שתף קטע נבחר

מסתמן: לא יוקם כפר נופש בחוף בצת

במסמך שכתב מהנדס הוועדה המקומית לתכנון ובנייה חוף אשר נכתב כי "המגמה התכנונית המסתמנת כיום, כפי שבאה לידי ביטוי בתוכנית האב, שוללת את מימוש התוכנית". מדובר בתוכנית של היזם הרצל ציוני, הטוען כי תוכניתו תתחשב בסביבה

מסיכום דיון בוועדה המקומית לתכנון ובנייה חבל אשר בנוגע להקמת כפר נופש בחוף בצת עולה, כי חברי הוועדה נוטים לשמר את הסביבה ולא להתיר בנייה חדשה במקום. המשרד להגנת הסביבה, רשות הטבע והגנים והחברה להגנת הטבע התנגדו למיזם. רשות הטבע והגנים העלו חשש כי כפר הנופש עשוי להעמיד בסכנת הכחדה מיני צמחים ובעלי חיים מסויימים, ובכלל זה פגיעה באוכלוסיית צבי הים ואזורי ההטלה שלהם.

 

 

מדובר בפרוייקט שמקדם היזם הרצל ציוני, שלדבריו יתחשב בסביבה. הוועדה זימנה לדיון את היזם, שהגיע בליווי מתכננת ועורך דין מטעמו. כמו כן הגיעו נציגי ארגוני הסביבה, בהם רשות הטבע והגנים, המשרד להגנת הסביבה, החברה להגנת הטבע ונציגים נוספים. ציוני הציג את כוונותיו והדגיש את התכנון המצומצם, לעומת המותר, וטען כי כפר הנופש יכלול יחידות דיור חד קומתיות, כפריות ונמוכות, עשויות עץ וטובלות בירק. לטענת היזם, מדובר בתוכנית מצומצמת וממוקדת באזור מסויים, מעבר לקו ה- 100 מטרים מחוף הים.

 

חוף בצת (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
חוף בצת(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

 

במכתב של מהנדס הוועדה ליזם ציוני ובו סיכם את דיוני הוועדה נכתב: "בשנת 2004 אושר חוק שמירת הסביבה החופית, שהטיל מגבלות קשות על אפשרויות הבינוי והפיתוח של חופי ישראל... כאשר נשאלת שאלת מימוש התכנית, על פי הוראות חוק השמירה על הסביבה החופית, יש מקום להביא במניין השיקולים את המגמה התכנונית שמגלם חוק זה, נגד פיתוח ובינוי החופים, שהינה ברורה וחד משמעית". עוד ציין כי "בשנים האחרונות קודמה תוכנית אב לחופי המועצה...... המגמה התכנונית המסתמנת כיום, כפי שבאה לידי ביטוי בתוכנית האב, שוללת את מימוש התוכנית...".

 

במכתב מציין מהנדס הוועדה כי רשות הטבע והגנים מתנגדת לתוכנית והמציאה חוות דעת אקולוגית עדכנית, גם נתונים אלה מטים את הכף נגד מימוש התוכנית. "בחוות הדעת סקרה רט"ג את נתוני החוף, הצמחייה בו, בעלי החיים ועוד. רט"ג סקרה את ההשפעה האפשרית של בינוי כפר נופש במקום, והמחישה פגיעה קשה בערכי טבע, עד כדי סכנת הכחדה של מיני צמחים ובעלי חיים מסוימים, ובכלל זה פגיעה באוכלוסיית צבי הים המטילה באזור, פגיעה במערכות אקולוגיות. מסקנות המומחה הינה כי הקמת כפר נופש במיקום המבוקש תסב נזק חמור לחי ולצומח במקום".

חוף בצת (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
חוף בצת(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

 

עוד נכתב כי "מכל ההתפתחויות - תוכנית האב, חוות הדעת של רט"ג, של המשרד להגנת הסביבה, של תמ"א 1 ושל חוק השמירה על הסביבה החופית - עולה מגמה ברורה של שמירת חופי הים בכלל וחוף זה בפרט, כפתוחים, ללא בינוי. במצב דברים זה, דומה כי בבחינה מחודשת המתחייבת של מימוש התוכנית, הכף נוטה באופן מובהק לשלילת מימושה בשלב הזה".

 

מהחברה להגנת הטבע, הפועלת כבר שנים רבות למען שמירה על החוף ונגד כפר הנופש המתוכנן, נמסר: "החברה להגנת הטבע תמשיך לפעול בכל הכלים העומדים לרשותה על מנת להביא לביטול התכנית ולשמירה על החוף כמו שהוא, במצבו הטבעי, ללא כל בנייה או פיתוח".

 

יש לציין כי אין מדובר בעמדה סופית של הוועדה, אך ניתן לראות להיכן הרוח נושבת. הוועדה ביקשה את עמדת הוועדה המחוזית ביחס לתחילת מימוש התוכנית, התייחסות כתובה של רט"ג ושל משרד הביטחון. לאחר מכן תתכנס הוועדה לדיון נוסף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
חוף בצת, צפונית לנהריה
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
מומלצים