שתף קטע נבחר

אבי ניסנקורן מצטרף לבני גנץ ויעזוב את ההסתדרות

אף שהכחיש שפניו לפוליטיקה הארצית, חלפו פחות משנתיים מאז נבחר אבי ניסנקורן לתפקיד יו"ר ההסתדרות ועד שהצטרף לחוסן לישראל-תל"ם. הערכה: הוא קיבל הבטחה לתיק כלכלי בכיר. ניסנקורן: "הבחירות גורליות ואני לא יכול לעמוד מנגד". גנץ: "אבי הוא נכס אמיתי ומנהיג חברתי חשוב"

 

אבי ניסנקורן בני גנץ (צילום: ישראל הדרי)
אבי ניסנקורן ובני גנץ(צילום: ישראל הדרי)
 

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הודיע הערב (שבת) כי הוא מצטרף לחוסן לישראל-תל"ם בראשות בני גנץ לקראת בחירות 2019, שלאחריהן יעזוב את ההסתדרות. גורמים בהסתדרות טענו כי ניסנקורן הסכים לעזוב את תפקידו כיו"ר אחרי פחות משנתיים משום שקיבל הבטחה לכהן כשר כלכלי בכיר בממשלה בראשות גנץ או בממשלת אחדות, אם תקום כזו. "ניסנקורן לא יעזוב את התפקיד בשביל להיות חבר כנסת", אמר גורם בהסתדרות.

 

ניסנקורן עצמו טען במהלך קמפיין הבחירות שלו, כי בניגוד למתחרה שלו, ח"כ שלי יחימוביץ, הוא לא מחפש ג'וב או סידור עבודה – אלא מתמודד לתפקיד יו"ר ההסתדרות לכהונה שלמה. באחד הראיונות נשאל אם פניו לפוליטיקה הארצית. הוא הכחיש וענה: "כל כולי בהסתדרות".

 

גנץ מסר הערב כי "אבי הוא נכס אמיתי בדרך לניצחון ולשינוי סדרי העדיפויות. הצטרפותו היא נדבך מרכזי בהפיכת המפלגה למי שמייצגת את מעמד הביניים המתמודד עם יוקר מחיה טורפני, תורי ענק במערכת הבריאות וכישלון מהדהד ביכולת להשיג קורת גג. יחד איתו תוביל חוסן לישראל-תל"ם את המלחמה ביוקר המחיה, ותקדם מדיניות של כלכלה חופשית עם דאגה לחלש וצמצום הפערים החברתיים. אבי יעמוד בחזית העשייה. חוסן לישראל-תל"ם רואה שליחות בהגנה על העובדים השכירים ממעמד הביניים ומהמעמד הסוציו-אקונומי הנמוך. מעמד הביניים, אשר מרגיש שהממשלה לא רואה אותו, יכול להיות בטוח שהמנהיגים החברתיים של חוסן לישראל ישימו אותו בראש סדר העדיפויות".

 

 

 

ניסנקורן הוסיף: "אעזוב את ההסתדרות בלב כבד. אני אוהב את כמעט מיליון העובדים אשר שירתי בנאמנות כמעט כל חיי הבוגרים, אך מדינת ישראל נמצאת בצומת קריטי. הבחירות ב-2019 הן גורליות, ואני לא יכול לעמוד מנגד. בני גנץ צריך להיות ראש ממשלת ישראל, והוא יהיה ראש ממשלה מצוין".

 

מהליכוד נמסר בתגובה: "גנץ מצרף את יו"ר ההסתדרות ניסנקורן שעומד בראש הוועדים החזקים בחברת החשמל, בנמלים, ברכבות ובחברות המזון - שמונעים תחרות והורדת מחירים במשק. בני גנץ הוא שמאל חלש".

 

מהימין החדש נמסר בתגובה כי "גנץ הוכיח הערב שההסתדרות והוועדים הגדולים לפני הכל. במקום לדאוג לציבור הישראלי כולו, להוריד את יוקר המחיה לטובת השכבות החלשות, גנץ מתחבר עם הוועדים החזקים. אתם יכולים לנחש מה זה יעשה לתלוש החשמל, לפנסיות של המחוברים, לשביתות בנמלים, לאפשרות להזיז משהו בשירות הציבורי שכל כך זקוק להתייעלות. ניסקורן איש שמאל מובהק, והחיבור עם גנץ אינו מפתיע".

 

שר המדע אופיר אקוניס (הליכוד) אמר הערב שהודעת ההצטרפות של ניסנקורן היא הוכחה נוספת ונחרצת שמפלגתו של גנץ היא "שמאל לכל דבר. לא רק שמאל מדיני. הערב ברור לכל כי זוהי רשימת שמאל כלכלי".

 

בשבוע שעבר חשפו חוסן לישראל את שמותיהם של המועמדים שישובצו במקומות המרכזיים ברשימה המאוחדת לגנץ ומשה יעלון: העיתונאית מיקי חיימוביץ'; מובילת מאבק "עושק הקשישים", מירב כהן; יו"ר רשות החשמל, אורית פרקש-הכהן; איש החינוך חילי טרופר; הפוביליציסט ד"ר יועז הנדל; ראש מועצת ירוחם לשעבר מיכאל ביטון; מזכיר הממשלה לשעבר, עו"ד צבי האוזר.

 

בנוסף מדובר בראש עיריית רעננה לשעבר, איתן גינזבורג; סגן ראש העיר תל אביב לשעבר אסף זמיר; יו"ר לשעבר של המכינה הקדם צבאית בארי, גדי יברקן, וככל הנראה גם עומר ינקלביץ', פעילה חברתית חרדית, מייסדת קרן "רק התחלנו" לשילוב אוכלוסיות פריפריאליות ומודרות.

 

בשבוע שעבר חזר גנץ על כוונתו להקים ממשלת אחדות לאומית בראשותו: "יצאנו למסע. למסע הזה יש נקודת סיום אחת ויחידה - ניצחון בבחירות והקמת ממשלת אחדות ממלכתית לאומית. אנחנו האלטרנטיבה היחידה להחלפת השלטון. הצלחנו להבהיר לכולם את מה שאנחנו ידענו כבר מתחילת הדרך - אפשר וצריך להחליף את השלטון, וב-9 באפריל, בכוחות משותפים, ננצח ונחליף את השלטון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל הדרי
גנץ וניסנקורן
צילום: ישראל הדרי
מומלצים