שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    "יין כשר - זה ברמה הגבוהה ביותר"
    מזה כעשור, מעריכים המומחים, מתרחשת מהפכה בשוק היינות במגזר החרדי. "ממגזר שלא צרך יין איכותי - היום זה שוק שהוא במקום הראשון, הכי צומח ובאופן חד". בד בבד צצים יקבים כשרים כענבי מרלו אחר הגשם בארץ אך גם מחוצה לה - וזו סיבה לתערוכה עם 170 סוגי יין כשר מ-40 יקבים בעולם
    צילום ועריכה: אלי מנדלבאום

    צילום ועריכה: אלי מנדלבאום

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    משנכנס אדר א' מתחילים להתכונן לאדר ב' שמבשר את בוא פורים שמבשר את התקרב חג הפסח. ובקיצור, עונת היין הכשר נפתחה בקול תרועה השבוע בתערוכת היין הכשר השנתית "טועמים עולם" שהתקיימה בנמל תל אביב זו השנה השמינית.

     

    << הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >> 

     

    40 יקבים ישראליים ובינלאומיים, ומעל ל-170 סוגי יין מהארץ ומרחבי העולם (שחלקם הושקו לראשונה בישראל), השתתפו בתערוכה - המקבילה הישראלית לאירוע KFWE (Kosher Food) & Wine Experience המתקיים בשישה ערים ברחבי עולם (לוס אנג'לס, ניו יורק, פריז, לונדון, תל אביב ומיאמי), ונחשב לאירוע טעימות היין והאוכל הכשר הגדול והיוקרתי בעולם.

     

    קראו עוד בערוץ היהדות : 

     

    "יש לנו פה יינות מכל העולם – צרפת על חלקיה השונים, ארגנטינה, ניו זילנד, אוסטרליה, ספרד ופורטוגל", אומר שמוליק צור, סמנכ"ל יבואנית היינות "צור עולם של יין", המפיקה את התערוכה - ונתן הרצוג מיקב הרצוג מסביר: "בעשור האחרון יש הבנה שיש יין כשר ואיכותי - ולכן יש ביקוש הולך וגובר גם בקרב קהל לא יהודי. היין הוא קודם כל איכותי, ורק אחר כך כשר".

     

    תערוכת היין הכשר,
    מי אמר שכשר זה לא טעים?(צילום: אייל קרן)

     

    מהפיכת היין במגזר החרדי

    יעקב ברג מיקב פסגות מדבר על לא פחות ממהפכה: "עד לפני עשר שנים בקהל החרדי לא שתו בכלל יין איכותי. זה לא היה במודעות. היום זה שוק שהוא במקום הראשון, הכי צומח ובאופן חד. הציבור החרדי צורך יותר ויותר יינות איכותיים.

     

    תערוכת היין הכשר,
    תערוכת היין הכשר, "טועמים עולם"(צילום: אייל קרן)

     

    "אני תמיד אומר שבזמן שהיינות שלי נמצאים בחנויות יוקרה במנהטן, וכל מכירה לוקחת המון זמן - בברוקלין הסמוכה מגיע יהודי חרדי עם המיני-ואן, עם תשעה ילדים מאחור, וצועק מהחלון שיוציאו לו שלושה ארגזים של יין לשבת. זה הסוד של המכירות שלנו בקהל הזה".

     

    "במסעדה שלי מגישים רק יינות כשרים", אומר יהב רימון, "וכשלקוח מעקם את האף ואומר שזה בטח פחות איכותי, אני נותן לו לטעום. מעולם לא קרה שלא הסכימו איתי שהיין הכשר היום הוא ברמה גבוהה ביותר. הוא מתעלה לרמה גבוהה לא פחות מחלק מהיינות הלא כשרים שאנחנו מכירים".

     

    תערוכת היין הכשר,
    נכנס למודעות(צילום: אייל קרן)

     

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים