שתף קטע נבחר

רוסיה ובלארוס יתאחדו? פוטין מדבר על זה בסקי

נשיא רוסיה נפגש בסוצ'י עם נשיא בלארוס לוקשנקו, "הדיקטטור האחרון באירופה". ברקע: טענות לוקשנקו שמוסקבה סוחטת את ארצו כדי לכפות עליה איחוד. הרווח האישי שעשוי לצמוח לפוטין: עוד כהונה כנשיא

נשיא בלארוס אלכסנדר לוקשנקו הגיע אתמול (יום ד') לביקור בן שלושה ימים בסוצ'י שיוקדש לשיחות – ולסקי – עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. זו הפגישה השלישית שלהם מאז 25 בדצמבר. השניים החלו את יום האתמול בשיחה על היחסים בין המדינות – ואז יצאו להחליק במדרונות.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

  (צילום: AP)
פוטין ולוקשנקו יוצאים לגלוש, אתמול בסוצ'י(צילום: AP)

  (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

  (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

  ()

רוסיה ובלארוס היו שתיהן חברות בברית המועצות, ובחודשים האחרונים נשמעות השערות שלפיהן מוסקבה מגבירה את הלחץ שלה על השלטונות במינסק להדק את היחסים, אולי לקראת הקמת מדינה מאוחדת.

 

לפי הצהרות שפורסמו לתקשורת אתמול, בפגישה עם לוקשנקו כינה פוטין את בלארוס "בעלת הברית החשובה ביותר של רוסיה", ולוקשנקו אמר שהיחסים בין השתיים בלתי ניתנים לערעור – לא משנה מה כותבים או אומרים עליהם.

 

בחודש דצמבר האחרון אמר ראש ממשלת רוסיה דמיטרי מדבדב כי מוסקבה נכונה לאינטגרציה גדולה יותר של בלארוס, כולל שימוש במטבע משותף ובמכסים ובבתי משפט זהים. עם זאת רוסיה מכחישה שמתנהלים דיונים על איחוד מיידי.

  (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

  (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

  (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

  (צילום: MCT)
"השותפה מספר 1", "יחסים בלתי ניתנים לערעור". פוטין ולוקשנקו בסוצ'י(צילום: MCT)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

דוברו של פוטין דמיטרי פסקוב הכחיש לאחרונה את האפשרות שהקרמלין מחפש דרך חדשה להאריך את כהונתו של פוטין כנשיא אחרי כהונתו הנוכחית, הרביעית במספר, שתסתיים ב-2024. לאחרונה נשמעו קולות שלפיהם ייתכן כי על-ידי הקמת מדינה מאוחדת יוכל פוטין להתמנות שוב לנשיא. נשיא בלארוס לוקשנקו אמר בחודש שעבר שאיחוד אינו עומד על הפרק.

 

עוד על בלארוס :

הרודן האחרון באירופה: מכות לילדים יכולות להועיל

קרע היסטורי: רוסיה ובלארוס כבר לא

היורש: בן 11 עם אקדח זהב בדרך להיות נשיא

נשיא בלארוס: עדיף להיות דיקטטור מאשר הומו

 

רוסיה היא בעלת הברית הקרובה ביותר של בלארוס, והשתיים מנהלות שיתוף פעולה הדוק בתחומי הסחר והצבא, אבל זה שנים שהן מתעמתות בשורה של נושאים – ממחירי האנרגיה ועד למסים על סחורות. ההשתלטות של מוסקבה על חצי האי קרים ב-2014 ותמיכתה במורדים באוקראינה הדאיגו רבים בבלארוס.

 

הדיווחים שלפיהם מוסקבה מפעילה לחץ על בלארוס התגברו בעקבות שינוי במס על הדלק שמטילה רוסיה, שינוי שיכול לעלות לבלארוס יותר מ-10 מיליארד דולר עד 2024. לוקשנקו האשים בעבר את רוסיה בניסיון לסחוט את בלארוס כדי לאלץ אותה לעבור אינטגרציה משמעותית יותר לתוך המערכת הרוסית. בדצמבר אמר לוקשנקו כי גישתה של רוסיה היא כזו: "תקשיבו, הנה הנפט שלכם, אבל תהרסו את המדינה שלכם ותהפכו לחלק מרוסיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
פוטין. מטבע משותף ומס אחיד
צילום: MCT
מומלצים