שתף קטע נבחר

ישלם לגרושתו 180 אלף ש': "לא נתן לה צ'אנס"

גבר ביקש לפטור אותו מהכתובה שעליה התחייב בטענה שאשתו הייתה שותפה להחלטה על הפרידה. אבל התנהגותו בבית הדין הובילה לתוצאה אחרת

בית הדין הרבני בחיפה קיבל לאחרונה תביעה לתשלום כתובה שהגישה אישה גרושה, וחייב את בעלה לשעבר לשלם לה 180 אלף שקל: הדיינים - הרב אברהם מאיר שלוש, הרב שמואל אברהם חזן והרב רפאל זאב גלב - דחו את טענת הבעל שלפיה האישה הפסידה את הכתובה משום שתכננה את הגירושים מראש, וקבעו כי התנהגותו האלימה המשפילה מחזקת את המסקנה כי הוא אחראי לפרידה.

 

לפני שלוש שנים עזב הבעל את הבית והגיש תביעת גירושים, לטענתו משום שאשתו "אינה נורמטיבית": היא לא בישלה עבורו, לא כיבסה, הזניחה את הילד, סירבה לתת לו תרופות, לא הייתה הולכת בקצב שלו ובאחת הפעמים בכתה משום שלא קנה לה גלידה. מנגד, האישה ביקשה שלום בית וייעוץ זוגי אך הבעל לא שיתף פעולה. בסופו של דבר היא הסכימה להתגרש ובקיץ 2016 קיבלה את הגט.

 

כעת נדרש בית הדין לדון בתביעת הכתובה שהגישה בטענה שבעלה אחראי לפרידה ולגירושים. לדבריה, הוא עזב את הבית זמן קצר אחרי שעברה הפלה טבעית, ולכן עליו לשלם לה 550,055 שקל - בהתאם למה שנכתב בשטר.

 

מנגד התעקש הבעל שאשתו רצתה בגירושים, כפי שמעידות הודעות ששלחה לו, והעובדה שלא הגישה תביעת שלום בית עצמאית. לאישה כזו, טען, לא מגיעה כתובה, וממילא הסכום שתבעה ונכתב רק לשם כבוד.

 

הדיינים ציינו כי מאחר שאישה שגרמה לגירושים מפסידה כתובה, השאלה המרכזית היא מי אחראי לקץ מערכת היחסים. אמנם, הגשת התביעה ועזיבת הבית הם אינדיקציה לכך שהבעל אחראי, אך יש להתחקות אחר "השורש והגורם שמחמתו יצאו הגירושין". הם התרשמו כי הבעל לא הוכיח שאשתו "אינה נורמטיבית" או שהייתה עילה מוצדקת לגירושים, וודאי שלא הוכיח שרצתה בפרידה גם אם לא תבעה רשמית שלום בית.

 

"אין בכוח 'מסרון' זה או אחר שנכתב בשעת כעס ומריבה הדדית כדי להקהות התרשמותנו כי האישה הייתה דבקה ברצונה לשלום בית וחפצה לילך ליעוץ מקצועי עם הנתבע והוא זה שסרב", כתבו. "לאורכם של כל הדיונים... עולה הרושם ואף יותר מכך כי התנהגותו של הבעל האובססיבית, מזגו, אופיו, צעקותיו והשפלותיו של הבעל את בת הזוג, הם אלו שהביאו את הקשר הזוגי לדרך ללא מוצא".

 

בתוך כך הובהר כי עד שהאישה התרצתה ויישרה קו עם הגירושים, היא התחננה שוב ושוב לשלום בית, אך הבעל לא נתן לכך שום צ'אנס והתעקש על סיום הנישואים.

 

לפיכך נקבע כי הבעל חייב לשלם לאשתו כתובה, אך עם זאת, הדיינים החליטו להפחית את הסכום לכשליש אף שהבעל יכול לעמוד בסכום המלא מבחינה כלכלית.

 

בין הסיבות להפחתת הכתובה ציינו הדיינים רשלנות תורמת מצד האישה. הם אמנם הדגישו כי היא לא אשמה בפרידה כלל וכלל, אך ייתכן שלו הייתה סבלנית יותר, יכולה הייתה לשכנע את בעלה ללכת לייעוץ זוגי עוד לפני הפרידה. משכך הדיינים חייבו את הבעל ב-180 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ האישה: עו"ד אביבית אמסטר-מטרי
  • ב"כ הבעל: טו"ר אברהם גולובנציץ ועו"ד אלינור ליבוביץ
  • עו"ד רביה-טל שבח עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
נויה שבח
עו"ד רביה-טל שבח
נויה שבח
מומלצים