שתף קטע נבחר

אומרים תודה ומילה טובה: חיבוק לקהילה

מה עושים תלמידי חטיבת הביניים אורט גוטמן נתניה בשעות הערב המאוחרות? יוצאים להגיד תודה ומילה טובה לכל האנשים שעובדים בלילות, שומרים על חיינו, מצילים ועוזרים. הצטרפנו למסע לילי מיוחד במינו במסגרת פעילות יום המילה הטובה

בשיתוף רשת אורט

 

 

"מילה טובה, גם אם זו רק 'תודה', תמיד מחממת את הלב, במיוחד כשזה בא ממישהו שאתה לא מכיר, זה מראה לך שאנשים מעריכים אותך וזה לא משנה באיזה אירוע, וכל הזמן" - רונילי צפיר היא אחת מעשרות תלמידי חטיבת הביניים אורט גוטמן שבנתניה שבחרו לפנות ערב אחד כדי לומר תודה לכל אותם עובדי ציבור שנותנים שירות לקהילה בשעות לילה.

 

עוד כתבות ליום המילה הטובה:

 

כ-50 תלמידי כיתות ח' וט' עלו על אוטובוס הפרגונים עם מטרה אחת - להוקיר תודה לכל האנשים שלא תמיד אנחנו רואים, שנמצאים שם בין צללי הלילה, מחכים לקריאה לעזרה, מושיטים יד ומסייעים בכל צרה.

יוצאים לדרך
יוצאים לדרך

המסע הלילי החל בבית אבות 'דורות', שם הם "עשו שמח" עם האחיות, השומרים וכל העובדים, שרו ורקדו, הרכיבו פאזל ענק עם המילה תודה, ולאחר מכן העניקו תעודת כבוד והערכה. בתחנה השנייה הם פגשו בעובדי מד"א שהתרגשו מאוד מהתודות ומהפעילות הססגונית וזכו גם הם לחיבוק אוהד ותעודות כבוד והערכה. בהמשך אף פגשו קבוצה של השיטור העירוני, ושוטרים נוספים במשמרת לילה והצטרפו לניידת עלם - הכל כדי לומר תודה גדולה ולהראות לאנשי הלילה שיש מי שרואה אותם.

 

באנו להגיד תודה ולעשות שמח. בית אבות "דורות"
באנו להגיד תודה ולעשות שמח. בית אבות "דורות"

 

תודה גם למד"א
תודה גם למד"א

 

עליזה בילו סיכמה ואמרה: "אני רוצה להגיד לתלמידים שלי שהשמיים כבר לא הגבול, שכל דבר איתו הם יתמודדו, גם הדברים הקשים ביותר, הם יוכלו לו, כי המעז מנצח."

מרכיבים יחד את פאזל התודה (צילום: נמרוד גליקמן)
מרכיבים יחד את פאזל התודה(צילום: נמרוד גליקמן)
 

אומרים מילה טובה - לכולם

יום המילה הטובה המצוין היום - 29.1 - הוא קמפיין לאומי של תלמידי רשת "אורט ישראל" הלוקח אחריות על השיח ברשת ומחוצה לו. היוזמה היא פועל יוצא של השתתפות התלמידים בפעילויות המפתחות מנהיגות ומודעות חברתית בניסיון ליצור שינוי תרבותי בשיח הישראלי במשך כל השנה כשהיום הוא יום השיא ומצוין ברחבי הארץ בסימן מילים טובות ומפרגנות.

 

אירועי היום מתקיימים בלמעלה מ-230 מוסדות הרשת ואף יצאו מגבולות בתיה"ס אל הקהילה, על מנת להגביר ככל האפשר את המודעות לצורך בשינוי תרבות השיח ותפיסת האחר. "יום המילה הטובה" נועד ליצור חוויה חיובית ולקבל מילה טובה ומחמאה ולתת תחושה טובה שאין לה תחליף בקרב הורים, מורים, מנהלים, תלמידי יסודי ותיכון, קשישים, כוחות הביטחון, פגועי נפש, ניצולי שואה, עובדי הרשות המקומית ועוד, בתקווה שחוויות אלו יהוו קרקע פורייה להתפתחות דפוסי התנהגות אלה למשך השנה כולה ובכלל.

תודה על הכל
תודה על הכל
  

בנוסף, על מנת למסד את הקמפיין ולהציב אותו במרכז הקונסנזוס הישראלי, תיערך היום החתמה המונית של הציבור ושל מקבלי ההחלטות על "אמנת המילה הטובה" אשר נוסחה על ידי תלמידי "אורט ישראל", במטרה לקרוא למחויבות לשינוי המיוחל בשיח. עוד באותו יום, יקיימו עשרות אלפי תלמידי רשת אורט ישראל מגוון פעילויות בתוך ומחוץ לכתלי בית הספר. בין היתר תוקם סיירת דיגיטל של תלמידים אשר ינטרו שיח פוגעני ברשת ובטוקבקים כך שלהשמצה אחת יופצו עשרות מילים טובות אחרות במקום; עוד יארגנו התלמידים "ספיד-דייטינג" של מילים טובות, סדנת חוזקות, אוטובוס הפרגונים שיעבור ברחבי הארץ ויחלק מילים טובות לנותני שירות כולל גם בשפת הסימנים, ותלמידים ערוכים עם מילים טובות ישטפו את תחנות האוטובוס והרכבת במהלך היום.

 

בשיתוף רשת אורט

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים