שתף קטע נבחר

מכבי פיטרו את הרופא הוותיק - המטופלים גזרו את כרטיס החבר

אחרי 26 שנות פעילות החליטה הנהלת מכבי להפסיק את העסקתו של רופא המשפחה ד"ר צבי וורטר. מאות ממטופליו התגייסו למענו במאבק נגד החלטת מכבי ומצלמים את עצמם גוזרים את כרטיס החבר בקופה. "במשך שנים הוא היה שם עבורנו. זה הזמן שלנו לעמוד לצידו". מכבי: "וורטר נהג באופן שלא הולם את הסטנדרט המקצועי של מכבי והתנהלותו סיכנה את חברי הקופה"

כבר 26 שנים שד"ר צבי וורטר (64) מטפל בחברי קופת חולים מכבי במרפאתו שבתל אביב. לאחרונה החליטה הנהלת קופת החולים על הפסקת עבודתו והציתה מחאה עזה בקרב מטופליו – מאות חולים של הרופא האהוב פצחו במאבק נגד ההחלטה לפטרו.

 

קבוצת הפייסבוק משאירים את ד"ר וורטר במכבי מונה נכון לכתיבת שורות אלו כבר יותר מ-800 חברים. עשרות מחברי הקבוצה מעלים לרשת צילומים של עצמם גוזרים את כרטיס החבר של קופת החולים. על העצומה האינטרנטית למניעת פיטוריו של רופא המשפחה חתמו כבר כ-600 איש.

 

"הדבר הכי מקומם בהחלטת קופת חולים מכבי היא שאף אחד בהנהלת מכבי לא טרח לעדכן אותנו בפיטורים", מטיחה נועה דואני, ממקימי הקבוצה. "אני בת 32 ואני לא מכירה רופא אחר מלבד ד"ר וורטר. רק אחרי שד"ר וורטר הודיע בהפתעה למטופלים שלו שהוא פוטר ממכבי הם שלחו הודעה בנושא".

 

ד
גוזרים את כרטיס החבר במחאה על הפיטורים(צילום: באדיבות המצולם)

 

ד"ר וורטר פנה לבית המשפט המחוזי בירושלים בבקשה למנוע את פיטוריו. מהדיון בבקשתו עולה כי לפני כחצי שנה הוא זומן לפגישה עם הנהלת המחוז של מכבי. בפגישה נטען בפניו כי הוא אינו מתעד או מתעד באופן חסר את הרשומות הרפואיות של מטופליו. עוד הואשם הרופא על ידי הנהלת הקופה כי הוא נהג באופן שלא הולם את הסטנדרט המקצועי של מכבי וכי התנהלותו סיכנה את חברי הקופה.

 

ד"ר וורטר טען מצידו כי מאז השיחה הוא תיקן את כל הערות הנהלת הקופה. "חרף שינוי משמעותי ביותר ותיקון דרמטי של מלוא הטענות שעלו, הודיעה הקופה כי סיום העסקתו של התובע יתבצע חרף קיומו של התובע את התנאים הנדרשים", טען הרופא.

 

ד
"שוקלים מעבר קולקטיבי לקופ"ח אחרת"(צילום: באדיבות המצולם)

 

השופט דניאל טפרברג דחה את הבקשה לצו מניעה של ד"ר וורטר. בהחלטתו כותב השופט כי "מבלי להקל ראש בסיום העסקתו של אדם בגילו של המבקש, התרשמתי כי הנזק שעלול להיגרם לקופה ולצדדים שלישיים ממתן הצו חמור יותר". בהמשך ההחלטה מציין השופט טפרברג כי "היעדר רישום כדין ברשומות רפואיות עלול לגרום חלילה לנזק למטופלים, כפי שאכן קרה. לכל זאת יש להוסיף כי כלל במקרים בהם עלו היחסים בין צדדים לחוזה על שרטון, נטיית בית המשפט תהא שלא לכפות את המשך ההתקשרות בדרך של סעד זמני".

 

ד
"עכשיו תורנו לעמוד לצידו", ד"ר וורטר(צילום: באדיבות המצולם)

 

"שוקלים מעבר קולקטיבי לקופה שתעסיק את וורטר"

"מדובר ברופא יוצא דופן. אין דברים כמוהו", משבחת נועה, "לא סתם כל כך הרבה מטופלים התגייסו למאבק נגד הפיטורים שלו. היחס שהוא קיבל מהנהלת מכבי לא ראוי בעינינו. הוא אמר לנו שהוא עשה מאמצים לתקן את ההערות שלהם. תמוה בעינינו שהזכויות הרבות שלו כרופא מסור כל השנים לא באות לידי ביטוי. מכבי מציגה את הדברים כאילו הם פועלים על פי החלטת בית משפט. זה לא נכון. ד"ר וורטר הוא זה שפנה לבית המשפט. בית המשפט לא הוציא צו מניעה זמני. המאבק שלנו לא יגמר בזה. כולנו כבר בודקים את הזכויות בקופות חולים אחרות. אנחנו שוקלים מעבר קולקטיבי לקופת החולים שתעסיק את ד"ר וורטר".

 

מטופל אחר מספר כי הוא "הוכה בתדהמה כששמתי שד"ר וורטר פוטר. מדובר ב-25 שנה של טיפול מסור. לא אחת הוא התקשר ביוזמתו אחרי טיפול והתעניין בשלומנו. במשך שנים סרבנו לעזוב את הקופה רק בגללו. עכשיו תורנו לעמוד לצידו".

 

עורך דינו של ד"ר וורטר, עו"ד אוהד שלם, מתאר כי "אם הנהלת מכבי יודעת להצביע על שני אירועים חריגים ב-26 שנה של פעילות, אז אנו לא סבורים שזו עילה לפיטורים, מה גם שמחלקת ניהול סיכונים ניקתה את ד"ר וורטר מאחריות למקרים. הנהלת מכבי לא הציגה בפנינו את פרטי המקרים חרף בקשותינו. בסטטיסטיקה של ניהול סיכונים של מחוז תל אביב הוא מדורג בתחתית הרשימה. ההתאגדות של מטופליו מדברת בעד עצמה. הם אומרים עליו שהוא רופא משפחה שהוא משפחה".

 

מכבי: "לא עמד בסטנדרטים מקצועיים"

תגובת מכבי שירותי בריאות: "מכבי הפסיקה את ההתקשרות עם ד"ר וורטר כדי למנוע סיכון רפואי למטופלים לאחר שלא עמד בסטנדרטיים מקצועיים ולאחר שנעשו ניסיונות רבים לשיפור תפקודו. מאז מתנהל קמפיין אגרסיבי, למיטב ידיעתנו, במעורבות בנו של הרופא.

 

"מכבי מקפידה מאד לשמור על כבודם של רופאיה. לכן, לא פרסמנו עד עתה פרטים שונים שרלוונטיים לעניין. עם זאת, כאשר אחד 'התומכים' מפרסם קריאה לאלימות – אנחנו נאלצים לערב את המשטרה ולפרסם קטעים מהחלטת בית המשפט המחוזי שדחה את בקשתו של ד"ר וורטר (ניתנה בשבוע שעבר):

"...הנזק שייגרם למשיבה (מכבי) ולמטופלים עלול להיות משמעותי במידה ויינתן צו המניעה...

 

"המבקש היה מודע למחדליו ואף הכיר בכך ונתן הסכמתו לסיום העסקתו, אולם ביקש לאפשר לו להמשיך ולעבוד תקופה נוספת לצורך התארגנות, בקשה לה נעתרה המשיבה. הפסקת התקשרות, עם כל רופא, נשקלת בכובד ראש. אנו מבינים את תחושות המטופלים. אך כל מוסד רפואי שמכבד את מטופליו לא נכון שיהיה סובלני להתנהלות שאינה בהתאם לסטנדרטים מקצועיים ושעלולה לסכן את בטיחות הטיפול הרפואי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות המצולמים
נועה גוזרת את כרטיס החבר במחאה על הפיטורים
צילום: באדיבות המצולמים
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים