שתף קטע נבחר

למ"ס: השכר הממוצע חוזר לעלות

השכר הממוצע במשק עמד על 10,325 שקל בנובמבר, והמשיך את מגמת העלייה של השנה האחרונה - לאחר הירידה הקלה שנרשמה באוקטובר. בתחום האירוח והאוכל הרוויחו הכי מעט, ובשירותי הבריאות והחינוך - פחות מהשכר הממוצע; בהייטק הרוויחו את השכר הגבוה ביותר: 22,612 בממוצע

השכר הממוצע במשק בחודש נובמבר עמד על 10,325 שקל ברוטו - עלייה הן לעומת אוקטובר והן לעומת החודש המקביל אשתקד. כך עולה מנתוני השכר הממוצע למשרת שכיר של עובדים ישראלים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, המתפרסמים היום (ה').

 

למ"ס: השכר הממוצע ירד באוקטובר ל-10,303 שקל

למ"ס: השכר הממוצע במשק ממשיך לעלות

למ"ס: השכר הממוצע בהייטק קפץ ביולי לכ-24 אלף שקל בחודש

 

השכר הממוצע למשרת שכיר במחירים שוטפים עמד בנובמבר על 10,325 שקל ברוטו, והשכר הממוצע למשרת שכיר במחירים קבועים היה 9,777 שקל. השכר השוטף הוא השכר שעובד מקבל לחשבון הבנק שלו, והשכר במחירים קבועים הוא הסכום המתקבל מניכוי מדד המחירים לצרכן כל חודש מהשכר השוטף.

 

>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

אילוסטרציה קריירה (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

השכר במחירים קבועים מייצג, למעשה, את השכר ללא השפעה של עליות או ירידות מחירים במשק. כלומר, יתכן ששכר של עובד מסויים עלה בסכום מסויים, אולם גם מחיר הלחם, לדוגמה, עלה בתקופה זו - אין זה אומר בהכרח ששכרו של אותו עובד אכן עלה.

 

במחירים שוטפים, שכר ממוצע של 10,325 שקל מייצג עלייה קלה של 0.53% לעומת השכר הממוצע באוקטובר, שעמד על 10,270 שקל ועלייה של 4.2% לעומת השכר הממוצע במשק בנובמבר 2017, שעמד על 9,911 שקל. השכר הממוצע הגבוה ביותר ב-2018 נרשם בחודש יוני ועמד על 10,849 שקל.

  (נתונים: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)
(נתונים: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)

עלייה במספר משרות השכיר

בחודש נובמבר מספר משרות השכיר בישראל לעובדים ישראלים עמד על 3.67 מיליון משרות – עלייה של כ-112 אלף משרות לעומת מספר המשרות שנרשם בספטמבר, ועמד על 3.56 מיליון משרות.

 

יותר משליש מכלל משרות השכיר במשק בנובמבר  (34.2%, שהן 1.25 מיליון משרות) היו בענפים כלכליים, שבהם השכר הממוצע למשרת שכיר הוא גבוה מהשכר הממוצע במשק. כמעט שני שליש (65.8%, שהן 2.43 מיליון משרות) מכלל המשרות במשק בנובמבר היו בענפים כלכליים שבהם השכר הממוצע נמוך מהשכר הממוצע במשק.

 

כצפוי: השכר הגבוה ביותר - בהייטק

גם בנובמבר השכר הממוצע הגבוה ביותר למשרת שכיר היה בענף ההייטק, ועמד על 22,612 שקל. השכר בהייטק עלה קלות בנובמבר לעומת 22,565 שקל באוקטובר - עלייה זעירה של 0.2%. אולם הוא טרם שב לשיא שלו ממרץ, אז עמד על 24,773 שקל. הלמ"ס בודקת את ענף ההייטק בנפרד משאר הענפים בשל מאפייניו השונים מכלל המשק, שכן השכר בו גבוה יותר מפי שניים מהשכר הממוצע במשק.

 

בהתייחס לנתוני שאר המשק, ללא ענף ההייטק, השכר הגבוה ביותר נרשם בנובמבר בענף המידע והתקשורת (שירותי תקשורת, תכנות וייעוץ מחשבים, מרכזי מחקר ופיתוח תוכנה, שירותי מידע, הוצאה לאור, הפקה ושידור של סרטי קולנוע), ועמד על 21,750 שקל.

   (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)
(הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)
 

ענפים נוספים בהם השכר הממוצע עולה על השכר הממוצע בכלל המשק הם ענפי הנדל"ן (11,285 שקל), שירותי התחבורה, אחסנה, דואר ובלדרות (11,896 שקל), תעשייה וחרושת (13,950 שקל) ושירותים מקצועיים, מדעיים וטכניים (כמו שירותים משפטיים, שירותי חשבונאות, שירותי משרדים ראשיים, שירותי ייעוץ וניהול, שירותי אדריכלות והנדסה, מחקר מדעי ופיתוח וחקר שווקים), בהם השכר עומד על 14,093 שקל.

 

בתחומי המינהל המקומי, הציבורי, הביטחון וביטוח לאומי - מרווחים מעל הממוצע במשק, סכום של 14,849 שקל, ובתחום אספקת חשמל ומים מרוויחים 18,802 שקל.

 

הענף עם השכר הממוצע הנמוך ביותר הוא שירותי אירוח ואוכל עם 4,969 שקל. ענפים נוספים בהם מרוויחים פחות מהממוצע במשק הם חינוך (7,916 שקל) ושירותי הבריאות, הרווחה והסעד (9,106 שקל).

 

החקלאות, הייעור והדייג - רשמו את העלייה הגדולה ביותר

הענף בו חלה העלייה הגדולה ביותר בשכר הממוצע בין ספטמבר לנובמבר הוא ענף החקלאות, הייעור והדייג, עם עלייה של 9.8%. גם בענף המידע והתקשורת חלה עלייה יפה בשלושת חודשים אלה, של 9.4%.

 

העלייה הנמוכה ביותר בתקופה זו בשכר לפי נתוני המגמה (המתקבלים לאחר הסרת ההשפעה של אי הסדירות מהנתונים מנוכי העונתיות), חלה בענף השירותים המקצועיים, המדעיים והטכניים, עם עלייה של 0.8%. אך יש גם ענפים שבהם העובדים חוו ירידה בשכר בתקופה זו, כאשר הירידה הגדולה ביותר היא בשירותים הפיננסיים ובשירותי הביטוח, בהם חלה ירידה של 10.2% בין ספטמבר לנובמבר בהמשך לירידה של 9.6% בחישוב שנתי בחודשים יוני-אוגוסט 2018.

 

בחלוקה לתתי-ענפים, השכר הגבוה ביותר בנובמבר נרשם בתחום המחקר המדעי והפיתוח, שם הרוויחו שכר ממוצע של 26,899 שקל. בתת הענף שירותי מטפלי בית הרוויחו בחודש נובמבר את השכר הנמוך ביותר – 3,174 שקל.

 

מתוך סך כל ענף ההייטק, השכר הרווחי ביותר הוא בענפי השירותים בהייטק, שם השכר הממוצע עומד על 23,825 שקל, הכולל בתוכו את תת הענף מחקר מדעי ופיתוח, בו כאמור, הרוויחו 26,899 שקל, השכר הגבוה ביותר בכלל המשק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים