שתף קטע נבחר

יחסים מורכבים: בדקנו את ה-iRobot החדש

היה קל מאוד להתאהב בדגם החדש של השואב הרובוטי, שממפה את הבית, מנקה את הרצפה מתי שאומרים לו ואפילו מרוקן את עצמו למיכל ייעודי. ואז התברר שיש משבצת בסלון שהוא מסרב בתוקף לנקות. ועוד במחיר הזה?

מערכת היחסים שבין אדם לשואב האבק הרובוטי שלו היא מהמורכבות שיש: מצד אחד, קשה לשים תג מחיר על היכולת המופלאה לשכב על הספה ולהפעיל חפיץ שיעשה בשבילנו את עבודת הניקיון היומיומית, שכוללת איסוף אבק ולכלוך מהרצפה; מצד שני - בכל זאת מדובר במכשיר יקר מאוד, עם טווח מחירים רחב שמשתנה דרסטית לפי היצרן והדגם שתבחרו לרכוש. פרט לגזרת המחיר, יש עוד שורה של יתרונות וחסרונות בכל אחד מהמוצרים שנכנסים תחת המטרייה של שואבי אבק רובוטיים: זה שיודע לטאטא או כזה שגם מעביר ניגוב? רובוט שמתחבר לרשת ה-WiFi הביתית או כזה שמצליח לשמור על מידה של פרטיות? סיני או ממותג? כל אחת מהבחירות האלה עשויה לשנות לחלוטין את מידת שביעות הרצון מהיעילות של החפיץ הזה, שמתרוצץ אצלנו בבית כמו כלבלב שאולף לאסוף הכול מהרצפה.

 

רומבה i7+ (צילום: יח
רומבה i7+. מערכת יחסים מורכבת(צילום: יח"צ)

 

אחד המותגים המובילים בשוק השואבים הרובוטיים ממש לא זקוק להקדמות מיוחדות: הרומבה של חברת iRobot הוא שואב פופולרי במיוחד, עד כדי כך שהוא הפך עם השנים לכינוי גנרי לשואבים רובוטיים. דגם ה-i7+ החדש שנלקח לבדיקה (וזה המקום להודות שמדובר בשואב הרובוטי הראשון שנכנס אליי הביתה) מנסה לקחת את העצלנות האנושית לקצה עם יכולת אוטומטית חדשה: הוא מרוקן את עצמו לבד אל תוך מכל אחסון שמתחבר אל תחנת העגינה. באופן הזה, הפעולה המעצבנת של ריקון השואב הרובוטי כמעט מדי יום הופכת לתהליך פשוט יותר, של החלפת שקית אחסון בערך פעם בחודש. השיפור הנוסף בדגם הזה הוא בגזרת התוכנה: האפליקציה הייעודית מאפשרת לשואב לסרוק ולמפות את הבית - בדומה לדגמים קודמים, וגם למה שכבר עושים המתחרים, אלא שכאן אפשר גם להגדיר חדרים ספציפיים ולשלוח את השואב לנקות אותם. אפשר גם לתזמן פעולות ניקיון לשעות מסוימות - כן, גם אם אתם לא בבית.

 

מיפוי די מהיר ויעיל (צילום מסך)
מיפוי די מהיר ויעיל(צילום מסך)

 

המארז - הגדול במיוחד הודות לעמדת אחסון האשפה - מכיל את הרובוט עצמו, את תחנת העגינה ומכל האחסון, מברשת חלופית, שקית אשפה נוספת, סוללות וקיר וירטואלי - שאפשר להציב כדי למנוע כניסה לאזור מסוים בבית במהלך הניקוי. הרומבה נשלף מהאריזה והיה מוכן לפעולה תוך דקות ספורות - רק לחבר את תחנת העגינה לחשמל ולהציב בה את השואב. מרגע שהורדתי את אפליקציית iRobot Home וחיברתי בין הרובוט לרשת הביתית, הכול היה מוכן. וכן, קראתי לו Roombi, כי כשיש לך רובוט קטן שמסתובב בבית הוא הופך מהר מאוד ליצור ששואב לא רק אבק, אלא גם תשומת לב.

 

תעזוב את השטיחון 

חוברת ההפעלה הראשונית גרסה שכדאי לאפשר לרומבי חמש פעולות ניקיון חופשיות ברחבי הבית עד למיפוי מלא, אבל שלי הצליח להגיע לתוצאה מרשימה בתוך שלוש הפעלות בלבד. מרגע שהאפליקציה מציעה את מפת הבית, אפשר להגדיר בה שמות לכל אזור ומכאן השליטה ברומבי הופכת נוחה יותר, משום שאפשר להגדיר לו חדרים מסוימים. זה עובד בצורה טובה, אולם רומבי החל לגלות נטיות אובדניות כשנקלע לחדרים חשוכים, לכן חשוב לוודא שהדרך שלו רצופה בתאורה סבירה. את הדרך בחזרה לתחנת העגינה הוא הצליח למצוא יפה מאוד מכל פינה בבית, גם אחרי שתפסתי אותו מתגפף עם שטיחון האמבטיה במשך דקות ארוכות.

 

מערכת סילוק אשפה, לעצלנים במיוחד (צילום: יח"צ)
מערכת סילוק אשפה, לעצלנים במיוחד(צילום: יח"צ)

 

כמו בכל מערכת יחסים, אחרי שלב ההתאהבות הראשונית מגיעה ביקורתיות: מה שהחל כהיקסמות מוחלטת הפך עם הזמן לסימני שאלה רציניים. בכל פעם שחשבתי שאני מצליחה לפענח את התבניות שלו, רומבי הקטן התחיל לטייל בצורה לא הגיונית. לעיתים הוא נכנס רק לרגע לסלון ומיד עבר למטבח, בפעמים אחרות במקום לצייר שתי וערב על המרצפות הוא החליט לטייל באלכסונים. אני מודה, זה היה מבלבל, ולפעמים גם מתסכל. המשבר הגדול הגיע כשגיליתי את נקודת התורפה שלו - משבצת אחת בסלון שאותה הוא פשוט סירב לשאוב. קובייה אחת בקצה הימני הצמוד לספה, שאף שהיא נמצאת לכאורה על המסלול הישיר שלו, הוא החליט לעקוף אותה פעם אחר פעם בלי להציע שום הסבר לתופעה.

 

רומבי הוא רובוט לא רועש במיוחד, אבל ברגע שהוא מסיים את העבודה יש איזו אנחת רווחה שמתלווה לשקט הפתאומי שמשתרר בבית. היא מגיעה רגע אחרי הרעש הגדול באמת - כשהוא מתמקם בחזרה בתחנת העגינה ומתרוקן אל מכל האחסון. זה נשמע כאילו מישהו הפעיל שלושה מכשירי פן רועשים במיוחד בתוך האוזן שלכם, אבל התהליך נמשך לא יותר משלוש שניות, ולכן זה נסבל. החלפת השקיות התגלתה גם היא כפעולה פשוטה למדי - פשוט לשלוף אחת ולהכניס אחרת - והן רחוקות מלהתמלא גם אחרי שבועות של פעולה, ולהערכתי יכולות להחזיק אפילו חודשיים-שלושה ללא החלפה.  

 

 

דגם ה-i7+ משווק בישראל במחיר שהוא נמוך מבאירופה ובארה"ב, אבל עדיין גבוה בהשוואה לרובוטים אחרים בשוק. הוא יעלה כאן כ-4,000 שקלים, ואם תרצו לחסוך קצת תוכלו לקבל את הרובוט ללא מערכת סילוק האשפה ב-3,500 שקלים. מארז של שלוש שקיות אשפה, שאמור להספיק לכחצי שנה, יעלה עוד 50 שקלים, כי כמו כל מערכת יחסים, גם זו של אדם עם השואב הרובוטי שלו מחייבת השקעה - גם כלכלית. השאלה האמיתית היא אם תוכלו לקבל ממנו בחזרה, והאמת היא שהתשובה הזו משתנה בהתאם לגודל הבית, לנוכחותם או להיעדרם של ילדים או בעלי חיים, וגם ליכולת שלכם להיפרד מסכום לא מבוטל עבור עוד כמה דקות בכל יום על הספה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים