שתף קטע נבחר

ארז קומרובסקי פתח את מסעדת "מינט" בניו יורק

תמונות ראשונות מ"מינט", המסעדה החדשה שפתח אמש השף ארז קומרובסקי במנהטן. "מינט" מצטרפת לשורה של מסעדות של שפים ישראלים בניו יורק, ובהן מסעדת "תמנע", "נור", "אלנבי" וה"מזנון". קומרובסקי: "מאוד משמח אותי להביא את ה-DNA שלי לתוך עיר גדולה ואחרת"

 

 

בלי פיתות וקרחנה: אל המסעדות המצליחות של השפים הישראלים בניו יורק - "תמנע" של ניר מסיקה, "נור" של מאיר אדוני, "אלנבי" של אליאור בלבול ו "מזנון" של אייל שני, הצטרפה אתמול מסעדת "מינט", מסעדה חדשה שאותה פתח השף ארז קומרובסקי.

מסעדת מינט בניו יורק (צילום: יח
ערבב את החומוס, ארז(צילום: יח"צ)

מסעדת "מינט" ממוקמת בסמוך ליוניון סקוור (בין רחוב 11 לרחוב 12) והיא שייכת לשני ישראלים לשעבר - זאב שרון, שמתגורר בניו יורק, ואסף חרלפ שחי על קו ישראל-ניו יורק, שניהם חברים מבית הספר היסודי. קומרובסקי הוא שותף קולינרי במסעדה של השניים.

ארז קומרובסקי אופה בורקיטס (צילום: תיקי גולן)
ארז קומרובסקי בביתו בגליל(צילום: תיקי גולן)
המטבח של "מינט" נכנס להגדרה של פאסט קז'ואל, מה שאומר מטבח ישראלי מודרני במחיר נגיש, אבל "בלי פיתות וקרחנה", כהגדרתו של קומרובסקי. בין המנות שמגיש קומרובסקי במסעדה תמצאו חומוס יפואי, עוף עם קוסקוס, קבב שרימפס, פלאפל דג עם טחינה וגם "סלט מתת" - סלט בהשראת היישוב מתת בגליל, מקום מגוריו של השף.

מסעדת מינט בניו יורק (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מסעדת מינט בניו יורק (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מסעדת מינט בניו יורק (צילום: יח
מסעדת מינט בניו יורק(צילום: יח"צ)
קומרובסקי עבד על הפרוייקט בשנה וחצי האחרונות, ורוב העבודה נעשתה בביתו במתת: "היזמים הגיעו אלי למתת וכל פיתוח המתכונים והטעימות היו אצלי בבית. זה היה תהליך ארוך ומסודר", הסביר השף.

מסעדת מינט בניו יורק (צילום: יח
דג סלמון בטאבון, מסעדת "מינט"(צילום: יח"צ)

במסעדה 50 מקומות ישיבה המפוזרים סביב המטבח, וטאבון גדול ומרשים שדרכו עוברות רוב המנות בתפריט.

מסעדת מינט בניו יורק (צילום: יח
הטאבון(צילום: יח"צ)

העיצוב של החלל נקי ומודרני, בגוונים של אפור וירוק, ויש גם קיר בטון, קיר עם צמחייה ומקומות ישיבה מוגבהים שצופים על הנעשה בתוך המטבח.

מסעדת מינט בניו יורק (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מסעדת מינט בניו יורק (צילום: יח
מטבח פתוח, מסעדת מינט בניו יורק(צילום: יח"צ)
 

"אני שמח שאנחנו נוסעים ופותחים עוד ועוד מקומות ישראלים בניו יורק", מסר קומרובסקי, "זה משמח אותי לנסות להביא את ה-DNA שלי לתוך עיר גדולה ואחרת. זה מקסים בעיני ואולי זה גם סימבולי שדווקא השבוע כשפתחנו יש משלחת קולינרית גדולה של אנשי קולינריה אמריקאים שבאה לישראל. אם פעם אנחנו היינו נוסעים לניו יורק ומרגישים פרובינציילים, אז עכשיו יש פה שינוי ענק, כי הבישול שלנו מוערך והמטבח שלנו מאוד מוגדר. יש בישול ישראלי בעולם וזה מעניין. מקסים אותי לפתוח קוסקוס ולשים אותו ליד סלט כרובית עם גרגירי חומוס ופלפל שחור ומלא פטרוזיליה וקצת סילאן. נורא כיף לבשל ככה, יש בניו יורק חומרי גלם מטורפים ואפשר להשיג כל מה שרוצים. זאת הרפתקה מהממת ואני מאוד שמח על זה".

 

 

בתוכנית שלך מסעדות נוספות בחו"ל?

"לא יודע אם אפתח מסעדות אחרות, בינתיים אני צריך לקנן קצת במתת אחרי היעדרות ממושכת".

מסעדת מינט בניו יורק (צילום: יח
מסעדת מינט בניו יורק(צילום: יח"צ)

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
ארז קומרובסקי פתח את "מינט" בניו יורק
צילום: יח"צ
מומלצים