שתף קטע נבחר

עיבוד מחשב: מיכל וולבה

אתגר אחד אחרון: היגוואין רוצה לצ'לסי / מר עולם

הארגנטינאי בן ה-31 אמנם הגיע למילאן רק בקיץ, אבל כבר נמאס לו מהמועדון ומהמאמן ג'נארו גאטוזו. החלוץ שעלה פעם 90 מיליון אירו יודע שאם יש מישהו שיכול לגרום לו לחזור לחורר רשתות, זה מאמנו לשעבר מאוריציו סארי

 

שפת הגוף של גונסאלו היגוואין הייתה ברורה מאוד. החלוץ הארגנטינאי של מילאן בכלל לא רצה להיות בערב הסעודית עם קבוצתו הנוכחית מילאן, ששיחקה ביום רביעי בערב עם קבוצתו הקודמת יובנטוס, בסופר-קאפ האיטלקי.

 

לטבלת הליגה האיטלקית

לטבלת הפרמייר-ליג

 

הוא ישב על הספסל בתחילת המשחק, כשהסיבה שנתן המאמן ג'נארו גאטוזו הייתה שהוא "חולה", אבל היגוואין בכל זאת נכנס כמחליף ל-20 הדקות האחרונות וכלל לא הורגש, במשחק שבו ניצחה יובנטוס, משער של כריסטיאנו רונאלדו. אותו רונאלדו שבעבר הרחוק שיתף פעולה עם "פיפיטה" בריאל מדריד – ואשר הגעתו ליובנטוס הקיץ הובילה לעזיבתו של היגוואין. החלוץ העצבני לא הפסיק למחות כנגד החלטות השופט וחבריו במילאן נאלצו לעצור אותו אחרי שריקת הסיום, כדי שלא יפגע חלילה בשופט.

 

גונסאלו היגוואין מאוכזב (צילום: רויטרס)
גונסאלו היגוואין. לא מוצא את עצמו במילאן(צילום: רויטרס)
 

לפני המשחק התייצבו שחקני מילאן לצילום משותף עם עבדל עזיז בין טורקי אל פייסל, הנסיך המשמש כמנהל רשות הספורט הסעודית. השחקן היחיד שנעדר מהצילום היה היגוואין. במילאן הסבירו שזה משום שהוא מקבל טיפול רפואי. גאטוזו אמר לעיתונאים: "לגונסאלו אין מזל, היה לו חום גבוה אתמול בלילה. אתם אולי חושבים שזאת בדיחה, אבל זו האמת. כשהנסיך הסעודי הגיע לבקר אותנו לא רציתי שהוא יהיה איתנו, כדי שלא ידביק את יתר השחקנים".

 

אולי זה נכון ואולי לא, אבל מה שבטוח זה שלהיגוואין נמאס ממילאן, נמאס מגאטוזו והוא רק רצה לחזור הביתה ולהתכונן למעבר הגדול האחרון בקריירה שלו - לצ'לסי. גאטוזו נדרש גם לעניין הזה אבל אמר רק: "אני לא יודע אם זה היה משחקו האחרון במילאן, יש לי 25 שחקנים אחרים שאני צריך לחשוב עליהם".

 

כשמילאן נחתה באיטליה ביום חמישי בבוקר היגוואין עדיין לא היה רגוע. העיתונאים והצלמים המתינו לו כמובן בשדה התעופה, ולעבר אחד מהם, נודניק במיוחד, הוא סינן: "אתה מחפש צרות. עדיף לך שלא תנסה אותי".

 

גונסאלו היגוואין מילאן (צילום: AP)
מול חבריו לשעבר ביובנטוס, קייליני וסנדרו(צילום: AP)
 

 

יחסים מצוינים עם סארי

בחמש השנים הראשונות שלו באיטליה, שלוש בנאפולי ושתיים ביובנטוס, היגוואין היה פשוט מדהים. הוא הבקיע 146 שערים, זכה באליפויות ובגביעים, שיחק בגמר ליגת האלופות והוכתר כמלך השערים של הסריה א'. כשיובנטוס רכשה אותו מנאפולי ב-2016 היא שילמה עבורו 90 מיליון אירו – שיא איטלקי (שנשבר רק כאשר יובה רכשה את רונאלדו) ועדיין הסכום הגבוה ביותר ששולם אי פעם במעבר של שחקן בין שתי קבוצות מאותה ליגה.

 

היגוואין עזב את נאפולי, לטענתו, בשל יחסיו עם נשיא המועדון הדרומי, איש הקולנוע אורליו דה לורנטיס. אוהדי נאפולי לא קנו את ההסבר. מבחינתם "פיפיטה" הפך לבוגד תאב בצע. הנקמה מבחינתם הייתה להפיץ פחי אשפה ונייר טואלט עם דמותו של היגוואין עליהם.

 

אבל עם אדם אחד בנאפולי היחסים של היגוואין נשארו מצוינים: המאמן מאוריציו סארי, שאימן אותו בקבוצה בעונת 2016/15. זו הייתה העונה הטובה ביותר בקריירה של הארגנטינאי. סארי ידע לנצל את התכונות שלו בצורה הטובה ביותר והמספרים היו מדהימים: 36 שערים ב-35 משחקי ליגה. זה היה מספר השערים הרבה ביותר שכבש שחקן בליגה האיטלקית ב-87 השנים האחרונות, מאז ג'ינו רוזטי שעשה זאת בעונת 1928/9 במדי טורינו.

 

מאוריציו סארי (צילום: AFP)
איתו זה הצליח. סארי(צילום: AFP)
 

 

סארי הפך את נאפולי לקבוצה מלהיבה, שמשחקת כדורגל התקפי, מתוחכם ומסעיר, למרות שלא זכתה באליפות. וזה מה שהוא מנסה לעשות כעת גם בצ'לסי, אליה הגיע בקיץ האחרון. סארי הוא זה שלחץ על רומן אברמוביץ' ועל הנהלת צ'לסי להביא את היגוואין, למרות שבדצמבר הוא חגג יום הולדת 31 ולמרות חצי העונה המאכזבת שלו במילאן. לאור העובדה שאלברו מוראטה ממשיך לאכזב, "פיפיטה" נראה כתחליף ראוי. הרעיון הוא להביא אותו בהשאלה עד סוף העונה עם אופציה לרכישה לקראת העונה הבאה.

 

סארי, שאין מי שמכיר את היגוואין טוב ממנו, משוכנע שהיגוואין יצליח בפרמייר-ליג. אבל לא מעט אנשים באנגליה מפקפקים בכך. פול מרסון, כוכב העבר של ארסנל וכיום פרשן ברשת "סקיי", אמר: "הוא היה חלוץ גדול, אבל נראה לי שהוא נמצא מתחת לרמה הרגילה שלו בזמן האחרון. כעת הוא מגיע לליגה הכי קשה בעולם. לא יהיה לו זמן להתאקלם כי מדובר בהעברה של אמצע העונה. אני חושב שעדיף לצ'לסי להביא חלוץ שיש לו ניסיון בפרמייר-ליג ויודע מה הדרישות בליגה הזו".

 

לא הצליח להיות קונצנזוס

אם לומר את האמת, היגוואין מעולם לא הצליח להיות קונצנזוס, למרות שמדובר בשחקן שהבקיע לא פחות מ-321 שערים בקריירה, וכל זאת בקבוצות הכי בכירות בארגנטינה, ספרד ואיטליה. הוא צמח בריבר פלייט, ואחרי שהבקיע בגיל 19 צמד בקלאסיקו מול בוקה ג'וניורס, המנהל המקצועי של ריאל מדריד, פרדראג מיאטוביץ', שנכח במשחק, החליט להחתים אותו. גם אז זה היה מעבר של חודש ינואר, באמצע העונה.

 

אנשים שוכחים, אבל הוא היה סקורר גם בריאל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אנשים שוכחים, אבל הוא היה סקורר גם בריאל(צילום: AFP)

 

בששת החודשים הראשונים שלו בריאל הוא כבש רק שני שערים ב-23 משחקים והרבה אנשים בספרד היו משוכנעים שמדובר בפלופ אדיר. אבל רוד ואן ניסטלרוי, החלוץ ההולנדי האגדי, היה זה שתמך בו והאמין בו.

 

גם העונה המלאה הראשונה שלו בריאל לא הייתה מדהימה, אבל עונת 2008/9 סימנה את תחילת הפריצה הגדולה שלו, כשהבקיע 24 שערים ב-44 משחקים. בקיץ 2009 הצטרפו לריאל מדריד כריסטיאנו רונאלדו וקארים בנזמה, והמאבק על המקום בהרכב הפך קשה ביותר. רונאלדו הפך מיד לכוכב הראשי בהצגה. היגוואין ובנזמה נלחמו על המקום לצידו. ולפחות בהתחלה מי שניצח היה הארגנטינאי, שהבקיע באותה עונה 27 שערי ליגה, לעומת שמונה בלבד של הצרפתי.

 

לא כל אוהדי ריאל מדריד חשבו שהיגוואין צריך לשחק, אבל כאשר ז'וזה מוריניו הגיע לברנבאו, לא היה ספק מי החלוץ המועדף עליו מבין השניים. באותם ימים מוריניו שיגר את האימרה הבאה: "אם הכלב שלי לא יהיה לצידי, אאלץ לצאת לציד עם החתול". ולא היה ספק מי מבחינתו הוא כלב הצייד ומי הוא חתול התפנוקים.

