שתף קטע נבחר

האוצר: זו קרן הפנסיה עם השירות הטוב ביותר

מדד השירות לשנת 2017 בקרנות הפנסיה, הגמל וביטוחי המנהלים קובע כי הפניקס מובילה בתחום הפנסיה וילין לפידות - בתחום הגמל. עוד הוצג במדד כי 41% מהתלונות שהוגשו כנגד חברות הפנסיה הגמל והביטוח נמצאו מוצדקות

מי נותן את השירות הטוב ביותר ללקוחות? רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון פרסמה היום (ב') את מדד השירות לשנת 2017 בקרנות הפנסיה, הגמל וביטוחי המנהלים.

 

איומי הסייבר על הכסף שלנו: האם הבנקים ערוכים?

מי ימכור לכם ביטוח נסיעות?

עכשיו זה רשמי: בנק ישראל אישר את מכירת לאומי קארד

 

מבדיקת הרשות עולה כי בתחום הפנסיה דורגה הפניקס במקום הראשון עם ציון של 72 אחריה מנורה עם ציון 68 והראל עם ציון 67. בתחתית הרשימה דורגה קרן הפנסיה של אלטשולר שחם עם ציון 60.

 

>>לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

אילוס גבר עצוב מדבר ב טלפון (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

  ()

  ()

בתחום הגמל בולטת לטובה ילין לפידות עם ציון 85 שגם קיבלה את הציון הגבוה ביורת בשביעות רצון הלקוחות. אחריה דורגה אינפיניטי עם ציון 84 ואחריה אנליסט עם ציון 82.

 

בתחתית הרשימה דורגה כלל עם ציון 60 שגם "מככבת" לרעה במדד תלונות הציבור, בתחום הגמל, עם ציון 53.

 

מדד השירות המלא כאמור מתייחס לשנת 2017. נתוני 2018 צפויים להתפרסם בעוד מספר חודשים, עם זאת, הרשות פרסמה את נתוני שביעות רצון הלקוחות גם לשנת 2018 מהם עולה כי בתחום הפנסיה מובילה מיטב-דש ומנגד בתחתית הרשימה נמצאת פסגות. בגמל מובילה ילין לפידות ובסוף הרשימה מנורה מבטחים ופסגות.

  ()

שביעות רצון נמוכה בקרנות הפנסיה ובביטוחי המנהלים

בביטוחי המנהלים מדורגות הראל והפניקס בראש, עם ציון 71 ובתחתית כלל עם ציון 62 שגם קיבלה את הציון הנמוך ביותר בשביעות רצון הלקוחות. איילון שדורגה במדד השירות עם ציון 66 קיבלה את הציון הנמוך ביותר במדד תלונות הציבור.

 

ככלל ניכר כי הן בקרנות הפנסיה והן בביטוחי המנהלים, הציונים שקיבלו החברות אינם גבוהים ומשקפים שביעות רצון בינונית מאוד מהחברות. יתרה מכך, בקרנות הפנסיה רשמו כל החברות (למעט הפניקס) ירידה בציון לעומת מדד השירות בשנה הקודמת.

 

נציין כי מדד השירות מבוסס על שלושה פרמטרים ובהם - שביעות רצון והמלצת לקוחות המהווה מהווה 70% מהציון הכולל במדד השירות. ציון תלונות הציבור המהווה 20% מהציון הכולל במדד השירות וציון זמני מענה טלפוני המהווה 10% מהציון הכולל במדד השירות.

 

בכל הקשור למהירות המענה הטלפוני, מראה בדיקת רשות שוק ההון ציונים נמוכים מאוד בקרנות הפנסיה. כך למשל דורגה הראל עם ציון של 15 בלבד, אלטשולר שחם עם ציון 16 ומגדל מקפת עם ציון 29. הציון הממוצע של כל הקרנות עומד על פחות מ-40.

 

  ()
 

הציבור מעורב יותר בתנאי החיסכון הפנסיוני שברשותו

הרשות גם בחנה את תלונות הציבור, שהוגשו כנגד הגופים המוסדיים בשנת 2017 וטופלו במהלך השנה. כך טופלו 4,464 תלונות שהוגשו לרשות שוק ההון, מתוכן ב-1,849 מהתלונות שבוררו נמצא שהחברה פעלה שלא כנדרש, שיעור לא מבוטל של 41%. למרות זאת נציין כי מרבית התלונות כלל לא מגיעות לידיעת הפיקוח. רבים מהלקוחות פשוט מתייאשים בדרך או פונים לדרך מתישה של תביעה משפטית.

 

לדברי הרשות הנתונים של שנת 2017 מצביעים על הגברת המודעות הצרכנית של הציבור בתחום זה, מה שהשפיע על כל מרכיבי המדד. דוגמא לכך ניתן לראות בעלייה של כ-20% בפניות למוקדי השירות בנושאי הצטרפויות וניוד כספים. הרשות סבורה כי ניתן לראות בנתון זה שינוי, המעיד על הגברת מעורבות הציבור בתנאי החיסכון הפנסיוני שברשותו ולהגברת התחרות בענף.

 

הממונה על רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, משה ברקת אמר בעקבות פרסום המדד: "מדד השירות מגביר את השקיפות בענף, ומהווה אחד מהכלים הקיימים בידי הציבור לצורך קבלת החלטות מושכלת לגבי החיסכון הפנסיוני שלהם. אני קורא לציבור לעשות שימוש במידע המצוי במדד אותו אנו מפרסמים היום כחלק מתהליך קבלת ההחלטות הנוגעות לחיסכון ארוך הטווח שלהם".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים