שתף קטע נבחר

הסכמי המפלגות נחשפים: נציג "עוצמה יהודית" בוועדה לבחירת שופטים

יו"ר ועדת הבחירות הורה לפרסם את כל ההסכמים שהמפלגות חתמו ביניהן על ריצה ברשימה משותפת לכנסת, לבקשת עו"ד שחר בן מאיר. בהסכם של איחוד מפלגות הימין נקבע כי אם הבית היהודי-האיחוד הלאומי ייכנסו לקואליציה, הם יפעלו למינוי של מיכאל בן ארי או איתמר בן גביר לוועדה לבחירת שופטים, במידה ועוצמה יהודית תישאר באופוזיציה

יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, הורה אתמול (ג') כי כלל ההסכמים בין מפלגות על ריצה משותפת ברשימה אחת, שהוגשו במעמד הגשת רשימות המועמדים לכנסת, יפורסמו באתר האינטרנט של הוועדה - בעקבות פנייה של עו"ד שחר בן מאיר.

מפלגת עוצמה יהודית (צילום: אבי מועלם)
נציג בוועדה למינוי שופטים. חברי עוצמה יהודית(צילום: אבי מועלם)
 

מדובר על הסכמים הנוגעים לרשימות איחוד מפלגות הימין, הליכוד, זהות, חד"ש-תע"ל, יהדות התורה, כחול לבן ורע"ם-בל"ד. זאת למרות התנגדות הרשימות יהדות התורה וזהות לפרסום. מההסכמים, שהועברו לידי עו"ד בן מאיר, ניתן ללמוד עובדות חדשות על ההסכמות בין המפלגות.

 

"מתוך אחריות גדולה לעם ישראל, ארץ ישראל ותורת ישראל, ובכדי שלא לאבד קולות לגוש הימין, מפלגות הבית היהודי והאיחוד הלאומי ירוצו יחד עם עוצמה יהודית ברשימה אחת כבלוק טכני וזאת בכדי למצות את מירב הקולות של הציבור הלאומי למען התורה, העם והארץ", כך נכתב בתחילת ההסכם בין שלוש המפלגות. הוסכם כי מיד לאחר הבחירות נציגי עוצמה יהודית יתפלגו ויקימו סיעה עצמאית בכנסת.

 

בפרק "חלוקת התפקידים" נקבע כי אם הסיעה תיכנס לקואליציה ולממשלה, האיחוד הלאומי יבחר את הראשון מבין התפקידים המוצעים והבית היהודי את התפקיד הבא. היה ויוצע לרשימה תפקיד שר אחד בלבד, תתקיים רוטציה בין שתי המפלגות.

 

אם הבית היהודי-האיחוד הלאומי יהיו בקואליציה ועוצמה יהודית באופוזיציה, הבית היהודי-האיחוד הלאומי יפעלו לבחירת נציג עוצמה יהודית, מיכאל בן ארי או איתמר בן גביר, כנציג האופוזיציה בוועדה לבחירת שופטים. עוד נקבע כי הצירים שיגיעו לעוצמה יהודית במוסדות הלאומיים ימונו על ידי האיחוד הלאומי על חשבון עוצמה יהודית.

עוצמה יהודית תקים מטה בחירות נפרד, שתכני הקמפיין והמסרים שלו יתואמו מול מטה הבחירות המרכזי של הבית היהודי-האיחוד הלאומי. תקציב הקמפיין יעמוד על שמונה מיליון שקלים.

 

 

מפלגת הליכוד חתמה על הסכם לריצה משותפת עם מפלגת אח"י, כדי להתגונן מפני עתירות נגד שיריונו של הרב אלי בן דהן מהבית היהודי במקום ה-28 ברשימה. המפלגה הועברה לידי בן דהן והוא הנציג היחיד בה ברשימת הליכוד. נקבע כי מיד לאחר הבחירות הוא יתפצל מרשימת הליכוד.

 

בהסכם האיחוד בין חוסן לישראל בראשות בני גנץ, יש עתיד בראשות יאיר לפיד ותל"ם בראשות משה יעלון נקבע כי חוסן לישראל תישא ב-45% מכלל הוצאות הבחירות במהלך הקמפיין, יש עתיד ב-43% ותל"ם ב-12%.

 

אגודת ישראל ודגל התורה קבעו בהסכם ביניהן כי נציגי אגודת ישראל ישובצו בכל המקומות האי זוגיים ונציגי דגל התורה ישובצו בכל המקומות הזוגיים. עוד נקבע כי כל מפלגה תנהל את תקציב הבחירות שלה בנפרד והוא לא יפחת מ-5.2 מיליון שקלים לכל אחת.

 

בהסכם בין המפלגות חד"ש ותע"ל נקבע כי כל אחת מהן שומרת על עצמאותה הפוליטית והארגונית המלאה, וכי המצע של הרשימה ייקבע בהסכמה. רוטציה בין חברי הכנסת תהיה רק במקרה שהרשימה תקבל שמונה מנדטים, ואז מועמד מספר שמונה יתפטר לאחר חצי מתקופת הקדנציה וייכנס במקומו מועמד מספר תשע. כל מפלגה תנהל את תקציב הבחירות שלה בנפרד, והוא לא יפחת משני מיליון שקלים.

 

רע"ם ובל"ד קבעו בהסכם ביניהן כי תקציב הבחירות יתחלק בין המפלגות באופן שווה.

 

זהות בראשות משה פייגלין חתמה על הסכם לריצה ברשימה משותפת עם מפלגת אחיעזר, שמועמדה הוא הרב חיים אמסלם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
חברי עוצמה יהודית
צילום: אבי מועלם
מומלצים