שתף קטע נבחר

פרויקט לאומי: מחנות היופי של הפיליפינים

למלכות יופי בפיליפינים יש תפקיד תרבותי וחברתי חשוב, והמדינה מתייחסת לתחרויות בינלאומיות בשיא הרצינות. אנשי מקצוע מפעילים בהתנדבות שלל "מחנות יופי", שם מתאמנות הצעירות בחינם: "הפכנו למעצמת יופי"

רודגיל פלורס בוחן במבט קשוח את התלמידות הצעירות שלו, שמתהלכות בסטודיו בביקיני ועקבים גבוהים באורך 17 ס"מ. הן מתאמנות בהליכת מסלול, בסטודיו שהפך לשם דבר בתעשיית הדוגמנות של הפיליפינים. המוטו של הסטודיו הוא "בשביל הכתר. בשביל המדינה".

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

הסטודיו של פלורס, שהוקם ב-1996, הוא אחד מ"מחנות יופי" רבים בפיליפינים. לאימונים המפרכים באותם מחנות יש חלק גדול בהצלחתן של דוגמניות פיליפיניות ובהפיכה של מדינת האיים ל"מעצמת יופי" בתחרויות בינלאומיות.

  (צילום: AFP)
בסטודיו של פלורס במנילה(צילום: AFP)
 

  (צילום: AFP)
פלורס והתלמידות בסטודיו(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
בשנה שעברה זכתה קטירונה גריי בתואר מיס יוניברס (מיס תבל) – זכייה רביעית לפיליפינים בתואר הנחשב ביותר בעולם תחרויות היופי. גם היא וגם הזוכה הפיליפינית מ-2015, פיה וורצבך, התאמנו לתחרויות באחד ממחנות היופי של הפיליפינים. בפיליפינים מודעים לפוטנציאל הגדול של הצלחה בתחרויות הבינלאומיות: הצלחה שפותחת דלת לקמפיינים, חוזה דוגמנות והופעה בטלוויזיה או בקולנוע - ומביאה למדינה גאווה גדולה.

 

"המחנות הפכו את הפיליפינים למעצמה של תחרויות יופי", אומר פלורס. "הם העלו את הרמה של האימונים לתחרויות היופי". מחנות היופי של מנילה מצליחים ביעילות לספק מספר גדול של מתמודדות פוטנציאליות לתחרות מיס יוניברס. התלמידות מגיעות ממגוון של תחרויות היופי המקומיות, במטרה לחדד את הכישורים שלהן ולעלות רמה.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מלבה אן מקאסט, בת 25, מקווה להיות מיס הפיליפינים 2019. היא לקחה חופשה ארוכה מעבודתה כרוקחת והצטרפה לסטודיו של פלורס. לקח לה שבועיים כדי להתמקצע בהליכת מסלול. "הצטרפתי לכמה תחרויות יופי מאז שהייתי בת 15", סיפרה מלבה. בעוד חודש היא תדע אם היא תצליח להעפיל לתחרות היופי הארצית שתהיה ביוני.

 

"מחנה היופי" של פלורס פועל שש פעמים בשבוע. בדרך כלל יום האימונים ממשיך עד חצות. מדי שנה מגיעות כ-200 צעירות שאפתניות לאימונים בסטודיו של פלורס. האימונים כוללים שיעורי איפור, אימוני כושר והליכת מסלול. בנוסף יש כיתות שמתמקדות ב"סימולציות" של התחרויות הבינלאומיות. הן לומדות להשיב במהרה לשאלות מכשילות על שלום עולמי ושוויון.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

האימונים במחנות היופי בחינם. תורמים מתעשיית היופי מכסים על ההוצאות והרבה אנשי מקצוע מקדישים מזמנם הפנוי כדי לעזור לעצב את דור העתיד של מלכות היופי. "אנחנו לא מרוויחים מזה שום דבר. אנחנו עושים את זה מתוך תשוקה לתחרויות יופי", אומר ארנולד מרקדו, מנהל מחנה יופי גדול נוסף במנילה.

 

מרקדו, בן 51, פרש מעבודתו כמהנדס בחברת נפט אחרי 28 שנה כדי להתמקד בהדרכת יופי. הוא אימן בין השאר את שתי הזוכות האחרונות של הפיליפינים במיס יוניברס. "יש לנו כל כך הרבה מזל כאן בפיליפינים להיות מוקפות בצוותים מדהימים, שנותנים לך תנופה בזמן שאת עושה את כל ההכנות", אמרה גריי, שכאמור זכתה בתואר בשנה שעברה.

  (צילום: shutterstock)
קטריונה גריי, מיס יוניברס 2018(צילום: shutterstock)

לפני עידן מחנות היופי בפיליפינים, הצעירות שנבחרו לייצג את המדינה בתחרויות מיס יוניברס ומיס עולם נשלחו להכשרה במחנות בוונצואלה ובקולומביה – עוד שתי מדינות עם הצלחה בתחרויות יופי בין לאומיות.

 

ריק גאלבז, מאתר היופי Missosology.org אומר שלתחרויות היופי יש חשיבות תרבותית גדולה בפיליפינים. כבר מאות שנים שבכפרים ובעיירות של הפיליפינים נערכות תחרויות יופי. למלכות יופי בפיליפינים יש מעמד ציבורי חשוב, ולעיתים קרובות הן מתבטאות על סוגיות חברתיות בוערות ומרכזיות. במהלך תחרות מיס יוניברס למשל גריי דיברה בעד שימוש בקנאביס רפואי. לדעתם של כמה פוליטיקאים ההתבטאות שלה סייע לקדם חוק שקורא ללגליזציה של תרופות שמכילות קנאביס. "הפיליפינים מביטים על מלכות היופי שלהם ומצפים מהן להדרכה בעניינים בעלי חשיבות לאומית", אומר גאלבז.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קטריונה גריי, מיס יוניברס 2018
צילום: shutterstock
מומלצים