שתף קטע נבחר

קינוח פרווה: לא מה שחשבתם

מתכננים לאכול סטייק במסעדה כשרה אבל מתבאסים מהקינוח? לא עוד: הודות לידע שהגיע בכלל מהמטבח הטבעוני, והודות להתפתחות טכנולוגית בתחום חומרי הגלם, עולם קינוחי הפרווה מקבל חיים חדשים

 

אכלתם ארוחה בשרית, מכל טוב - צלעות, פילה עסיסי וגם שקדי עגל, ועכשיו הפה צועק לקינוח מתוק שיסגור לכם את הפינה וישיאיר לכם בטעם מתוק בפה, אבל רגע, אתם בכלל במסעדה כשרה. אז אם פעם קינוחים במסעדה כשרה (בשרית, כי אם היא חלבית אז בעצם אין כל בעיה) היו נקודת החושך של הארוחה, היום עם התפתחות הקונדיטוריה הטבעונית ובכלל תחום הקינוחים, מסתבר שגם קינוח בלי חמאה, שמנת או שוקולד חלב, יכול להיות טעים.

קינוחי פרווה בירושלים (צילום: אלי מנדלבאום)
זה לא חלבי, זה רק נראה כככה(צילום: אלי מנדלבאום)
 

מול האתגר הזה התייצבו כמה שפים ומסעדנים בירושלים, שהבינו שאם הם רוצים שגם הקינוחים יהיו טעימים - לא פחות מהאוכל - חייבים לתת מענה הולם לאקורד הסיום המתוק.

 

מבט על תפריט הקינוחים של מסעדת "רודריגז" בירושלים, נותן תמונה מעניינת על המגמה - טריקולד, באונטי, סניקרס, קינוח פסיפלורה, פאי לימון, פאי תפוחים ועוד קינוחים על בסיס קוקוס. במסעדת "כינור בכיכר", גם היא בירושלים, בנה השף תפריט חדש עם נגיעות צרפתיות, והקינוחים ממשיכים את הקו הצרפתי - וכולם בלי מוצרי חלב: מוס פסיפלורה עם פירות טריים, סניקרס שוקולד, קרמל מלוח עם בוטנים וטארט לימון, הם רק חלק מההיצע.

קינוחי פרווה בירושלים (צילום: אלי מנדלבאום)
קינוח פרווה, תאווה לעיניים(צילום: אלי מנדלבאום)

מסעדת "מדיטה" היא מסעדת שף ים תיכונית הממוקמת במתחם בית הנציב בירושלים. המסעדה נחשבת לאחת מהמסעדות הכשרות הטובות בבירה, כאשר חזון השותפים שם הוא להגיש לאורחים מנות ממטבחי המזרח התיכון החדש, לצד מנות ירושלמיות קלאסיות חידושים מהמטבח המודרני. את הקינוח שם הם מגישים על מסגרת של תמונה. פלטת הקינוחים הזאת כוללת פבלובה, קראמבל תפוחים, מוס שוקולד וסורבה - הכל פרווה. צפו בסרטון בראש הכתבה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
קינוח פרווה יכול להיות טעים?
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים