שתף קטע נבחר

במפלגת גנץ מגיבים למתקפה: "כולם בפאניקה"

ראש העיר ירוחם לשעבר מיכאל ביטון והפעיל החברתי גדי יברקן הפכו אתמול לשותפים פוליטיים. "אזרחי ישראל יכולים לישון טוב בלילה עם שני רמטכ"לים שינהיגו את המדינה", הם אמרו בריאיון לאולפן ynet

 

 

פחות מיממה לאחר ההודעה על שיתוף הפעולה בין מפלגתו של הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ, "חוסן לישראל", לבין מפלגת תל"ם של שר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון, בכירי הרשימות של השניים מבהירים כי ללא חיבורים פוליטיים - לא יוכלו להחליף את ממשלת נתניהו בבחירות הקרובות.

 

בריאיון לאולפן ynet אמר ראש העיר ירוחם לשעבר, מיכאל ביטון, שהצטרף למפלגתו של גנץ, כי "נתניהו שירת את המדינה במשך עשור, וכעת תמה תקופה ומתחילה תקופה חדשה"

 

הכל על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

משה בוגי יעלון ובני גנץ חוסן לישראל בחירות 2019 (צילום: AFP)
שותפים ישנים-חדשים. גנץ ויעלון(צילום: AFP)

ביטון הוסיף כי "אתמול היה ערב דרמטי, אולי במידה מסוימת הסטורי בחייה של המדינה. לאחר עשור שיש פה את אותו ראש ממשלה, לראשונה עומד מנהיג עם אג'נדה, חזון ומסר מפורט. אמרו עליו שהוא לא יגיד אמר דברים אמיצים ומשמעותיים בכל התחומים, והוא דווקא הניח את המסד לעשור של גישה חדשה וממשלה חדשה בישראל שהוא יעמוד בראשה".

 

בהמשך לריאיון של גדעון סער, שטען כי לגנץ אין את הניסיון הנדרש כדי להיות רה"מ, ואמר: "גדעון הוא ידיד שלי והוא הממלכתי מבין חברי הליכוד, לא מהמתלהמים, אבל גם נתניהו הפך מסגן שר החוץ לראש הממשלה. בסוף רמטכ"ל נושא באחריות לביטחון ישראל, וגנץ למד ועשה המון בארבע השנים האלה, והכין את עצמו למשימה עם צוות מדהים, יחד עם הניסיון הפוליטי של בוגי יעלון כשר ביטחון".

 

- ישנן טענות לא מעטות שבמו"מ פוליטי אולי גנץ לא כזה דגול. הוא לקח מפלגה בלי מנדטים - ונתן לה שלושה מקומות בעשירייה הראשונה.

"מה שדגול במפגש הזה, זה שהם קודם כל הניחו את האגו בצד. בוגי היה המפקד של גנץ בצבא, ומוכן להיות מספר 2", אומר ביטון. "כיסאות ומקומות זה לא הדבר החשוב. וגם אזרחי ישראל ישנים טוב בלילה כששני רמטכ"לים ושר ביטחון יקחו אחריות על ההיבט המדיני-ביטחוני, ולצידם הנהגה כלכלית שלי, של חילי טרופר ואחרים".

 

ביטון חזר על המסר של גנץ שמתעקש כי מפלגתו אינה שייכת למחנה הימין או השמאל, ואמר: "אנחנו רצון העם, והעם רוצה מתינות, אחריות וממלכתיות". בעקבות טענותיו של גדעון סער על כך שגנץ תומך בנסיגה חד-צדדית מיהודה ושומרון, ביטון אמר כי הוא "בכלל לא מודאג מהאתיקה של גנץ ויעלון בסוגיות של ביטחון ומדיניות. אני סומך עליהם. הם אמינים, ישרים ויעשו הכל למען עם ישראל. הם לא יעשו למען עצמם".

 

בני גנץ חוסן לישראל בחירות 2019 (צילום: מוטי קמחי )
(צילום: מוטי קמחי )

לדבריו, נאומו של גנץ אמש יאותת לשותפים הפוטנציאליים, בהם אורלי לוי, גבי אשכנזי ועדינה בר שלום, שעליהם להצטרף. "אני לא יושב בחדר המו"מ והחיבורים, אבל אני סומך על גנץ והצוות. העם רוצה חיבורים ורואים את זה גם בסקרים. גנץ הוכיח אתמול שני דברים: הוא מדבר מדויק, מעשי פרוגרמטי ויודע לעשות חיבורים. אני מאמין שהעם והמפלגות הרלוונטיות יראו שהמומנטום והצמיחה של חוסן לישראל היא כזאת משמעותית - שכדאי להתחבר, אחרת לא נחליף את השלטון".


- מה גנץ מתכוון לעשות עם הפלסטינים?

"הוא לא יגיד שלום עכשיו, בשביל זה אפשר להצביע למרצ. ואם אתה רוצה לספח את השטחים, תצביע לשקד ובנט. עם ישראל לא נמצא במרצ ולא אצל שקד ובנט. עם ישראל רוצה ביטחון, ישראל היא לפני הכל תקווה לשלום. מה שקרה פה בעשור האחרון זה אפילו לא תקווה לשלום, אפילו לא צעדים פרואקטיביים לקדם את מעמדנו המדיני בעולם".

 

מועמדו של יעלון, גדי יברקן, נשאל מדוע הרשימה המשותפת של גנץ ויעלון נמצאת תחת מתקפה, אם אכן מדובר באנשי ימין. "קודם כל כולם בפאניקה", השיב הפעיל החברתי. "אני חושב שזה חיבור מבורך, בשורה לעם ישראל ולאזרחי ישראל שמשוועים לשינוי. בעשור האחרון ראינו לאן האנשים עם הניסיון הביאו אותו. יש לנו רמטכ"ל מצוין ושר ביטחון מעולה, שני אנשים שהקדישו את כל חייהם לעם ישראל, ופתאום כשהם נכנסים לזירה המרכזית כדי להציל את מדינת ישראל מהמצב שאנחנו נמצאים בו - טבעי שיתחילו לתקוף אותם, כי אין להם באמת מה להוסיף".

 

ביטון הצטרף לדבריו של יברקן ואמר כי "המתקפות ההיסטריות של הליכוד על גנץ רק מוכיחות שהם רואים בו כיחיד שמערער עליהם, ושיכול להביא לשינוי ממשלה בישראל".

 

גדי יברקן מיכאל ביטון  (צילום: אלי סגל )
גדי יברקן ומיכאל ביטון (צילום: אלי סגל )

המתקפות משרתות אתכם?

"לא, ועדיף שלא יהיו כאלה. גנץ עצר אתמול את כל הקהל מלהשמיץ ואמר 'נישאר מכבדים ומכובדים'. הם רואים בגנץ כמועמד היחיד שיכול להחליף את נתניהו, ויכוונו את האש אליו, לחוסן לישראל, ליעלון ולכל החברים שלנו, כמו יועז הנדל וצבי האוזר, כל מי שהיה חבר שלהם לפני רגע, ופעיל במפלגה.

 

"כל מי שיוצר אלטרנטיבה לנתניהו - הוא מוגדר כאויב. זאת לא תהיה דרכנו, אבל אני אומר שהמעשים האלה מעידים על כך שנולדה אלטרנטיבה שלטונית בישראל, ובקרוב נפרסם מצע מפורט עם עשרות עמודים שיהיה יסודי בכל תחומי החיים". יברקן ציין כי הוא מתנגד לסיקור שממצב את גנץ ויעלון נגד נתניהו, ואמר כי הם מתנגדים לדרכו ולמדיניותו. "אנחנו לא נגד אף אחד, כולנו אזרחי המדינה", אמר.

 

הוא הוסיף כי מאז פרישתו מהממשלה, במפלגתו של יעלון עסקו בתוכנית מקיפה בשם "ישראל 10" שנותנת פתרון, בעיניהם, לכל הנושאים המרכזיים בתחומי החברה. "לא בכדי יעלון אומר לכל עם ישראל שאנחנו לא עוסקים היום בנושא של מדינה פלסטינית, כי בעתיד הנראה לעין אין בכלל סיכוי כזה".

 

- לכן אנחנו רואים את הימין ואת הליכוד גורר את הנושא כל הזמן לנושא המדיני, כאילו הוא קיים?

"העם בישראל משתייך למרכז ולימין הממלכתי. ההנהגה של המחנה הזה מושחתת ולא ערכית. ראינו את כל המקהלה אתמול. נקווה מאוד שבממשלה הבאה מירי רגב לא תהיה שרת התרבות.

 

"אחד הדברים המשמעותיים בעם ישראל היום, עוד לפני שנעשה שלום עם אויבינו או עם כל מי שבא להשמידנו, אנחנו צריכים שלום פנימי בתוך העם. לא בכדי יוצאים היום עשרות אלפים למחאה של יוצאי אתיופיה בתל אביב, שצריכה להיקרא מחאת כל אזרחי ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים