שתף קטע נבחר

מתכון למרק עם כדורי עוף

כמעט שבת: מנה של כופתאות עוף בתוך מרק עשיר בטעמים, זו התחלה נהדרת של סוף שבוע

 

המרק, מלך מאכלי החורף, הוא אולי התבשיל שהכי נתון לשינויים והכי סובלני לכל אלתור אפשרי. כמו אחיו הקייצי, הסלט, כמעט כל שורה של מרכיבים שתצרפו ביחד (תוך הפעלת היגיון קולינרי מסוים, כמובן) ותאחדו באמצעות רוטב או נוזלים, יניבו מאכל נהדר שלא צריך בשבילו מתכון.

 

מצד שני, משפחית המרקים כל כך מסועפת ומורחבת, עד כי כמעט ואין אלתור שלא חשבו עליו קודם, כך שגם אם חשבתם שהמצאתם משהו מתוך מה שעמד לרשותכם – תהיו בטוחים שאפשר לאתר משהו דומה לו, ברפרטואר האינסופי של המחלקה הזאת.

כופתאות עוף במרק (צילום: ירון ברנר)
כופתאות עוף במרק(צילום: ירון ברנר)

עם זאת, מאחר שבחורף כמעט לא תמצאו אותי בלי סיר מרק על הכיריים, אני מודה שלפעמים אני נוטה לחזור על אותו מרק מוצלח שוב ושוב. וכך, כדי לרענן את מרק הקטניות האדומות הנצחי שלי, וכדי לא לשעמם את הסועדים, מצאתי את עצמי מגלגלת כדורי עוף קטנטנים שהשתלבו בו בשלמות, כמו הכופתאות שמשמחות כל מרק.

 

זה היה כל כך מוצלח, עד כי החלטתי לשלב את הכדורים האלה גם במרק ירקות דליל יותר, וריאציה על מינסטרונה איטלקי קל ומהיר הכנה, שיצא נשכר אפילו יותר מהתוספת. למעשה, מה שהתקבל הוא הכלאה בין מרק עם כופתאות עוף לכדורי בשר ברוטב, וכך גם הגשתי אותו: פעם כמרק משביע שפתח את הארוחה, ופעם שנייה, למחרת, את מה שנותר מהמרק והכדורים – על מצע של אורז, כמנה עיקרית (אם אתם רוצים להשתמש לשתי המטרות, תצטרכו להכין מנה כפולה של הכדורים).

כופתאות עוף במרק (צילום: ירון ברנר)
כופתאות עוף במרק(צילום: ירון ברנר)
  

ואם לחזור לעניין ההמצאה - רק אחרי שהגשתי אותם במרק בפעם השלישית, מישהו העיר בשמחה: ממש גונדי, אבל במרק קצת אחר. ובאמת, ההשוואה ממש לא רחוקה. מלבד קמח החומוס שנכלל במאכל הפרסי המפורסם - ומרק העוף עם גרגירי החומוס שבו הוא שוחה -הכדורים האלה בהחלט מזכירים אותו.

 

מאידך גיסא, הם דומים גם לכמה גרסאות של כופתאות מרק מהמטבחים של מזרח אירופה ומרכזה. גם על עניין המרק והבשר ברוטב כבר חשבו קודם – ראו למשל את הגולש ההונגרי, שהוא בעצם מרק אבל מוגש במקרים רבים גם כמנה עיקרית עם תוספת פחמימתית.

כופתאות עוף במרק (צילום: ירון ברנר)
כופתאות עוף במרק(צילום: ירון ברנר)
 

המסקנה: לא חשוב המקור ובאמת שלא משנה מהן ההשפעות, אם אתם מחפשים תוספת למרק – כל מרק – הכדורים האלה עושים עבודה מצוינת, וגם מספקים ערך תזונתי נוסף למנה. והעיקר – קלים לביצוע ומהירי הכנה.

 

מרק שעועית עם כופתאות עוף

את מה שנותר מהמרק והכופתאות אפשר להגיש על מצע של אורז, כמנה עיקרית של כדורי בשר ברוטב. אפשר לבשל את הכופתאות גם בציר עוף, ולהגיש אותן בתוך הציר.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

למרק -

1 בצל קצוץ

3-2 מקלות סלרי, פרוסים דק

1 כף שמן זית

2 שיני שום כתושות

4 כוסות ציר עוף או מים

1 כוס שעועית מבושלת

4-3 עגבניות קלופות ומרוסקות או 1 קופסה קטנה (400 גר') עגבניות מרוסקות

3-2 גבעולי פטרוזיליה

מלח, פלפל

 

לכופתאות -

1/2 ק"ג חזה עוף טחון

2 שיני שום כתושות

1 כפית בזיליקום או פטרוזיליה, קצוצים

1/2 כוס פירורי לחם

1 כף קורנפלור

1/4 כפית מלח

פלפל - לפי הטעם

כופתאות עוף במרק (צילום: ירון ברנר)
כופתאות עוף במרק(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מתחילים עם הכנת הכופתאות - לשים את כל החומרים לתערובת אחידה (רצוי בידיים), ומשהים במקרר כ-15 דקות.
  2. מכינים את המרק - שמים את הבצל, הסלרי והשמן בסיר בינוני ומטגנים עד שמתרכך מעט, כ-3 דקות. מוסיפים את כל יתר החומרים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.
  3. מגבירים את האש מתחת לסיר המרק. מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר, וצרים ממנה בידיים לחות כ-20 כדורים קטנים (בגודל אגוז). מחליקים את הכדורים לתוך המרק הרותח. כשהמרק רותח בשנית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים יחד כ-15 דקות.
  4. מגישים את המרק בקערות עמוקות עם כ-3 כופתאות לכל סועד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
כופתאות עוף במרק שעועית
צילום: ירון ברנר
מומלצים