שתף קטע נבחר

מרצ בחרה: גילאון, רוזין ופריג' בצמרת

שלושה ח"כים ותיקים בראש, נציג דרוזי ונציגה יוצאת אתיופיה במקום הרביעי והחמישי. כל הפרטים על רשימת מרצ לאחר הפריימריז הראשונים

 

 

תמר זנדברג, אילן גילאון, מיכל רוזין, עיסאווי פריג' ועלי סלאלחה. זו החמישייה הפותחת של מרצ שערכה אתמול (ה') לראשונה בחירות פנימיות.

 

83 אחוזים מתוך כ-20 אלף מתפקדי המפלגה הצביעו ברחבי הארץ, והתוצאות התפרסמו כשעה לאחר סגירת הקלפיות הממוחשבות. הכרזת הרשימה הועברה בשידור חי מגני התערוכה בתל אביב.

 

יו"ר המפלגה, תמר זנדברג, אמרה לאחר פרסום התוצאות: "אני לא חושבת שיכולנו לבקש רשימה יותר טובה. רשימה יהודית-ערבית מאוד מגוונת ומרשימה". זנדברג הוסיפה כי "בזמן שמפלגת העבודה, באמצע המאבק על חוק הלאום, סילקה את הח"כ הערבי היחידי משורותיה, אצלנו עיסאווי פריג' במקום השלישי בפעם השנייה ברציפות, וחבר כנסת נוסף דרוזי שהביא למדינה הישגים מדהימים כמנהל בית ספר בבית ג'אן".

 

כשנשאלה זנדברג אם היו רשימות חיסול, השיבה: "בחירות דמוקרטיות יש להן יתרונות וחסרונות. היו פה קמפיינים מאוד מרשימים, 83 אחוזים הצבעה. המועמדים ינוחו טיפה, ומחר אנחנו קמים לעבוד 24/7".

גרפיקה רשימת מרצ ל בחירות 2019  ()
רשימת מרצ לכנסת בבחירות 2019

פריימריז מרצ (צילום: טל שחר)
אילן גילאון יהיה במקום השני לאחר זנדברג(צילום: טל שחר)

פריימריז מרצ (צילום: טל שחר)
תמר זנדברג עם מיכל רוזין ועיסאווי פריג'(צילום: טל שחר)

פריימריז מרצ (צילום: טל שחר)
יו"ר מרצ תמר זנדברג (צילום: טל שחר)

פריימריז מרצ (צילום: טל שחר)
(צילום: טל שחר)

במקום הראשון בפריימריז והשני ברשימה לאחר זנדברג, זכה ח"כ אילן גילאון, ואחריו הח"כים מיכל רוזין ועיסאווי פריג'. למקום הרביעי הגיע עלי סלאלחה, מנהל תיכון מבית ג'אן, ובמקום החמישי מהרטה רון ברוך, לשעבר סגנית ראש העיר תל אביב. למקום השישי נבחר ח"כ מוסי רז, במקום השביעי אבי בוסקילה, במקום השמיני גבי לסקי ובמקום התשיעי אבי דבוש.

 

גילאון, שהגיע למקום הראשון בפעם הרביעית, אמר: "אני מודה לחברי ולחברות המפלגה על ששמו בי שוב את אמונם. זה לא ניצחון שלי, אלא ניצחון שלנו. אני בטוח שהנבחרת תייצג את מרצ נאמנה, ושמרצ הולכת להיות הפתעת הבחירות".

 

כשנשאל גילאון, למה אבי בוסקילה שנבחר למקום השמיני, לא עלה לבמה והלך הביתה, השיב: "אין שום סיבה ללכת הביתה. אני יודע שבתור אחד שהיה גם כן ברשימות חיסול מסוימות אז אחד עבד יותר ואחד פחות. אני חושב שבאופן יחסי למפלגות אחרות כאן היה נופת צופים".

 

-זה אומר שאותו הצליחו לחסל ואותך לא?

"כשנראה קלפי-קלפי, מקום-מקום, נדע איזה דפוסי התנהגות היו בכל מקום. הראשון שאצלצל אליו, זה הוא. אני תמיד מצלצל לאלה שמפסידים. אבל זה פשוט הפסד למרצ".

עלי סלאלחה. הגיע למקום הרביעי (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
עלי סלאלחה. הגיע למקום הרביעי(צילום: חסן שעלאן)

מהרטה ברוך  ()
מהרטה רון ברוך במקום החמישי

ח"כ מיכל רוזין אמרה ל-ynet כי התוצאות הפתיעו אותה: "התחושה מצוינת. כל היום חששתי. 20 אלף מתפקדים באו להצביע, והיו כל כך הרבה אפשרויות. אני שמחה שחכמת ההמונים ניצחה ואכן בחרו בי, הכירו בהישגים שלי ובכל מה שתרמתי למרצ, ואני בטוחה שאני אעשה שירות נאמן".

 

כשנשאלה רוזין אם היא בעד איחודים, השיבה: "יש עוד שבוע, נראה. בינתיים גבאי אמר שהוא לא רוצה לבוא איתנו. אנחנו ממשיכים בדרך מרצ, דרך השמאל". רוזין הוסיפה כי היא מאמינה שהמפלגה תוכל להיכנס עם 7-6 חברי כנסת, "ואפילו 8", לדבריה.

 

עיסאווי פריג' אמר כי "זה היה קשה, מתיש, מעייף, הרבה מתח, הרבה אי-ודאות. זה ניסיון ראשון במרצ שהיה בלתי ידוע. רצנו, עבדנו, התקשרנו, דיברנו, שכנענו. יצא טוב, עכשיו יוצאים למערכה האמיתית".

 

כנשאל האם הוא בעד חיבור עם מפלגת העבודה השיב פריג': "חד וחלק לא. אני בעד לשמר את האני מאמין של מרצ ומי שרוצה את האני מאמין ומאמין בו - תפדאל".

 

 

 

תמר זנדברג ואורי זכי (צילום: שאול גולן)
תמר זנדברג ובן זוגה, אורי זכי(צילום: שאול גולן)

תמר זנדברג ואורי זכי (צילום: דנה קופל)
תמר זנדברג ואורי זכי(צילום: דנה קופל)

"אני לא חושבת שיכלנו לבקש רשימה יותר טובה", אמרה זנדברג לאחר הכרזת התוצאות. "רשימה מכוונת ואיכותית של פייטרים. כל המאבקים, גם ותיקים, גם חדשים, נשים, גברים, רשימה יהודית-ערבית מאוד מגוונת ומרשימה.

 

"בזמן שמפלגת העבודה באמצע המאבק על חוק הלאום סילקה את הח"כ הערבי היחידי משורותיה, אצלנו עיסאווי פרג' זוכה במקום השלישי בפעם השנייה ברציפות".

 

- היו רשימות חיסול?

"אתה יודע איך זה, לבחירות דמוקרטיות יש יתרונות וחסרונות. היו פה קמפיינים מאוד מרשימים, 83 אחוזי הצבעה".

 

חרף הסקרים הלא-מחמיאים, המתמודדים בפריימריז ניסו לאורך היום לשכנע את אלפי המתפקדים להצביע עבורם. לפי התחזיות האחרונות, אם אכן מרצ תקבל בין ארבעה לחמישה מנדטים, אחד מחברי הכנסת המכהנים יישאר מחוץ למשכן בקנדציה הבאה.

 


תמר זנדברג מצביעה (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

תמר זנדברג מצביעה (צילום: שאול גולן)
הפעילים של אבי בוסקילה(צילום: שאול גולן)

תמר זנדברג מצביעה (צילום: שאול גולן)
תומכי עיסאווי פריג' בתל אביב(צילום: שאול גולן)

המחנות והדילים

הבחירות הפנימיות התאפיינו בשני מחנות בולטים. האחד של אילן גילאון, שבו נכללו סגנית ראש העיר תל אביב לשעבר מהרטה ברוך רון, נציג הקיבוצים יניב שגיא ומנהל תיכון בית ג'אן, שעומד בראש דירוג ציוני הבגרות הארציים, עלי סלאלחה. מנגד בלט המחנה של הח"כים עיסאווי פריג' ומיכל רוזין, ואבי בוסקילה, מזכ"ל שלום עכשיו לשעבר שהתמודד נגד זנדברג על ראשות המפלגה.

 

דף המסרים של בוסקילה שהגיע לידי ynet שפך קצת אור על הדילים שנסגרו בין המועמדים. הדף כלל תסריט שיחה עם מצביעים פוטנציאליים לקראת הבחירות, ושם הוצע לפעילי המטה של בוסקילה לייעץ למתלבטים להצביע לפריג' ולרוזין.

 

בהמשך נכתב כי אם המצביע מציין כי בכוונתו להצביע לח"כ גילאון, יש לומר כי "אבי, כמו אילן, מאמין בחלוקה צודקת יותר של ההון הציבורי". על ח"כ מוסי רז נכתב: "אבי, כמו מוסי חורט על דגלו את הנושא המדיני, והוא אחד הדוברים החריפים נגד הכיבוש".

יריב אופנהיימר (צילום: שאול גולן)
יריב אופנהיימר ומוסי רז(צילום: שאול גולן)
 

אילן גילאון (צילום: שאול גולן)
אילן גילאון(צילום: שאול גולן)
 


פורסם לראשונה 14/02/2019 22:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל שחר
רוזין, זנדברג ופריג'
צילום: טל שחר
מומלצים