שתף קטע נבחר

טסלה התרסקה בניו יורק ב-13% אחרי גל הפיטורים; המדדים עלו בעד 1.4%

המדדים המובילים בניו יורק ננעלו בעליות, על רקע דיווח על הצעה סינית להגדיל עד 2024 את היקף היבוא מארה"ב בטריליון דולר. מחיר הנפט עלה ב-3.3% לשיא של חודש וחצי. מניית טסלה צללה, לאחר קיצוצים של 7% מהעובדים במשרה מלאה

המדדים המובילים בניו יורק ננעלו הערב בעליות שערים בפעם הרביעית ברציפות, על רקע מה שנראה כהתקדמות בשיחות הסחר בין ארה"ב וסין. מוקדם יותר דיווחה סוכנות בלומברג על כך שסין הציעה להגדיל עד 2024 את היקף היבוא מארה"ב בכטריליון דולר - וכך להקטין את גירעון הסחר בין המדינות. דאו ג'ונס עלה הערב ב-1.4%, S&P 500 הוסיף לערכו 1.3%, נאסד"ק התחזק ב-1%. בסיכום שבועי, דאו ג'ונס עלה ב-3%, S&P 500 הוסיף לערכו 2.9%, ונאסד"ק התחזק ב-2.7%.

  

בורסות אירופה סגרו את המסחר היום בעליות חדות לאחר מה שנראה כהתקדמות בשיחות הסחר בין ארה"ב וסין שמעודדת את המשקיעים. מדד המניות הפן-אירופי Stoxx 600 זינק היום ב-1.8% ורשם את רמתו הגבוהה ביותר מזה חודש וחצי. בסיכום שבועי רשם המדד התחזקות של יותר מ-2.2%. מניות יצרניות הרכב והמשאבים הבסיסיים הובילו את העליות, על רקע חשיפתן הרבה לנעשה בסין. מדד הדאקס הגרמני זינק היום ב-2.6%, הקאק הצרפתי עלה ב-1.7%, ואילו הפוטסי הבריטי הוסיף לערכו 2%.

 

הנפט הגולמי מסוג WTI עלה היום ב-3.3% לשיא של חודש וחצי ונקבע על 58.3 דולר לחבית. בסיכום שבועי, הוסיף הנפט לערכו 4.3%. העלייה במחירו של הזהב השחור נרשמה, על רקע תקוות של המשקיעים להסכם סחר בין סין וארה"ב. זאת, על רקע דיווח שפירסמה בלומברג מוקדם יותר, ולפיו סין הציעה תוכנית שש-שנתית למחיקת גירעון הסחר האמריקאי, באמצעות העלות היקף היבוא של מוצרים אמריקאים לסך של טריליון דולר עד 2024. מחיר הזהב ירד ב-0.8% (9.7 דולר) ונקבע על 1,282.6 דולר לאונקיה. בסיכום שבועי, ירד מחיר הזהב ב-0.5%.

.

מדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן צנח בינואר לרמתו הנמוכה ביותר מאז שנבחר הנשיא טראמפ לתפקיד. המדד ירד לרמה של 90.7 נקודות בינואר מ-98.3 נקודות בדצמבר - הרבה מתחת לציפיות. סקר שערך אתר "מארקטווטש" בקרב כלכלנים חזה כי קריאת המדד לחודש ינואר תעמוד על 97.5 נקודות. "הירידה החדה נרשמה מכמה סיבות - בין היתר על רקע השבתת הממשל, האפקט של המכסים, חוסר היציבות בשווקים הפיננסיים, ההאטה הגלובלית, וחוסר ודאות באשר למדיניות המוניטרית", אמר ריצ'רד קורטין, הכלכלן הראשי במסגרת הסקר.

 

הייצור התעשייתי בארה"ב סיים את השנה בעליות של 0.3% שנרשמו בדצמבר, לאחר עליות של 0.4% (נתון שעודכן כעת) בנובמבר - כך לפי נתונים שפורסמו על ידי הפדרל ריזרב. העליות עלו בקנה אחד עם הציפיות של האנליסטים. ברבעון הרביעי עלה היקף הייצור התעשייתי בקצב שנתי של 3.8% - ירידה לעומת קצב הייצור השנתי שנרשם ברבעון השלישי ועמד על 4.7%.

 

מניות במרכז

מניית טסלה, יצרנית הרכב החשמלי של אלון מאסק, התרסקה ב-13%. זאת, לאחר הדיווח שלפיו היא תפטר 7% מהעובדים שלה במשרה מלאה, במסגרת תוכנית התייעלות רחבת היקף שנועדה לחסוך בעלויות, כדי שהחברה תוכל למכור את מכונית מודל 3 שלה במחיר מופחת. "טסלה תיאלץ לבצע את הקיצוצים האלה תוך הגברת קצב הייצור של מודל 3 וביצוע שיפורים הנדסיים רבים בחודשים הקרובים", מסר מייסד ומנכ"ל החברה אלון מאסק במזכר ששלח לעובדים והגיע לידי הוול סטריט ג'ורנל.



 

חברת הטיסות המוזלות האירית ריאנאייר הורידה את תחזית הרווח לשנה הנוכחית, על רקע תעריפי חורף נמוכים יותר. החברה אף הזהירה כי צפויות הורדות נוספות בהתאם להתפתחות הברקזיט, כך לפי מרקטווץ'. לפי הודעת החברה המתמחה בטיסות לואו קוסט, הרווח אחרי מס, לא כולל הפסדים בסטארט-אפ לאודה, ינועו בין 1 ל-1.1 מיליארד יורו (1.1-1.3 מיליארד דולר) עבור השנה הפיסקאלית שתסתיים ב-31 במרץ, זאת בעוד שהתחזית מאוקטובר נעה בין 1.1-1.2 מיליארד אירו. זו הפעם השנייה בשלושה חודשים שהחברה מורידה את תחזית הרווח שלה. התחזית המקורית עמדה על הטווח שבין 1.25-1.35 מיליארד אירו. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים