צילום: ירון ברנר

"גם כשיש מלחמה בעזה - היהודים ממשיכים לאכול אצלנו"

יונס עלי הקים את "הזקן והים" לפני 20 שנה, ועד היום עומדים אצלו בתור ערבים, יהודים ונוצרים בשביל לאכול דגים ושפע של סלטים. "הכי טוב לנו בישראל", אומר המסעדן המוסלמי שלא נבהל מקסאמים או ממבצעים צבאיים. ומה בכל זאת מטריד אותו? פייק ניוז. "אמרו שיהודים מחכים בתור ושהערבים לא. זה ממש לא נכון"


כשהסופר ארנסט המינגוויי הוציא לאור את "הזקן והים" ב-1952, הוא כנראה לא ידע שהספר, על דייג קובני זקן הנאבק בדג עצום, צפוי לעורר את הקריירה שלו ואפילו לזכות אותו בפרס פוליצר. והוא בטח ובטח לא ידע שעשרות שנים לאחר מכן, אותו ספר ישמש השראה למסעדה אחת בישראל - שמגישה שפע של דגים, עצומים וקטנים.

 

"אני קצת כמו הדייג הקובני הזקן – נאבק ולא מוותר, וזה גם מה שאני רוצה שיגידו עליי כשאהיה באמת זקן", צוחק יונס עלי, הבעלים ומי שהקים לפני 20 שנה את מסעדת "הזקן והים" ברחוב קדם ביפו.

premuim_image

כתבה זו זמינה רק למנויי +ynet - שנהנים מגישה מלאה לפרשנויות, לראיונות בלעדיים, לכתבות ולטורים של מיטב כותבי ynet ו"ידיעות אחרונות"

כבר יש לכם מינוי? התחברו

הצטרפו עכשיו - החודש הראשון עלינו
רוצים לראות מה יש לנו להציע?