שתף קטע נבחר

מתמחה העידה: נשאלה אם נוה סייע לה בבחינות הלשכה

השופטת ועורכת הדין מפרשת "מין תמורת מינויים" נחקרו שוב. מתמחה נשאלה אם אפי נוה ניסה לקדמה בעת שהשניים היו בקשר. הפרקליטות הצבאית הזהירה את גלי צה"ל שלא לפרסם חומרים פרטיים מהטלפון של נוה. קרובת משפחתה של השופטת ל-ynet: "כל הסיפורים - בולשיט"

 

ביג שליש אפי נוה החשודות (צילום: אתר בתי המשפט , יאיר שגיא)
(צילום: אתר בתי המשפט , יאיר שגיא)

השופטת ועורכת הדין החשודות בפרשת מין תמורת מינויים נחקרו היום (ו') בפעם השנייה ובמשך כמה שעות ביחידת להב 433 בלוד והתבקשו למסור פרטים נוספים. בנוסף מסרה היום עדות בפרשה מתמחה במשרד עורכי דין ונשאלה על טיב קשריה עם ראש לשכת עורכי הדין עד אתמול, אפי נוה.

 

השוטרים רוצים לקבל לידיהם את הטלפון של המתמחה. היא חששה שבין היתר יודלפו תמונות ושיחות, אך הטלפון יועבר - בכפוף למגבלות מסוימות. המתמחה נשאלה אם נוה ניסה לקדמה או לעזור לה, והם בודקים אם סייע לה בעת שהשניים היו לכאורה בקשר מיני. עו"ד שרון נהרי, המייצג את המתמחה, ליווה אותה לעדותה היום. נהרי עצמו סירב להגיב.

 

 

במקביל להודעת המשטרה, הזהירה הפרקליטות הצבאית את אנשי גלי צה"ל שלא לפרסם חומרים פרטיים מהטלפון הנייד של אפי נוה שנפרץ, ושאותו העבירה למשטרה העיתונאית הדס שטייף. אתמול נעשתה פנייה לגלי צה"ל ממשרד המשפטים על ידי אחד הבכירים במשרד, דרך הפרקליט הצבאי הראשי, ואנשי התחנה הוזהרו לא לפרסם את החומרים האסורים.

 

אורלי, קרובת משפחתה של השופטת מפרשת אפי נוה, אמרה מוקדם יותר בשיחה עם ynet: "היא לא עשתה שום דבר לא בסדר, הכול טוב. אני גאה בה והיא אישה מודל לחיקוי. בזכות הלימודים שלה ובזכות מה שהיא היא התקדמה, לא בזכות שום דבר אחר. כל הסיפורים האלה זה לא מגיע למצב שאפילו צריך לדבר על זה. בולשיט".

 

החשדות המרכזיים בפרשה, לפי המשטרה, הם ביצוע עבירות בנוגע למינוי השופטת לפני כמה שנים ובקשר לניסיון להביא באמצעותה של עורכת הדין למינוי של שופט שלום למחוזי - מהלך שלא צלח. בין היתר נחקר חשד למתן שוחד מיני ולעניינים נוספים, בהם פגיעה בטוהר המידות באופנים אחרים ונושאים הקשורים ללשכת עורכי הדין.

המתמחה מפשרת המין והמינויים (צילום: יאיר שגיא)
המתמחה מפרשת המין והמינויים(צילום: יאיר שגיא)

תמלילי השיחות ותכתובות הוואטסאפ בין ראש לשכת עורכי הדין המתפטר נוה לבין בני שיחו יישארו חסויים. כך עולה מה"הבנות" שהושגו בין פרקליט המדינה שי ניצן והמשנה ליועץ המשפטי לממשלה רז נזרי לבין העיתונאית הדס שטייף שמסרה את הטלפון הנייד. לפיכך, יתומללו וייחקרו רק החומרים שיש בהם כדי לתרום לחקירת השחיתות לכאורה במינוי שופטים במסגרת פרשת מין תמורת מינויים.

 

עוד הודגש כי מי שיפיץ את "שיחות הרכילות" הפרטיות, ואפילו שיחות בתפקיד בין נוה לבין חבריו ובכללם ראשי מערכת המשפט, מסתכן בהעמדה לדין פלילי בשל הפרת צו איסור פרסום. בהודעת המשטרה החריגה שפורסמה הבוקר בעקבות ההאשמות שעשתה שימוש במידע בטלפון שנפרץ, נאמר: "למען הסר ספק - אנו מדגישים כי קיים גם צו איסור פרסום נוסף בו נאסר גם - על-פי החלטת בית המשפט - פרסומו של כל פרט ו/או מידע שהושג מתוך הטלפונים הסלולריים של החשוד".

 

"הפרת הצו מהווה עבירה פלילית" 

עוד נאמר כי "מעבר לצורכי ניהול החקירה, קיימים גם שיקולים של פגיעה חמורה בפרטיותם של החשוד ובצנעת הפרט של גורמים שונים, לרבות כאלה שכלל אינם קשורים לחקירה, שעמם בא החשוד במגע ובגין שיקולים אלה החליט בית המשפט להוציא צו זה. הפרת הצו, אשר בא ממילא בנוסף לאיסורי החוק הרגילים בעניין זה, מהווה עבירה פלילית".

 

מבלי לאשר או להכחיש דבר מן הנטען בפרסומים שונים לגבי דרך הגעת המידע אל רשויות האכיפה, אמרו במשטרה כי "החקירה עוסקת אך ורק בבדיקת חשדות לעבירות פליליות על-פי אותו מידע בקשר למינוי שופטים, ואיננה עוסקת בנושאים אחרים".

 

עוד ציינו כי בגלל רגישות החומר, המשטרה והפרקליטות הגבילו עצמן בשימוש בחומר: "החקירה מתנהלת באישור הגורמים המוסמכים, עם ליווי של פרקליטות מחוז מרכז ופיקוח של פרקליט המדינה, ומחמת הזהירות גם עם בקרה של בית המשפט אשר נתבקש לאשר פעולות חקירה שונות והוא שאישר עיון בחומר רגיש תוך הטלת מגבלות שונות".

הדס שטייף, אפי נוה, שי ניצן ()

שרון נהרי (צילום: מוטי קמחי)
עו"ד שרון נהרי(צילום: מוטי קמחי)

באגודה לזכויות האזרח קראו אמש לסגור את תיק החקירה נגד נוה משום שהראיות התקבלו לכאורה מפריצה לטלפון הנייד שלו, "תוך פגיעה בוטה בפרטיות", לטענתם.

 

"הפרשה מזהמת את מנגנון בחירת השופטים ופוגעת באמון הציבור", אמרו באגודה. "אין מקום לנוה בחיים הציבוריים ויש לוודא שדבר כזה לא יקרה שוב. אולם, אם הידיעות נכונות, יש לסגור את החקירה מיד".

 

השימוש בתוכן הנמצא במכשיר צפוי להוות נקודה חשובה במהלך משפטו של נוה, ופרקליטו טען כי מכשיר הטלפון של מרשו נפרץ וכי הראיות שהוצגו בדיון אתמול במסגרת הפרשה, הושגו לכאורה שלא כדין, טענה שכמובן דחתה המשטרה שהסבירה שהכל נעשה לפי חוק ועם פיקוח מדוקדק של בכירים בפרקליטות על כל מהלך של חקירה.

 

עורך דינו טען כי "אין מחלוקת על כך - אם פורצים לנייד פרטי ושואבים ממנו הודעות זה לא חוקי. ברגע שחומר מטלפון פרטי יוצא החוצה לכלי תקשורת, מבלי שנמסר לכלי תקשורת, הוא כנראה ניתן בלי הרשאה ולא כדין".

 

נוה התפטר ביום רביעי מתפקידו כראש לשכת עורכי הדין, ואתמול בבוקר נחקר בפעם השנייה במשרדי להב 433 של המשטרה. ל-ynet נודע כי מלבד הקשרים לשופטת ולעורכת הדין (אשת השופט) שנחקרו ביום שלישי, במשטרה ביקשו לברר לגבי קשריו עם עורכת דין נוספת ושתי מתמחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים