שתף קטע נבחר

לקראת התוצאות הסופיות: כץ ואדלשטיין צמודים בראש, סער בצמרת

בתום ספירת כ-כ-80% מהקולות בפריימריז בליכוד מסתמן כי חזן, גליק, קרא, מזוז, בוקר וברקו בחוץ. אדלשטיין, שלפי שעה נמצא במקום הראשון, מוביל על כץ. סער וארדן נאבקים על המקומות השלישי והרביעי, רגב בחמישי. ספירה חוזרת בכמה קלפיות. ראש לשכתו של חיים כץ מובילה במחוז דן. עדכונים שוטפים

 
 

לאורך הלילה (בין שלישי לרביעי) נמשכה ספירת הקולות בקלפיות הליכוד כדי לבחור את רשימת הליכוד לכנסת ה-21. ברקע: היריבות הגדולה בין יו"ר מפלגת השלטון ראש הממשלה בנימין נתניהו לגדעון סער. מאבק צמוד בין יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין לשר התחבורה ישראל כץ על המקום הראשון, גדעון סער והשר גלעד ארדן נאבקים על המקום השלישי. שרת התרבות מירי רגב סוגרת את החמישייה הראשונה. בינתיים, נערכת ספירה חוזרת בכמה קלפיות. עדכונים שוטפים ב-ynet לאורך כל היום.

 

כל העדכונים וכל מה שצריך לדעת במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

 

תוצאות ביניים פריימריז הליכוד ליכוד בחירות 2019 8:00 ()

תוצאות ביניים פריימריז הליכוד ליכוד בחירות 2019 13:45 ()

 

 
יולי אדלשטיין גדעון סער חיים כץ (צילום: מוטי קמחי, ירון ברנר)
כץ, סער ואדלשטיין. הקרב על הצמרת(צילום: מוטי קמחי, ירון ברנר)

את העשירייה הראשונה סוגרים השרים יריב לוין, יואב גלנט וגילה גמליאל, יחד עם ראש העיר ירושלים לשעבר ניר ברקת וח"כ אבי דיכטר. בסוף נמצאים חברי הכנסת נאווה בוקר, אורן חזן, נורית קורן ושר התקשורת איוב קרא, שככל הנראה צפויים למצוא את עצמם מחוץ לכנסת.

 

את העשירייה השנייה של הליכוד פותח השר זאב אלקין. אחריו נמצאים השר צחי הנגבי, השר אופיר אקוניס, סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי והשר יובל שטייניץ. במקום ה-16 נמצא שר הרווחה חיים כץ ואחריו יו"ר הקואליציה דוד אמסלם, ח"כ אמיר אוחנה וח"כ יואב קיש. את העשירייה השנייה סוגר יו"ר הקואליציה לשעבר ח"כ דוד ביטן.

 

מדובר בתוצאות ביניים של הבחירות המקדימות לרשימת הליכוד לכנסת. אחרי שיתפרסמו התוצאות הרשמיות ימוקמו הנבחרים ברשימת הליכוד, בהתאם לשריונים שנקבעו בוועידת המפלגה למחוזות השונים, לנשים, לצעירים ולמגזרים מיוחדים.

 

ראש הממשלה נתניהו יכול לשריין את המקום ה-21 עבור מי שיחפוץ. אם הצעתו אושרה - כפי שמסתמן - יקבל אפשרות לעוד שני שריונים במקומות 28 ו-36. בהתאם גם תשתנה הרשימה כולה.

רשימת הליכוד ()

קרב צמוד נרשם במחוז תל אביב בין ראש לשכתו לעבר של נתניהו, דוד שרן, שזכה גם לתמיכה פומבית מהבוס לשעבר, לבין מיכל שיר, שנחשבת למקורבת לסער. במחוז השפלה מוביל פנחס עידן, יו"ר ועד עובדי רשות שדות התעופה, בפער של מאות קולות. במחוז דן מובילה אתי עטיה, ראש לשכתו של שר הרווחה חיים כץ.

דוד אמסלם יריב לוין פריימריז  (צילום: שאול גולן)
לוין אתמול במהלך הפריימריז(צילום: שאול גולן)

שר התיירות יריב לוין, שנמצא כעת בעשירייה הראשונה, אמר בריאיון לאולפן ynet: "אמרתי כל הזמן שהדרך שאני מוביל היא דרך שמבטאת נאמנה את דרכו של הליכוד ואני מקווה שהתוצאות הסופיות תהיינה כאלה שמראות שהאמון שקיבלתי הוא משמעותי".

 

הוא התייחס גם לכך שגדעון סער ממוקם גבוה ברשימה, למרות המתקפה של נתניהו, וטען כי לא מדובר במסר מתריס כלפי ראש הממשלה: "זו יותר הצבעה אישית עבור המועמדים השונים. אין לי ספק שמה שמשותף לרוב המוחלט זה דבר אחד ברור וחד משמעי - תמיכה מוחלטת בראש הממשלה ודרישה מכל מי שנבחר ברשימה להתייצב כאיש אחד מאחוריו".

 

 

ח"כ ענת ברקו, שנכון לעכשיו ממוקמת במקום ה-29 בפריימריז וככל הנראה לא תיכנס לכנסת ה-21, אמרה בראיון למשדר ynet: "יש הרבה מאוד דברים שאחזור לעשות אותם כפי שעשיתי קודם. אני מודה על ההזדמנות בארבע השנים האלו לחוקק חוקים למען חיילי צה"ל, ביטחון המדינה והמאבק בטרור. הייתי לי עשייה מאוד אפקטיבית בזירה המקומית והבינלאומית ואני אמשיך לעשות את הדברים שעשיתי קודם לכן".

 

ברקו הוסיפה: "הרשימה טובה מאוד. אנחנו צריכים להציג רשימה מצוינת כדי להגיע לבחירות עם אנשים ראויים, איכותיים, שיכולים לעשות את העבודה".

 

 

 

ניר הירשמן, מועמד "הליכודניקים החדשים" בפריימריז שהגיע למקום ה-30 בבחירות המקדימות, אמר בראיון למשדר המיוחד: "אנחנו לא במקום ריאלי אבל תסתכלו על המספר שנמצא ליד השם שלי, זה נייר הלקמוס. גילה גמליאל לא הייתה נמצאת במקום שבו היא עכשיו לולא התמיכה שלנו, ליולי אדלשטיין היו פחות 4,000 קולות בלי התמיכה שלנו. גם צחי הנגבי היה נמצא במקום אחר".

 

השרה לשעבר לימור לבנת תקפה את דברי הירשמן: "אתה מנסה להתייהר במשהו שהוא לא שלכם, זה לא נכון. כל מי שמכיר את הליכוד יודע שאף אחד לא יכול לבוא ולהגיד שכל הקולות שהוא קיבל שייכים לקבוצה מסוימת. נורית קורן הייתה ברשימות שלכם והיא ממוקמת רחוק מהכנסת".

 

120 אלף חברי ליכוד החזיקו בזכות להצביע ב-113 הקלפיות. 142 מתמודדים התחרו על המקומות ברשימה לכנסת ו-30 ח"כים ושרים מכהנים נאבקו על מקום ברשימה הארצית יחד עם שלושה מועמדים חיצוניים בולטים. למצביעים ניתנת האפשרות לסמן רק 12 שמות, והמשמעות היא שעם השריונים לנשים, למחוזות ולראש הממשלה – ככל הנראה ייפלטו מהרשימה בין שמונה ל-10 חברי כנסת מכהנים.

 

כל קלפי וקלפי נספרה במיקומה המקורי, מנהל הקלפי חתם על הספירה והעביר את המספרים לחמ"ל בכפר המכבייה שברמת גן - שם נמצאים כמה עשרות אנשי צוות שמפקחים על התוצאות. כשעה לאחר נעילת הקלפיות התפתחה מהומה קטנה כאשר מבקר הפנים של הליכוד, עו"ד שי גלילי, וחברים בוועדת הבחירות לא הורשו להיכנס לחדר ספירת הקולות בכפר המכבייה. לאחר שהתפתחה מהומה במתחם, הודיעו אנשי המינהלה בליכוד שיאפשרו לכל הגורמים להיכנס, אך לא יאפשרו גישה למחשבים הנמצאים בקומה נפרדת.


פורסם לראשונה 06/02/2019 06:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי, ירון ברנר
כץ, אדלשטיין וסער
צילום: מוטי קמחי, ירון ברנר
מומלצים