שתף קטע נבחר

21 מיליון דולר לאסיר שזוכה אחרי 39 שנה

קרייג הכחיש כל השנים שרצח את חברתו ובנה. הצדק הגיע רק ב-2017. הוא יקבל פיצוי של 21 מיליון דולר: "אין סכום שיפצה על מה שקרה לו"

גבר חף מפשע שריצה 39 שנות מאסר על רצח חברתו לשעבר ובנה הקטן קיבל פיצויים של 21 מיליון דולר.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

קרייג קולי, בן 71, נשלח ב-1978 למאסר עולם ללא אפשרות חנינה. הוא הורשע ברצח חברתו לשעבר רונדה וויצ'ט ובנה דונלד, בן ארבע. למרות שלקולי היה אליבי החוקרים סתרו את עדותו על סמך עדי ראייה שטענו שהיה בביתה של רונדה בליל הרצח.

 

קרייג טען לאורך השנים שהוא חף מפשע. הצדק הגיע רק ב-2017 כשמושל קליפורניה דאז, ג'רי בראון, העניק לו חנינה בעקבות בדיקת ראיות DNA שמצאו החוקרים. הוריו של קולי הלכו לעולמם כשהיה בכלא, אחרי שמשכנו את ביתם כדי לשלם על הוצאות המשפט. הרוצח של רונדה ודונלד לא נתפס.

 

 

  (צילום: רויטרס)
קרייג קולי. רוצה לעזור לאסירים אחרים(צילום: רויטרס)

הרשויות בעיר סימי ואלי בקליפורניה מסרו שהסדר הפיצויים בין קרייג לעיר "היה הדבר הנכון לעשות עבור קולי ועבור הקהילה שלנו" וכי "שום סכום לא יכול לפצות את קולי על מה שקרה לו". מעולם לא ביטלה מדינת קליפורניה הרשעה אחרי עונש מאסר ארוך כל כך.

 

מאז שחרורו שוחח קולי עם גורמים ברשויות אכיפת החוק על החשיבות של איסוף ראיות, ונפגש עם הורים של אסירים שממשיכים לטעון שהם חפים מפשע. מייק בנדר, חבר טוב של קרייג ובעבר בלש במשטרת סימי ואלי, קרא לשחרורו במשך שלושת העשורים האחרונים. המקרה של קרייג הטריד אותו ובנדר נלחם לחפותו. "המסר של קרייג היה שאסור לוותר אף פעם", אמר בנדר.

 

לפי ארגון אמריקני שמסייע לאסירים חפים מפשע, יותר מ-350 אסירים זוכו בעקבות בדיקות DNA מאז 1989. בדרך כלל אותם אסירים שוחררו רק אחרי 14 שנות מאסר בממוצע.

 

בשנה שעברה קיבל קולי מהרשויות בקליפורניה 1.95 מיליון דולר – 140 דולר על כל יום בכלא. הכסף שקיבל ממדינת קליפורניה אפשר לו לקנות בית. לפי החבר בנדר, באמצעות הסכום הנכבד שקיבל כעת מהרשויות בסימי ואלי הוא יוכל לבקר במקומות שחלם עליהם וגם לעזור לאסירים חפים מפשע. "הוא רוצה להצליח לחיות את החיים", אמר בנד. "אף אחד לא היה רוצה להתחלף איתו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קרייג קולי. רוצה לעזור לאסירים אחרים
צילום: רויטרס
מומלצים