שתף קטע נבחר

מועמדת טראמפ לשגרירה באו"ם ויתרה על התפקיד: "משפחתי הותשה"

הת'ר נאוארט, דוברת מחלקת המדינה שהייתה אמורה להחליף את ניקי היילי, הודיעה כי היא מסירה את מועמדותה "מסיבות משפחתיות"

 

הת'ר נאוארט. כבר לא תחליף את ניקי היילי באו"ם (צילום: AP) (צילום: AP)
הת'ר נאוארט. כבר לא תחליף את ניקי היילי באו"ם(צילום: AP)

הת'ר נאוארט, שעליה הכריז נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כשגרירה הבאה של ארה"ב באו"ם, הודיעה כי היא מוותרת על המינוי מסיבות משפחתיות. כך נמסר הלילה (א') ממחלקת המדינה בארה"ב. נאוארט, שהייתה דוברת מחלקת המדינה כאשר טראמפ הכריז על מועמדותה לפני כחודשיים, יועדה להחליף את השגרירה ניקי היילי שביקשה לסיים את תפקידה.

 

לפני תפקידה כדוברת מחלקת המדינה, שימשה נאוארט כמגישה ברשת הטלויזיה השמרנית, פוקס. היא ספגה ביקורת מהדמוקרטים בשל העובדה שהיא חסרת כל ניסיון דיפלומטי. למרות שטראמפ הכריז על מינויה לתפקיד כבר לפני כחודשיים, המינוי לא הוצג עד עכשיו לאישור הסנאט.

 

דונלד טראמפ נשיא ארצות הברית ארה
נשיא ארה"ב דונלנד טראמפ. יצטרך למצוא מועמד אחר(צילום: AFP)

"החודשיים האחרונים היו מתישים עבור משפחתי, ולכן החלטתי שלטובתם אסיר את שמי כמועמדת לתפקיד", אמרה נאוארט. בהצהרתה לא ניתן פירוט לגבי הקשיים שעברה משפחתה, אך ב"וושינגטון פוסט" דווח שבעלה של נאוארט וילדיה נשארו בניו יורק בזמן שהיא עבדה בוושינגטון. מהבית הלבן לא נמסר מידע לגבי מועמדים חדשים לתפקיד השגריר באו"ם.

 

היילי הכריזה באוקטובר אשתקד על פרישתה מהתפקיד בסוף השנה. כבר בסוף אוקטובר דווח ברשת "בלומברג" כי טראמפ נועד עם נאוארט בנוגע למינויה לתפקיד, והיא נחשבת למקורבת במיוחד לבתו של הנשיא, איוונקה טראמפ, ולבעלה היועץ הבכיר ג'ארד קושנר.

 

 

שם נוסף שהועלה בעבר להחלפתה של היילי בתפקיד הנחשק היה זה של דינה פאוול. עם זאת, לפי הדיווחים בארה"ב פאוול, יועצת בכירה לשעבר בבית הלבן, דחתה את הצעתו של טראמפ לכהן בתפקיד והעדיפה להישאר בתפקידה כמנהלת בכירה בבנק ההשקעות גולדמן זאקס. בכיר בממשל אמר אז כי בקרב חלק מעובדי הבית הלבן נרשמה התנגדות לחזרתה של פאוול לסביבתם.

 

היילי הודיעה כאמור על התפטרותה במפתיע בתחילת אוקטובר. בהצהרה משותפת שנשאה יחד עם הנשיא טראמפ אמרה היילי כי "זה חשוב להבין מתי הזמן לזוז הצידה". גורם בבית הלבן אמר שהיילי הייתה מתוסכלת מהירידה במעמדה, מאז הפיכתם של היועץ לביטחון לאומי ג'ון בולטון ומזכיר המדינה מייק פומפאו למובילי מדיניות החוץ האמריקנית.

  

חלקים עיקריים מעבודתה של היילי באו"ם הפכו לנחלתם של השניים: בין אם פומפאו שניהל את המו"מ עם צפון קוריאה - נגדה הובילה סנקציות במועצת הביטחון, ובולטון שמיתג את עצמו כדמות המובילה בממשל בכל הנוגע לאיראן והסנקציות נגדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים