מלפפון בטעם בננה
החידושים הטעימים מתערוכת החקלאות בערבה: נשנושי עגבניות, פטל באמצע החורף, פלפל שעמיד בפני מזיקים וגם חליטה שמסייעת להעביר האנגאובר
למעלה ממחצית התנובה החקלאית של ארצנו מגיעה מאזור הערבה, חבל הארץ המדברי שאדמתו מעניקה כל טוב. כמדי שנה, לקראת האביב, חושפים חקלאי הערבה מ־480 משקים את התוצרת המשובחת שלהם, בתערוכה שכבר הפכה שם דבר בארץ ואף בעולם, ותתקיים מחר ומחרתיים.
בין הפיתוחים החדשים, זן מתוק של פטל חורפי, שמהווה בשורה לקונדיטורים ולאוהבי פירות היער וגידולו התאפשר בזכות האקלים הייחודי בלב המדבר, המאפשר טמפרטורות נוחות במהלך שעות היום ומנות קור מדודות בלילה, תנאים המאפשרים גידול פטל חורף במדינת ישראל, רק בערבה.
הנושא שמטריד יותר מכל בימים אלה ובכלל את חובבי הפירות והירקות הוא עניין ההדברה, שפוגעת קשות בבריאות. חברת "הזרע" תציג לראשונה בתערוכה זן פלפלים בשם "דינור" שאמור להיות עמיד בפני מזיקים ושמגדליהם טוענים כי הצליחו להפחית משמעותית את השימוש בחומרי הדברה.
עוד פותחו כאן עגבניות שרי קראנצ'יות במיוחד ובעלות אחוזי סוכר גבוהים מהרגיל, מה שהופך אותן גם אידיאליות לנשנוש בין הארוחות. גם את הפרי האקזוטי "צימבאלו" שגדל באזורים ההרריים בדרום אמריקה הצליחו לאקלם כאן. קליפתו הירוקה־צהבהבה מעוטרת בפסים אנכיים סגולים ומקנה לו מראה של מלפפון, אבל את טעמו ניתן לתאר כשילוב של בננה ואגס. הוא עשיר בוויטמין C, אשלגן וברזל, וניתן לשלבו בסלטי פירות או ירקות.
עוד שווה לשים לב לחליטת התה "גמייקה", המיוצרת במשתלת "נאות הכיכר" הוותיקה, שאחראית לעשרות זנים מיוחדים של פירות וירקות בערבה. החליטה מבוססת על צמח שנמצא בשימוש של הרפואה העממית במזרח ובאיים הקריביים ומיועד לטיפול בצינון, שיעול ובתופעות של האנג־אובר לאחר שתייה אלכוהולית מרובה, ואפילו מסייע לטיפול ביתר לחץ דם ובמניעה של ספיגת יתר של פחמימות.
• הכניסה חינם. פרטים בטלפון 5681603־077, או באתר www.aravaopenday.co.il
