שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ארז קומרובסקי: מאפה אפגני במילוי תפוחי אדמה
    בלי תנור: כמחווה לעם האפגני, השף ארז קומרובסקי מכין בולאני - מאפה אפגני מטוגן במילוי תפוחי אדמה ובצל ירוק. צפו

     


       (צילום: יותם קצור)
    שף ארז קומרובסקי (צילום: יותם קצור)

    מאפה אפגני במילוי תפוחי אדמה

    המצרכים: 

    לבצק -

    1/2 ק"ג קמח רב תכליתי

    1 כפית מלח

    2 כפות שמן חמניות

    275-250 מ"ל מים

     

    למילוי -

    600 גר'-1/2 ק"ג תפוחי אדמה, מבושלים, קלופים ומעוכים לפירה

    2 כוסות בצל ירוק קצוץ

    2 כוסות כוסברה קצוצה

    1/2 כוס פלפל ירוק קצוץ

    פלפל שחור - בנדיבות

    מלח - לפי הטעם

       (צילום: יותם קצור)
    (צילום: יותם קצור)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק - לשים את כל חומרי הבצק במשך כמה דקות, עד לקבלת מרקם רך ונעים. מעבירים את הבצק לקערה, ומניחים בצד למשך 1/2 שעה של מנוחה. מחלקים את הבצק ל-7 כדורים, ומניחים אותם שוב בקערה למנוחה קצרה.
    2. מכינים את המילוי - מחממים מחבת עם מעט שמן חמניות, וכשהשמן חם מוסיפים פנימה את מחית תפוחי האדמה, מבשלים במשך 2 דקות ומוסיפים את הבצל הירוק ואת הפלפל החריף. מורידים מהאש, ומוסיפים את הכוסברה, המלח והפלפל.
    3. ממלאים את הבצק - מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים דקים, ומניחים את המלית על חצי מהעיגולים בצורה כזו שנשאר ס"מ ללא מילוי בקצוות.
         (צילום: יותם קצור)
      (צילום: יותם קצור)
         (צילום: יותם קצור)
      (צילום: יותם קצור)
    4. סוגרים את החלק של הבצק הנקי על המילוי כך שיווצר כיסון גדול מאוד. צובטים היטב את הקצוות או מהדקים בעזרת מזלג.
         (צילום: יותם קצור)
      (צילום: יותם קצור)
        
    5. מטגנים - במחבת ברזל חמה או על סאג', מטגנים את הכיסונים הממולאים משני הצדדים עד להזהבה. מגישים חם.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יותם קצור
    מאפה אפגני במילוי תפוחי אדמה
    צילום: יותם קצור
    מומלצים