 

שש וחצי שנים שיחק היגוואין במדים הלבנים של ריאל מדריד והבקיע 121 שערים ב-264 משחקים. בסופו של דבר מי שהחליט על עזיבתו היה הנשיא פלורנטינו פרס, שלא אהב את העובדה ש"פיפיטה" נרכש ע"י הנשיא הקודם, שנוא נפשו, רמון קלדרון.

 

היה אמור להיות כבר מזמן בפרמייר-ליג, אבל אז חתם בנאפולי (צילום: AP) (צילום: AP)
היה אמור להיות כבר מזמן בפרמייר-ליג, אבל אז חתם בנאפולי(צילום: AP)

 

זה קרה ב-2013 והיגוואין כבר היה אז בדרך לפרמייר-ליג. הוא כבר סיכם על חוזה לארבע שנים בארסנל של ארסן ונגר, התקשורת האנגלית חגגה - ואז לפתע התברר שהוא סגר בנאפולי, ששילמה עבורו 40 מיליון יורו. חמש וחצי שנים לאחר מכן היגוואין בכל זאת מגיע ללונדון ולכדורגל האנגלי.

 

על שלוש השנים הנהדרות שלו בנאפולי כבר סיפרנו, אבל גם שתי העונות ביובה היו פנטסטיות, במיוחד הראשונה. זה לא היה רק זכייה באליפות איטליה אלא גם העפלה לגמר ליגת האלופות, כאשר הוא הגיבור הגדול של חצי הגמר, עם צמד שערים בחצי הגמר מול מונאקו.

 

רק שבגמר מול ריאל מדריד בקרדיף, היגוואין כמעט לא הורגש. וכך רק חיזק את התדמית שלו, של שחקן ש"נעלם" במשחקים הגדולים. זה קרה לו פעמים רבות בריאל מדריד וגם בנבחרת ארגנטינה.

 

מי יכול לשכוח את ההחמצה הענקית שלו בגמר מונדיאל 2014  (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
מי יכול לשכוח את ההחמצה הענקית שלו בגמר מונדיאל 2014 (צילום: gettyimages)

 

מי יכול לשכוח את ההחמצה הענקית שלו בגמר מונדיאל 2014 מול גרמניה, ואת החמצת הפנדל מול צ'ילה בגמר קופה אמריקה 2015. ארגנטינה הפסידה בשני הגמרים הללו ורבים האשימו את היגוואין בכישלונות. מצד שני הוא הבקיע 31 שערים ב-75 משחקים במדי האלביסלסטה, מספר מרשים לכל הדיעות.

 

החודשים הקרובים יהיו משמעותיים מאוד עבור היגוואין. הוא יודע שכבר לא נשארו לו יותר מדי שנים לשחק ברמות הגבוהות ביותר וייתכן שצ'לסי תהיה הקבוצה

הגדולה האחרונה שלו. המטרה שניצבת בפניו ברורה: להבקיע את השערים שיבטיחו לצ'לסי את אחד מארבעת המקומות הראשונים באנגליה ואת הכרטיס לליגת האלופות. ואם הוא יצליח במשימה, אין ספק שהוא יישאר בצ'לסי גם בעונה הבאה.

 

צ'לסי זקוקה להיגוואין בדחיפות. מבין שש הראשונות בפרמייר-ליג היא זו שכבשה הכי מעט, רק 40 שערים. מוראטה כבש רק חמישה שערי ליגה העונה, ז'ירו עם שער בודד. מי שמבקיע את מרבית השערים הוא אדן הזאר, עם 10, אבל זה כשהוא משחק כתשע מדומה ולא בעמדה האופטימלית שלו, בכנף שמאל.

 

הזאר (צילום: רויטרס)
בצ'לסי לא כ"כ מוצאים את הרשת. הזאר(צילום: רויטרס)

 

גם היגוואין זקוק לצ'לסי לא פחות ממה שהיא זקוקה לו כדי לשקם את מעמדו הדועך. במילאן הוא הבקיע עד עכשיו רק חמישה שערי ליגה ב-16 משחקים, באחת העונות הגרועות בקריירה שלו.

 

מאוריציו סארי מאמין שהיגוואין יפתור את בעיית החלוץ המרכזי, שהזאר יחזור למקום המועדף מבחינתו, וכך כל משחק ההתקפה של צ'לסי ישודרג. ומי יודע, אולי נראה את הנוסחה החדשה כבר בשבת בדרבי מול ארסנל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
גונסאלו היגוואין
צילום: רויטרס
מומלצים