שתף קטע נבחר

מכון טכנולוגי חדש יוביל למהפך תעסוקתי בקרב בני העדה הדרוזית

המכללה צפויה להיחנך מחר בדלית אל כרמל ובה ילמדו חיילים משוחררים מהעדה הדרוזית לימודי טכנולוגיה. המטרה: לשלב אותם בתעשיית ההייטק

המטרה - הייטק: מכון טכנולוגי ראשון ביישוב הדרוזי דלית אל כרמל צפוי להיחנך מחר (ד'), במעמד שר הכלכלה אלי כהן, מנכ"ל בנק ישראל חזי כאלו וגורמים נוספים. זאת על מנת להוביל, בסופו של דבר, למהפך תעסוקתי בקרב בני העדה הדרוזית - ולשלב אותם בתעשיית ההייטק. מניתוח דפוסי הלימודים הגבוהים של בני העדה עולה כי רק 0.2% מהם לומדים את תחומי הטכנולוגיה וההייטק.

 

לראשונה: המדינה תממן מעבדת סטארט-אפים סביבתית

משלחת מתאילנד באה ללמוד מהישראלים איך מגדלים קנאביס רפואי

 

>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

מאחורי היוזמה להקמת המכון הטכנולוגי עומדת העמותה לקידום החייל הדרוזי המשוחרר בניהולו של קופטאן חלבי (48), תושב היישוב. על פי התוכנית, העמותה תעבור למבנה קבע בכפר עוספיה שעל הכרמל בתוך כשנה. חלבי, נשוי ואב לשני ילדים (אחד מהם משוחרר טרי מצה"ל), ניהל בעבר עסק פרטי והמשיך כיועץ במשרד ראש הממשלה. לפני כמה שנים הקים את העמותה ובמקביל ממלא תפקיד במערך השיווק של קופת חולים מכבי במגזר הערבי.

המכון הטכנולוגי ללימודי הייטק בעדה הדרוזית ( צילום: יח
המכון הטכנולוגי ללימודי הייטק בעדה הדרוזית( צילום: יח"צ)

קופטאן חלבי ( צילום: יח
קופטאן חלבי, מייסד העמותה לקידום החייל המשוחרר הדרוזי( צילום: יח"צ)

 

פחות מ-100 מהנדסים בני העדה עוסקים בהייטק

"איך אפשר לקבל מצב שבו יותר מ-100 אלף ישראלים מועסקים בתחומי ההייטק - ובעדה הדרוזית יש לנו 100 מהנדסים ואנשי הייטק, שחלקם מהנדסי בניין?", הוא תוהה בשיחה עם ynet" "החלום שלי הוא לראות את צעירי העדה משתחררים מצה"ל, עוברים את המכללה החדשה ומשתלבים בתעשיית ההיטק הישראלית. הייתי רוצה לראות את תא"ל רסאן עליאן (שפיקד על חטיבת גולני - י.מ) מנהל את מיקרוסופט, אינטל או אפל בישראל".

 

לדבריו, "החזון שלנו הוא לשלב צעירים דרוזים במדינה. לצורך כך אנחנו מקימים מכון טכנולוגי ראשון לשילוב בני העדה בתעשיית ההייטק, שבו יפעלו שמונה כיתות לימוד - וכל צעיר וצעירה דרוזים יוכלו להתקבל ללימודים. המכללה הטכנולוגית תכשיר את החיילים המשוחררים הדרוזים לקראת לימודי ההייטק באוניברסיטאות ובטכניון, והמטרה היא להגיע תוך חמש שנים ליעד של 50 מהנדסים דרוזים נוספים".

 

"אני קורא לכל מנהלי חברות ההייטק המובילות בישראל להגיע אלינו ולשלב חיילים משוחררים דרוזים, שהוכשרו במקצועות ההייטק ולסייע לנו בהכשרת הצעירים שלנו למקצועות ההייטק", ממשיך חלבי. "התחושה שלי שהמדינה פספסה את הדרוזים, אנחנו נדאג למרצים בהתאם לביקוש של הצעירים - וכך נקבע מי ילמד".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: יח"צ
הדמיית המכון הטכנולוגי החדש בדלית אל כרמל
צילום: יח"צ
מומלצים