בתי המשפט)

עו
עורכת הדין החשודה(צילום: יוסי זמיר, מתוך פייסבוק)

החשדות המרכזיים בפרשה, לפי המשטרה, הם ביצוע עבירות בנוגע למינוי שופטת שלום אחת לפני כמה שנים ובקשר לניסיון להביא למינוי של שופט שלום למחוזי - מהלך שלא צלח. בין היתר נחקר חשד למתן שוחד מיני ולעניינים נוספים, בהם פגיעה בטוהר המידות באופנים אחרים, ונושאים הקשורים ללשכת עורכי הדין.

 

המשטרה טענה בדיון בבית המשפט כי יש להאריך את מעצרו של נוה מחשש לשיבוש החקירה. "מרשך אדם חזק מאד לא יכול להיות מצב שהפעולות לא יזוהמו אם ישתחרר", אמר נציג המשטרה לפרקליטו של נוה, עו"ד בועז בן צור.

 

הוא הוסיף כי נוה "ניצל את רום מעמדו ואת יכולת השפעתו בתהליכי מינוי שופטים תוך שהוא מצוי בניגוד עניינים". הוא הוסיף: "בשלב זה מדובר ביחס לשני אירועים נקודתיים ולא חלילה כלפי המערכת המשפטית כולה. מעצרו הוא אינטרס ציבורי רם מעלה הגובר על זכותו של החשוד". לדבריו, ישנם אירועים נוספים הקשורים לחשוד שייבדקו בהמשך.

 

בעקבות החקירה פרסמו שרת המשפטים איילת שקד ונשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות הודעה מיוחדת. "ראינו לנכון לציין כי אנו סמוכות ובטוחות כי מערכת אכיפת החוק תמצה את חקירת הפרשה ותגיע לחקר האמת. עוד ראינו לציין כי במהלך תקופת כהונתה של שקד כיושבת ראש הוועדה לבחירת שופטים, מינתה הוועדה 334 שופטים ורשמים בכירים בהליך מיון ובחירה קפדני ומקצועי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים