שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    10 סדנאות בישול שכדאי להכיר

    רוצים ללמוד לבשל או מחפשים פעילות קולינרית חווייתית? קבלו עשר סדנאות בישול מעניינות

     

    אפשר לצאת למסעדה ולאכול ארוחה ואפשר גם להפוך את זה לחוויה שכוללת לצד הזלילה גם למידה והתנסות. בסופו של דבר - מה יותר כיף מלאכול את מה שאתם בעצמכם הכנתם ועל הדרך גם לזכות לשבחים? 

     

    כנראה שלא מעט פודיס מחפשים היום חוויות שהן קצת יותר מרק אוכל טוב. סדנאות בישול ומתחמי אירוח שנפתחו לאחרונה, רק מחזקים את הטענה. ולא, אנחנו לא מתכוונים לקורסים מקצועיים המיועדים לאנשים שרוצים להתמקצע בתחום, וגם לא לסדנאות ביתיות שמקיימים לא מעט בשלנים. הכוונה היא לסדנאות חווייתיות שמתפרשות על פני 5-3 שעות לימוד כיפיות שכוללות אלכוהול, אוכל מעולה והדרכה צמודה של שפים ובשלנים מקצועיים במהלך הבישול.

    סדנת בשר דרור פילץ (צילום: ירון ברנר)
    עישנתם פעם בשר במטע אבוקדו? דרור פילץ בודק את הנתחים במהלך סדנת העישון שלו(צילום: ירון ברנר)
     

    ומה עם האוכל? ברוב הסדנאות יפתחו עבורכם שולחן עם המנות שאתם הכנתם במהלך הסדנה.  בדרך לארוחה הזאת תלמדו שיטות בישול מקצועיות, תכירו אנשים חדשים שמחזיקים בתחומי עניין דומים לשלכם, ויש כאלה שאפילו ייקחו אתכם לסיור בשוק לפני הפשלת השרוולים ותחילת הבישול.

    עיצוב המתחם חשוב לא פחות מהסדנה. "מבשלים חוויה" (צילום: יח"צ)
    עיצוב המתחם חשוב לא פחות מהסדנה. "מבשלים חוויה"(צילום: יח"צ)
      

    רוב סדנאות הבישול מתקיימות במתחמים שמציעים מלבד כיתת לימוד גם אווירה נעימה: יש מתחמים בסגנון כפרי, מתחמים בסגנון אורבני, מתחמי שוק ואפילו מטע אבוקדו שמארח סדנאות עישון וצלייה של בשר ודגים.

     

    הנה כמה סדנאות בארץ ששווה להכיר.

     

    מבשלים חוויה

    מתחם סדנאות בישול שפועל כבר עשרים שנה באותו בניין יפואי עתיק בן 200 שנה. מלבד ציוד הבישול המתוחכם שיש שם, המקום משלב בין עתיק למודרני ובין קלאסי לאותנטי ויש בו את כל מה שנדרש על מנת לספק חוויה טעימה ומלמדת.

     

    החלל עצמו מאובזר בספות עור, רהיטים משפחתיים עתיקים, כלים כמו אלו שאפשר למצוא בארונות של סבתא, תמונות משפחתיות ואביזרים שנאספו במשך שנים על ידי בני משפחתם של בעלי המקום, יניב ומאיה פרטוש תמיר. אגב, הרבה לפני שסדנאות הבישול הפכו לטרנדיים בארץ, זיהו השניים את הצורך בלימודי בישול קלילים שלא מתיימרים להפוך את המשתתפים לשפים, אלא להעניק להם חוויה כיפית, שונה וטעימה.  

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
      

    לצד כיתת הלימוד, יש במתחם גם מרפסת חיצונית מעוצבת ובאחד החללים אף ניצב פסנתר לטובת משתתפי הסדנה. ומה לומדים שם? סדנת הדגל של "מבשלים חוויה" נקראת "נתח קצבים", והיא מתקיימת מדי חמישי בלילה במרפסת החיצונית.

    יאללה כפיים (צילום: יח"צ)
    יאללה כפיים(צילום: יח"צ)
     

    יש שם גם סדנאות למגזר העסקי וסדנאות למגזר הפרטי, ביניהן סדנה איטלקית וסדנת אוכל בריא, סדנה אסייתית, מגוון סדנאות של בישול טבעוני, סדנת המבורגרים וסדנה מקסיקנית. ממש בימים אלה, מתחילים לתכנן שם את חגיגות ה-20 של בית הספר, ולרגל המאורע בקרוב מאוד ייפתחו גם סדנאות בראנץ' בימי שישי. משך כל הסדנאות הוא שלוש שעות, והן מיועדות ל-22-15 משתתפים.

     

    • מחיר: 310-200 שקלים
    • איפה: דרך בן צבי 78 יפו, 03-5588518‏, כשר
    • להרשמה: באתר

       

    דרור פילץ

    כבר 23 שנה, בין החודשים אפריל לאוקטובר, שדרור פילץ עורך סדנאות עישון של בשר ודגים במטע האבוקדו שלו שביישוב גני יהודה. את פילץ אפשר לגמרי להגדיר כאורים ותומים של העישון בארץ, והוא גם היה הראשון שהתחיל ללמד את טכניקת הבישול הזו. ואם כל זה לא מספיק - הוא גם חקלאי, גם מדריך סיורי אוכל בארץ, גם כותב טורים על סיורי אוכל (גילוי נאות: גם אצלנו כאן ב-ynet), השתתף בלא מעט תוכניות בישול לצד שפים מובילים ולפני כמה שנים אף כתב ספר בישול והדרכה לעישון ביתי - "הכול על האש".

     

    בין הסדנאות שמציע פילץ יש סדנת עישון וצלייה בטאבון אבן - במהלכה תקבלו גם עצות לבניית טאבון ביתי, סדנת גריל במסגרתה תלמדו איך להכין ארוחה שלמה על הגריל וסדנאות עישון למתקדמים, בהן מלמד פילץ איך לכבוש ולעשן דגים בשיטה מסורתית במעשנה המוסקת על עצים, ובהמשך הוא גם יכין יחד איתכם מנות מהדגים שצליתם וכבשתם. החלק השני של הסדנה, יתרכז בעישון בשר ובמנות שאפשר להכין מבשר מעושן.

    סדנאות בישול (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    מעבר ללימוד שיטת העישון והצלייה והכנת המנות, פילץ - שבמשך שנים מתעניין בשימור מזון - יערוך לכם היכרות עם התחום ואף ילמד אתכם איך מחשבים כמויות בהתאם לכמות האורחים הצפויים להגיע, ואפילו ייתן לכם שיעור חשוב לא פחות שעוסק בשאלה מה ההבדל בין אירוח בחורף לאירוח בקיץ. 

    סדנת בשר דרור פילץ (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    משך הסדנאות נע בין 5-4 שעות, ומומלץ להגיע אליהן בצום על מנת להצליח להתמודד עם כמות האוכל שאתם עומדים לזלול שם. הסדנאות עצמן מיועדות ל-40-25 משתתפים ויש גם סדנאות לקבוצות סגורות או פתוחות, אליהן יכולים להירשם בודדים או זוגות.

     

    • מחיר: 460 שקלים
    • תאריכי הסדנאות הקרובות: סדנת עישון ואפייה בטבון עצים תתקיים בתאריכים 12 באפריל וב-17 במאי; סדנת אסכלה גבוהה (סדנת גריל) תתקיים ב-3 במאי וב-31 במאי.
    • איפה: גני יהודה (ליד סביון), כשר ללא תעודה (סדנאות עם טאבון אינן כשרות)
    • להרשמה: באתר או ב-050-6452452

     

    ורד פרן אמנית הבישול

    ורד פרן היא שפית בוגרת בית ספר גבוה לבישול בארץ, ובעלת סטודיו קטן לסדנאות בישול בלב שוק תלפיות החיפאי. הסטודיו של פרן, שפועל בסמוך למסעדות המדוברות ביותר בחיפה ובשוק בפרט - פונה לרחוב הראשי, כך שבמהלך הסדנה לא יהיה דבר שיפריד ביניכם לבין השוק הסואן, שבשנים האחרונות החל להתעורר לחיים.

     

    במסגרת הסדנאות, פרן תיקח אתכם לסיור בשוק, שם היא תחשוף בפניכם תבלינים סודיים ואת ה"פארם טו טייבל" הייחודי שמתקיים בשוק. בסיום הסיור תחזרו לסטודיו, שם תבשלו יחד שבע מנות המורכבות המהצרכים שרכשתם בזה הרגע בשוק. את המנות שהכנתם תזללו יחד בסיום הסדנה.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    אפשר להזמין כאן סדנה אחת בלבד (ללא סיור בשוק) או רק סיור ללא סדנה, אבל אם תשאלו אותנו - אז הכי שווה זה גם סדנה וגם סיור. מינימום משתתפים בסדנה הוא זוג ומקסימום - 30 משתתפים, יש גם סדנאות לקבוצות סגורות וסדנאות פתוחות, אליהן יכולים להירשם גם בודדים.

     

    הסדנאות עצמן מחולקות לפי נושאים: בישול איטלקי, בישול ערבי ומטבח אסייתי, ואחת לכמה זמן,פרן מארחת בסטודיו שפים מוכרים מחו"ל. על מנת להתעדכן בנושא הסדנאות, צריך לפשוט לעקוב אחרי עמוד הפייסבוק שלה.

     

    • מחיר: 550-280 שקלים.
    • איפה: שוק תלפיות חיפה, 054-4247876, 04-8247876, כשר
    • עמוד פייסבוק: ורד פרן - אמנית הבישול

     

    סטודיו אוכל

    חלל גדול המעוצב בסגנון כפרי עם אלמנטים מודרניים, המשמש לארוחות שף ולסדנאות בישול. החלל עצמו נמצא ביישוב בוסתן הגליל, ופועל בתוך מבנה מגורים ישן שגודלו 150 מטרים ויש בו גם מטבח חיצוני.

    סדנאות בישול בארץ (צילום: אביחי פחימה)
    (צילום: אביחי פחימה)

    את הסדנאות מעבירים כאן השפים עידן רקיר (לשעבר "מחניודה") ואביחי פחימה, שאחראי גם על האירוח. הן מיועדות לקבוצות סגורות של 24-5 משתתפים, ובמהלכן מלמדים השפים להכין חמש מנות שונות.

    סדנאות בישול בארץ (צילום: אביחי פחימה)
    (צילום: אביחי פחימה)
      

    בסיום הסדנה, פותחים השניים שולחן אבירים ארוך וכל הקבוצה יושבת יחד לזלול את התוצאה עליה עמלו בשעות האחרונות. בין היתר, מציעים שם השניים סדנת דגים, סדנה איטלקית למתקדמים, סדנת אפיית לחם ועוד.

    סדנאות בישול בארץ (צילום: אביחי פחימה)
    (צילום: אביחי פחימה)

    • מחיר: 450-350 שקלים
    • איפה: בוסתן הגליל, 050-2223737‏, לא כשר
    • פייסבוק: סטודיו אוכל

     

    יעקבס פותחים שולחן

    מתחם הסדנאות הבא הוא הבייבי החדש שדפי יעקבס - הבעלים של משק "יעקבס" - הקימה מול החנות ובית הקפה של "גבינות משק יעקבס" בכפר הרא"ה. במקום, נערכות סדנאות בישול חלביות המבוססות על התוצרת של המחלבה, אותן מעבירים שפים ושפיות מקצועניים וכריזמטיים כמו רומי נדלר למשל, שמלמדת שם איך לבשל את המנות של המאמות האיטלקיות באופן המדויק והפשוט ביותר.

    סדנאות בישול בארץ (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    מבחר הסדנאות של "יעקבס פותחים שולחן" כולל סדנה בוכרית, סדנת חומוס, סדנה הודית ויש גם סדנה טורקית, גאורגית, בישול ערבי, אפיה ים תיכונית, מטבח יווני, קינוחים ואפיית לחם.

    סדנאות בישול בארץ (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
      

    הסדנאות מיועדות ל-22 משתתפים, ואפשר להגיע אליהן גם כקבוצה סגורה וגם כבודדים. על מנת לדעת אילו סדנאות יתקיימו בקרוב, כדאי לעקוב אחרי דף הפייסבוק של המשק בו דפי מפרסמת אחת לחודש את לוח הסדנאות.

     

    • מחיר: 300 שקלים
    • איפה: כפר הרא"ה, 052-3233523, חלבי כשר
    • פייסבוק: גבינות משק יעקבס

     

    סקולינרי

    מתחם סדנאות מקצועי הממוקם בכניסה לקיבוץ יגור, בתוך מתחם גדול היותר הנקר "חוצות יגור". במקום יש מספר כיתות לימוד המאובזרות בכל האמצעים הטכנולוגיים החדשניים ביותר, ואת הסדנאות מעבירים שפים, קונדיטורים ושוקולטיירים מכל הארץ. 

     

    בתוך המתחם פועלת חנות מקצועית בה אפשר לרכוש חומרי גלם שונים, ויש גם בית קפה בו אפשר לנוח לזמן מה וליהנות מקפה איכותי.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בין היתר, מתקיימות כאן סדנאות של אוכל רחוב, סדנאות ללימוד של הכנת קינוחי שף מפונפנים, סדנת אפייה איטלקית, סדנת אוכל הודי, בישול גלילי ועוד. הסדנאות עצמן מתאימות ליחידים, לזוגות, למשפחות ולקבוצות.

     

    • מחיר: 279-259 שקלים
    • איפה: מתחם חוצות יגור, 077-9974140, כשר
    • לפרטים: באתר

     

    העוגות של נעה

    נעה עינת היא קונדיטורית בוגרת בית ספר גבוה לבישול בארץ, שאולי זכורה לכם מתוכנית הריאליטי "משחקי השף". היא אמנם רק בת 23, אבל זה לא מונע ממנה לשמש כשף-קונדיטור של ה"וויסקי בר מוזיאון" ולנהל את מתחם האירועים שהקימה בגבעתיים, שהם היא מעבירה סדנאות אפייה וקונדיטוריה.

     

    לסדנאות שלה היא מביאה ניסיון עצום לגילה, אותו צברה במהלך עבודתה בקונדיטורית "דלאל", ובמסעדות "מסה" ו"קלואליס". הסדנאות שלה מיועדות למקסימום 14 משתתפים, ביניהן סדנת שמרים שבה היא מלמדת איך לשקול חומרי גלם ואיך לארוז את הקינוח המוכן.

    סדנאות בישול בארץ (צילום: יח
    נעה עינת(צילום: יח"צ)
     

    יש ברשימת הסדנאות שלה גם סדנת קינוחים, סדנת פיצות, סדנת עוגיות וסדנת קינוחי פרווה. הסדנאות מיועדות לקבוצות סגורות ולבודדים, וכדי להתעדכן מתי תהיה הסדנה הקרובה, יש לעקוב אחרי דף הפייסבוק.

    סדנאות בישול בארץ (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    • מחיר: עד 3 משתתפים - 1,200 שקלים, 350-300 שקלים עבור משתתף בודד
    • איפה: גבעתיים, 054-7271122
    • פייסבוק: נעה עינת - העוגות של נעה

     

    דרום אמריקה בשרים לגריל ואסאדו

    מתחם הסדנאות החדש של "דרום אמריקה בשרים לגריל ואסאדו" ממוקם בין כפר חב"ד לבית דגן, בצמוד למפעל ולחנות בשר בהם נמכרים בשרים מיובאים מדרום אמריקה.

     

    מתחם הסדנאות מאובזר בגריל ענק ובכל יתר הציוד הנדרש לקרניבורים. בסדנאות יכולים להשתתף 42 משתתפים מקסימום, והן מתבצעות באופן פרונטלי: עופר ויזל, מומחה לגריל ארגנטינאי והבעלים של המקום - מלמד ומבשל לכם, והמשימה שלכם היא רק להיות קשובים.

     

    במהלך הסדנה אזוללים לא רק בשר, אלא גם מנות כמו אמפנדס ואפילו קינוח שמכינים על הגריל. משך הסדנאות הוא שלוש שעות, במהלכן תוכלו לטעום תשעה סוגי בשר וארבעה סוגי יין. אחת לחודש מתקיימת במקום גם סדנה פתוחה לקהל הרחב, אליה אפשר להירשם גם כבודדים.

     

    • מחיר: החל מ- 5,800 לסדנה לקבוצות סגורות, או 290 שקלים למשתתף בודד
    • איפה: אזור נתעשייה טרוגוזין בית דגן, 03-9014730, כשר
    • פייסבוק: דרום אמריקה - בשרים לגריל ואסאדו

     

    מתוק מהלב

    סטודיו לסדנאות אפייה של ניצה יצחק, בוגרת "פודסטפ". הסטודיו של יצחק משמש גם כחנות לחומרי גלם לאפייה, והמקום כולו מעוצב כמו ממלכה מתוקה שיצאה מסיפור אגדות של האחים גרים.

    סדנאות בישול בארץ (צילום: ליאורה זייתון)
    (צילום: ליאורה זייתון)
     

    יצחק מציעה בממלכה שלה סדנאות שמרים, קינוחי כוסות ויש גם סדנת פטיפורים וסדנת עוגות מפונפנות, סדנת פסטה וסדנת שוקולד. מלבד הסדנאות היא מעבירה גם קורס בן 12 מפגשים, הכולל גם גרסה דיגיטלית למי שאינם יכולים להגיע לשיעורים.

    סדנאות בישול בארץ (צילום: ליאורה זייתון)
    (צילום: ליאורה זייתון)
     

    הסדנאות מיועדות לקבוצות סגורות של עד 25 משתתפים, ויש גם סדנאות פתוחות אליהן יכולים להירשם גם בודדים. משך הסדנה הוא ארבע שעות.

     

    מחיר: 290 שקלים

    איפה: יהוד, 03-6131300, כשר ללא תעודה

    פייסבוק: מתוק מהלב - סדנאות אפייה ושוקולד

     

    האטליה של טלי פרידמן

    טלי פרידמן מציעה חבילת בילוי קולינרי באזור הכי טעים בבירה, הלוא הוא שוק מחנה יהודה. החבילה כוללת סיור מודרך בין דוכני השוק, וסדנת בישול במקום שלה שנקרא "האטליה", הממוקם מעל השוק עצמו וממנו אפשר להשקיף על הרחוב הראשי והסואן שממול.

    כעת, עקב נסיבות אישיות, במקומה של פרידמן מעביר את הסיורים השף יוסי הלל. במהלך הסיור הוא יערוך לכם היכרות עם האנשים ש"עושים" את השוק, מהם תשמעו את הסיפורים הפיקנטיים ביותר שהתרחשו במקום, תקבלו טיפים לחיים ותטעמו דברים טעימים. תוך כדי הסיור תבנו יחד את תפריט הסדנה ותערכו קניות, בהתאם למנות שאתם עומדים לבשל. במהלך הסדנה תלמדו לעבוד עם חומרי גלם מקומיים, ולהכין מנות מהמטבח הים-תיכוני. לסיום, תאכלו ארוחה מלאה תוצרת מעשה ידיכם ועם חומרי גלם מקומיים. 

     

    סיור עם סדנת בישול וארוחה נמשך כחמש שעות, וישנה אפשרות גם להזמין את התוכנית המקוצרת שנמשכת כשעתיים וחצי. הסדנאות מיועדות לקבוצות סגורות של 20-15 משתתפים.

     

    מחיר: כ-500-450 שקלים למשתתף

    איפה: שוק מחנה יהודה, 02-5370666 או 050-4619687, כשר

    פייסבוק: האטליה

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    מבשלים וזוללים. סדנאות בישול
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים