שתף קטע נבחר

הלייבור עם חיזבאללה: "אין הצדקה לחרם"

בריטניה: מפלגתו של ג'רמי קורבין, המואשמת באנטישמיות ובשנאת ישראל, יוצאת נגד החלטת שר הפנים להגדיר את חיזבאללה כולו ארגון טרור, ולא רק את הזרוע הצבאית שלו. "דרושה ראיה ברורה וחדשה המצדיקה את הרחבת ההגדרה"

מפלגת הלייבור בבריטניה מנסה הערב (יום ג') להקשות על המהלך שמוביל שר הפנים הבריטי מטעם המפלגה השמרנית סג'יד ג'וויד להכנסת הזרוע הפוליטית של חיזבאללה לרשימת הטרור הבריטית.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

חסן נסראללה ג'רמי קורבין (צילום: EPA, AFP)
מזכ"ל חיזבאללה נסראללה ויו"ר הלייבור קורבין(צילום: EPA, AFP)

ג'וויד הכריז אתמול על הכוונה להכניס את הזרוע הפוליטית של הארגון לרשימה, אחרי שעד כה נכללה ברשימה רק הזרוע הצבאית. לפי הצהרה שמסרה הערב דוברת הלייבור, טרם ניתנו ראיות מספיקות המצדיקות את החלטת ג'וויד להחרים גם את הזרוע הפוליטית של הארגון.

 

חיזבאללה, נזכיר, הוא לא רק ארגון צבאי אלא גם מפלגה פוליטית בעלת משקל משמעותי בלבנון, ובממשלה הנוכחית, שהוקמה רק החודש, מכהנים שלושה שרים מטעמו. יושב ראש מפלגת הלייבור בבריטניה, ג'רמי קורבין, ספג בעבר ביקורת נוקבת על כך שהגדיר את חיזבאללה וחמאס "ידידיי". בשנתיים האחרונות מתמודד קורבין גם עם האשמות חריפות שתחתיו הפכה הלייבור למפלגת שמאל קיצוני ולמפלגה שהאנטישמיות ושנאת ישראל פושות בה.

בריטניה היורשים של תרזה מיי סג'יד ג'וויד הוועידה השמרנית (צילום: AP)
השר סג'יד ג'וויד. "חיזבאללה מנסה לערער את היציבות במזה"ת"(צילום: AP)

בהצהרה שפרסמה הערב אמרה דוברת הלייבור כי שר הפנים ג'וויד צריך לספק הוכחות שיצדיקו את החלטתו להרחיב כעת את החרם על חיזבאללה: "משרד הפנים חייב להראות שההחלטה הזו ננקטה באופן אובייקטיבי וחסר פניות, ונובעת מראָיה ברורה וחדשה – ולא משאיפות להשיג תפקידי הנהגה". ג'וויד הוזכר בשנה שעברה כמי שעשוי לרשת את מקומה של ראש הממשלה השמרנית תרזה מיי אם זו תתפטר על רקע הקשיים בהוצאת הברקזיט לפועל. עם זאת, הוא אינו נחשב לאחד המועמדים הבכירים לרשת אותה.

 

בהודעת הלייבור הערב הודגש כי חיזבאללה הוא "חלק מממשלה לבנונית שנבחרה באופן דמוקרטי". כלי תקשורת בבריטניה מדווחים כי למרות הודעתה, הלייבור אינה מתכוונת לנקוט צעדים של ממש נגד המהלך של שר הפנים, וכי לפיכך הלילה יאושר החוק מבלי שיהיה צורך להעלות אותו להצבעה.

 

לפי הצעת החוק שהוגשה אתמול בבריטניה, חברוּת בחיזבאללה או סיוע לו ייחשבו לעבירה פלילית, שהעונש המרבי עליה יהיה עשר שנות מאסר. החוק יאסור גם כניסה של חברי הארגון לממלכה.

עצרת של חיזבאללה בלבנון. "אי אפשר להבדיל" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עצרת של חיזבאללה בלבנון. "אי אפשר להבדיל"(צילום: AFP)

"חיזבאללה ממשיך בניסיונותיו לערער את המצב השברירי במזרח התיכון", אמר אתמול השר ג'וויד. "איננו יכולים להבדיל עוד בין הזרוע הצבאית של הארגון, שכבר הוצאה אל מחוץ לחוק, לבין הזרוע הפוליטית. לכן, קיבלתי החלטה להכניס את הארגון במלואו לרשימת הטרור".

 

שר החוץ של בריטניה ג'רמי האנט אמר אתמול: "איננו יכולים להיות שאננים כשמדובר בטרור. ברור שההבחנה בין הגוף הצבאי לבין הגוף הפוליטי של חיזבאללה אינה קיימת. על ידי הגדרת הארגון בכללותו כארגון טרור, הממשלה שולחת מסר ברור שפעילותו אינה מקובלת".

 

ב-2013 הוסיף האיחוד האירופי את הזרוע הצבאית של חיזבאללה לרשימת הטרור שלו. את הצעד הדרמטי יזמו אז בריטניה, צרפת והולנד. לפני החלטת האיחוד האירופי הופיעה הזרוע הצבאית של חיזבאללה ברשימות השחורות של ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, בריטניה והולנד. אחת הסיבות המרכזיות שהובילו להכללת הארגון הלבנוני ברשימת ארגוני הטרור של האיחוד האירופי היא מעורבותו העמוקה במלחמת האזרחים בסוריה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA, AFP
נסראללה וג'רמי קורבין
צילום: EPA, AFP
מומלצים