שתף קטע נבחר

8 חודשים אחרי האקזיט: המשקיע שיציל את מפעל טבע בקריית שמונה

8 חודשים אחרי שמכר את חברת פרוטרום ב-7 מיליארד דולר אורי יהודאי חוזר לעסקים. ישמש יו"ר פעיל ושותף במיגדה, יצרנית הציוד הרפואי שמכרה טבע לקרן פימי לפני כשבוע. יהודאי יוביל את תוכנית ההשבחה של המפעל, שהיה חשש שייסגר

שמונה חודשים לאחר האקזיט המוצלח של חברת פרוטרום, שנמכרה בשבעה מיליארד דולר לחברת IFF: אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום היוצא, חוזר לזירה העסקית. ל"ממון" נודע כי יהודאי ישמש כיו"ר פעיל ושותף בחברת מיגדה, יצרנית ציוד רפואי מקריית שמונה שנמכרה לפני שבוע לקרן פימי, בראשות ישי דוידי, תמורת 45 מיליון דולר.

 

>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

 מנכ"ל "פרוטרום" ל-ynet: "מחויבים להגדיל את הפעילות בישראל"

עסקת ענק לפרוטרום הישראלית: נמכרת לפי שווי של 6.4 מיליארד דולר

טבע מעורבת בחקירת קרטל בארה"ב: חשד שהשותפות הסדירו מחירים ל-300 תרופות

 

יהודאי יהיה אחראי על תוכנית ההבראה וההאצה של החברה שמוצר הדגל שלה הוא "טבע אדפטור": מערכת להגנה על הצוות הרפואי מפני חשיפה, מגע או שאיפה של חומרים רעילים (תרופות מסוכנות), במהלך טיפולים כמו כימותרפיה שניתנת בעירוי.

אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום היוצא ()
אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום היוצא
 

מיגדה הייתה שייכת עד עכשיו לחטיבה בטבע שעסקה בשיווק ציוד רפואי לבתי חולים, קופות חולים וכו', כולל מכשור, תמיסות עירוי וכו', והיא מעסיקה 170 עובדים במפעל בקריית שמונה.

 

תחום עיסוקה של מיגדה אינו בליבת עסקיה של טבע, ולכן הוחלט למכור אותה במסגרת תוכנית הקיצוצים וההתייעלות שמיושמת בחברה. בשלב מסוים אף עלה חשש כי המפעל ייסגר.

 

קרן פימי היא קרן ההשקעות הפרטית הגדולה בישראל וידועה כמי שמעניקה למשקיעים תשואה גבוהה. היא מתמחה בהשקעות בחברות תעשייה אותן היא משביחה ומוכרת ברווח ניכר.

 

ישי דוידי ואורי יהודאי הם קרובי משפחה ובעבר כבר שיתפו פעולה בהשקעה משותפת בחברת סולבר, שנמכרה מאוחר יותר ברווח. יהודאי הפך את פרוטרום, באמצעות רכישה ומיזוג של עשרות חברות טעם וריח ברחבי העולם, מחברה קטנה לחברה העשירית בגודלה בעולם בתחום פיתוח ויצור של תמציות טעם וריח לתעשיית המזון. מכירותיה גדלו מ-10 מיליון דולר בשנת 1990 ל-6 מיליארד דולר בשנת 2018.

 

מפעל טבע בקריית שמונה (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
מפעל טבע בקריית שמונה(צילום: גיל נחושתן)

20 מיליון דולר

במועד העסקה החזיק יהודאי, שהפך לעשיר מאוד במהלך שהותו בחברה, מניות ואופציות של פרוטרום בשווי של כרבע מיליארד שקל וכן קיבל בונוס בסך 20 מיליון דולר מהמכירה.

 

בהסכם המכירה התחייב יהודאי להישאר כיועץ לפרוטרום לתקופה מוגבלת. בחודשים האחרונים מאז המכירה הרבה בעיקר לעסוק בתחביב שלו: שיט בים.

חברת מיגדה עונה על הדרישות הן של קרן פימי והן של אורי יהודאי מבחינת הקריטריונים של חברה מייצאת, עם פוטנציאל גבוה לגידול במכירות בשוק הגלובלי, ומוצר ייחודי.

 

ההערכות הן שמיגדה היא רק השקעה ראשונה של יהודאי, וכי בעידן של אחרי פרוטרום הוא ישקיע בחברות נוספות מסוג זה, בעיקר בחברות שנדרשת בהם מומחיותו כדי להשביח אותן. מקורבים לקרן פימי הניחו כי לא מדובר בשיתוף פעולה אחרון בינה ליהודאי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום היוצא
מומלצים