שתף קטע נבחר

הדירה בבלגיה והתא עם רוזנשטיין: מקורבו של אברג'יל מעיד

ישראל אוזיפה, אחד הנאשמים בפרשת ראשי הפשע, העיד לראשונה וסיפר על חייו. על יצחק אברג'יל: "הכרתי אותו בבלגיה, הוא היה זהיר, חי פעם פה ופעם שם". על האישומים נגדו: "אמרו שסיפקתי סמים לאוסטרליה. אני בכלל לא יודע איפה זה"

נמשך מצעד העדים בפרשה 512 שעוסקת בראשי הפשע הישראלי. ביום ג' עלה לראשונה להעיד בבית המשפט ישראל אוזיפה (60), נאשם מספר 4 בתיק ומי שנחשב מקורבו של יצחק אברג'יל. בכל שמונה חקירותיו במשטרה הוא שתק, אבל על דוכן העדים במשפט הוא דיבר, וסיפר על חייו. הוא הכחיש את מעורבותו בפשעים שמפורטים בכתב האישום: "אני מוכן ללכת לבדיקת היפנוזה על כל אישום. בכל מה שאני אמצא אשם בו - שירשיעו אותי על כל התיק".

ישראל אוזיפה בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ישראל אוזיפה בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)

לפי האישום, אין טענה שאוזיפה השתמש בעצמו באלימות בניגוד לחבריו הנאשמים האחרים. אבל כן נטען שהיה בורג משמעותי בארגון הפשיעה של יצחק אברג'יל - מנהל בזרוע האירופית של הארגון, שהכווין את פעילותו הפלילית והכלכלית בתחום הסמים. נטען כי החזיק דירת מסתור בבלגיה ובספרד. בביתו בבלגיה, כך נטען, דנו בכירי הארגון של אברגי'ל בהוצאה לפועל של נסיונות החיסול של העבריין זאב רוזנשטיין בארץ. הוא מואשם בעבירות של סיוע לרצח, סיוע לפציעה בנסיבות מחמירות, יצוא ויבוא סמים והספקתם.

 

"גדלתי ברמלה, התגייסתי לצבא ושוחררתי בעקבות פציעה בתאונה. קיבלתי כסף מהביטוח ופיצויים. אבל שמתי את הכסף במניות, ושפרצה מלחמת לבנון הייתה נפילה רצינית בבורסה וכל הכסף שלי התאדה", סיפר על הדוכן. "אחרי זה עבדתי בסנוקר, ברמלה ליד מועדון הקליפסו. עבדתי באולם אירועים שם מסתובבים טיפוסים מעולם הפשע. ב-86' יצאתי לאיטליה והסתבכתי בפלילים. בעצת עורך דין נמלטתי לארץ. בהמשך הסגרתי את עצמי חזרה לאיטליה, ישבתי ושוחררתי".

 

 לאחר הסתבכות בעסקת סמים בטורקיה, בגינה ישב כמה חודשים במאסר, הוא סיפר כי חזר לארץ, הכיר את אשתו שבאה מבלגיה ועבר לגור באנטוורפן.

"התעסקתי במוצרי חשמל, בגדים מזויפים, גם בסמים, דולרים מזויפים ויהלומים". לדבריו, "בתקופה הזו בלגיה הייתה עיר מקלט למבוקשים בישראל. היה איזה קונסול מאיזה מדינה שחבר דתי שלי הכיר, הוא היה מביא לי כל פעם מהמדינה שלו יהלומים ב-70-50 אלף שקלים והייתי מוכר אותו ליהלומנים יהודים. או למשל בן אדם היה מביא קילו קוקאין ורצה למכור, אז היה פונה אליי, כי הייתי מכיר מרוקאים שמתעסקים בזה והייתי לוקח קומיסיון".

יצחק אברג'יל (צילום: מוטי קמחי)
יצחק אברג'יל(צילום: מוטי קמחי)
 

חלק איתו תא. זאב רוזנשטיין (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
חלק איתו תא. זאב רוזנשטיין(צילום: מוטי קמחי)

הוא מספר שהפך לבליין בבלגיה שמבלה עם ישראלים רבים. ב-2004 לדבריו נעצר באשמת חברות בארגון פשיעה בבלגיה. "לא הבנתי מה רוצים ממני", סיפר. "בתקופה הזו הרגשתי את הכאב של לא להיות עם הילדה שלי. אין כאב גדול מזה. חזרתי לארץ ואמרתי שאני לא רוצה את החיים האלו יותר והתחלתי לעבוד".

 

 ב-2008, סיפר, נעצר שוב ונאמר לו שהוא מוסגר לארה"ב. "זה היה משחק, הכל היה מכור. הציעו לי הסדר טיעון אבל לא רציתי. נשפטתי על 100 אלף כדורי אקסטזי מבלגיה לארה"ב". חלק ממאסרו הוא ריצה בישראל ואף סיפר שחלק תא משותף בכלא עם זאב רוזנשטיין. "באגף סלע יש הרבה פדופילים ואתה לא רוצה חדר עם אחד כזה, אז זאביק פינה מישהו וחייתי איתו חודש".

 

"אין לי קשר לרציחות"

אוזיפה המשיך להסתבך ונעצר גם במסגרת פרשה 512 ב-2015. הוא, בניגוד לרבים מחבריו הנאשמים, נמצא במעצר בית באיזוק אלקטרוני. על ההיכרות עם אברג'יל סיפר: "הכרתי אותו ב-2002, יצאנו לבלות בבלגיה כמה ימים. בהמשך כשהוא היה בא לבלגיה, אני יודע ממנו שהיה זהיר והיה צריך לשמור על עצמו. פעם חי פה ופעם שם, היה תקופה שהיה חי אצלי. אם היו רוצים אותו היו מתקשרים אלי. 'יצחק לידך? כן. קח'. איתו כמעט לא התעסקתי בעסקים. הוא חי את חייו ולא סיפר לי כלום. אני לא יודע מה זה מלחמה ולא רב עם אף אחד". 

 

הוא פירט על היכרותו עם הנאשמים האחרים ועם עד המדינה וטען לקשר שטחי או על בסיס בילויים בעיקר. סנגורו ניר שניידרמן מהסנגוריה הציבורית שאל אותו שאלות על האישום: "אומרים שאתה מנהל בארגון פשיעה?", ואוזיפה ענה: "תגיד אתה רציני? לא היה ולא נברא". על היותו מנהל מערך אספקת סמים ליפן ולאוסטרליה ענה: "לא הייתי מעולם ביפן. אוסטרליה? אני אפילו לא יודע איפה זה".

 

הוא נשאל על רציחות שביצע ארגון הפשיעה וענה: "בחיים לא דיברו לידי על רציחות. זה לא עניין אותי מה קורה בארץ, חייתי בבלגיה. יש שיחות שהאזינו שאני מדבר על רציחות? אין". שנשאל על הלבנת הון שביצע לכאורה ענה:"איזה הלבנת הון? אין לי כלום. אני גר בדירת עמידר". לגבי טענות שניהל דירת מסתור בבלגיה: "הבית שלי זה דירת מסתור? אני חי שם, אין לי בית אחר".

 

על הפיגוע הפלילי ברחוב יהודה הלוי בת"א, שגבה את חייהם של שלושה אזרחים סיפר: "בטח ששמעתי עליו, יש מישהו במדינה שלא שמע עליו? אין לי יד בזה. אני בחיים לא יכול לפגוע בבן אדם. שמעתי על זה בדיעבד".

 

 

שנשאל על הפגישה הדרמטית שהפרקליטות טוענת שהייתה בדירתו בבלגיה, ובה היה מעורב בשיחות על חיסול רוזנשטיין ענה: "בחיים לא דיברו לידי על דבר כזה. לא מדברים איתי על רציחות, יודעים שאני לא שייך לדברים האלו. לידי לא היה מפגש כזה".

 

ביולי 2015 הוגשו בפרשת 512 אישומים חמורים נגד 18 הנאשמים, ובהם תואר כי בשנים 2006-2002 אברג'יל ואנשיו הבריחו לארץ סמים מסוג קוקאין ואקסטזי במיליונים, וחבריו ביצעו שורה של עבירות אלימות חמורות, כולל חיסולים, בהם כאמור הפיגוע ביהודה הלוי.

 

אברג'יל מיוצג על ידי עורכי הדין שמשון וייס ולירז מאיר מהסנגוריה הציבורית. בתיק, שמנוהל בפרקליטות מחוז ת"א ומרכז בראשות התובע עו"ד ניסים מרום, מייצגים גם עורכי הדין מיקי חובה, ניר אלפסה, אבי כהן וליאור שטלצר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ישראל אוזיפה בביהמ"ש
צילום: ירון ברנר
מומלצים