שתף קטע נבחר

3 מתכוני מאפים עם פרג

לא רק באוזני המן: שלושה מתכונים למאפים מתוקים במילוי פרג שתוכלו להכין בבית לפורים

 

מתכוני פרג לפורים (צילום וסטיילינג: יפית בשבקין)
עוגת פרג וריקוטה(צילום וסטיילינג: יפית בשבקין)

אני מתחברת מאוד לפרג כחומר גלם בעולם הקונדיטוריה: אני אוהבת את הנראות המנוקדת שלו בתוך המאפים, ואת ההתפצפצות שלו בפה כמרקם ייחודי. בתקופה זו, של חג הפורים, ישנם לא מעט מאפים עתירי פרג, ולא רק בזכות המן ואוזניו המתוקות, אלא בעיקר כי זוהי העונה של פריחת הפרג.

 

הפרג הוא, למעשה, זרע שומני במיוחד, ולכן לרוב הוא מופיע בתוך מאפים כמלית במרקם ממרחי המשודכת לחמאה, חלב ותבלינים. ערכו התזונתי גבוה במיוחד, ובלא מעט מקומות בעולם עדיין משתמשים בו כתרופת סבתא לנדודי שינה ולכאבי בטן.

מימין לשמאל: פרג שלם ופרג טחון (צילום: אסף אמברם)
מימין לשמאל: פרג שלם ופרג טחון(צילום: אסף אמברם)

אגב, הפרג הכי איכותי כשהוא נטחן על המקום, בסמוך להכנת המאפים. ולכן כיום, כשכבר ניתן לבקש בכל חנות תבלינים לטחון את הפרג, רצוי לוותר על השקיות המוכנות בסופר, פשוט כי הן עלולות להכיל פרג מריר שיהרוס את הקינוח שעמלתם עליו.

 

לפניכם שלושה מתכונים במילוי פרג שתוכלו להכין בבית. ושיהיה חג פורים שמח ומבדח!

 

סקונס פרג, תותים וטימין

המצרכים:

315 גר' קמח

50 גר' סוכר

1/2 7  גר' אבקת אפייה

3 כפות פרג (25 גר')

גרידה מלימון אחד טרי

170 גר' חמאה קרה, מאוד חתוכה לקוביות

242  גר' שמנת חמוצה (מומלץ להשתמש בכזו שיש בה אחוזי שומן גבוהים)

עלים משני גבעולי טימין

1 כוס תותים, חתוכים גס

ביצה עם מעט חלב, להברשה

מתכוני פרג לפורים (צילום וסטיילינג: יפית בשבקין)
(צילום וסטיילינג: יפית בשבקין)
 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הקרה עם הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, גרידת הלימון והפרג עד לקבלת תערובת במרקם פירורי.
  2. לתוך התערובת מוסיפים את השמנת, מערבבים, מוסיפים פנימה גם את הטימין והתותים, ולשים רק עד לאיחוד החומרים. נותנים לבצק מנוחה של 5 דקות.
  3. מיישרים את הבצק על משטח מקומח מעט לעובי של 4 ס"מ, מניחים למנוחה נוספת של 5 דקות וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ, בין 15-12 סקונסים.
  4. מברישים את העיגולים בתערובת של ביצה וחלב, מפזרים מעל סוכר ומכניסים למקרר למנוחה אחרונה, במשך כ-10 דקות.
  5. בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות אופים את העיגולים עד להזהבה קלה בין 25-18 דקות, מוציאים ומצננים על רשת.
  6. הסקונס מומלצים לאכילה עד 24 שעות מתום ההכנה.

 

שבלולי שמרים במילוי חמאה לימונית ופרג

המצרכים:

500 גר' קמח

2 גר' מלח

40 גר' סוכר

1 גר' שמרים יבשים

200 מ"ל מים חמימים

100 מ"ל חלב

1 ביצה

40 גר' חמאה רכה

35 גר' פרג

קליפה מגורדת מלימון אחד

2 כפות חמאה מומסת

 

לציפוי - 

100 גר' חמאה רכה

2 שקיות סוכר וניל

200 גר' גבינת שמנת

17 גר' אבקת סוכר

קורט מלח

קליפה מגורדת מלימון אחד

מתכוני פרג לפורים (צילום וסטיילינג: יפית בשבקין)
(צילום וסטיילינג: יפית בשבקין)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים מלבד המים, הפרג והחמאה המומסת. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-8 דקות. מוסיפים את הפרג, ולשים עד לפיזור אחיד של הפרג בבצק.
  2. מתפיחים את הבצק בין שעה לשעתיים בטמפרטורת החדר. מרדדים את הבצק, מורחים מעל חמאה בנדיבות חמאה ומפזרים גרידת לימון. מגלגלים לרולדה ופורסים לשבלולים.
  3. מסדרים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשקצה השבלול מתוח ומונח בחלקו התחתון.
  4. שמים בטמפרטורת החדר ל-80 אחוז תפיחה, ואופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. 
  5. מכינים את הציפוי - בעזרת מטרפה ידנית מקציפים את כל חומרי הציפוי, ויוצקים על המאפים מיד כשהם יוצאים מהתנור.

 

עוגת ריקוטה ופרג

המצרכים (לתבנית מלבנית באורך של 30X24 ובקוטר 26):

לבצק -

115 גר' חמאה רכה

100 גר' סוכר

8 גר' מחית וניל

2 ביצים בגודל M

1/2 כפיות אבקת אפייה

175 גר' קמח

 

למלית הפרג - 

115 גר' חמאה

125 גר' סוכר

1 שקית סוכר וניל

55 גר' קמח

160 גר' פרג טחון טרי

 

למלית הגבינה - 

500 גר' גבינת ריקוטה

2 ביצים בגודל M

100 גר' סוכר

קליפה מגורדת מלימון גדול

50 גר' קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

מתכוני פרג לפורים (צילום וסטיילינג: יפית בשבקין)
(צילום וסטיילינג: יפית בשבקין)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו גיטרה מקציפים סוכר וחמאה, מוסיפים את הביצים והווניל ולבסוף גם את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה, ומשטחים אותה בשכבה אחידה.
  3. מכינים את מלית הפרג - במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את הסוכרים והחמאה, ולבסוף מוסיפים גם את הפרג והקמח. מערבבים היטב, ויוצקים שכבה אחידה מעל הבצק.
  4. מכינים את מלית הגבינה - במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את הביצים והסוכר, מוסיפים את הגבינה ולבסוף את גרידת הלימון, הקמח ואבקת האפייה.
  5. יוצקים מעל שכבת הפרג, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להזהבה קלה.

 

המתכונים באדיבות אושרת סולימני, הקונדיטורית הראשית של מלון גליליון ושל "פטיסרי וונדרלנד" בשוק האוכל "אגמון מרקט"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום וסטיילינג: יפית בשבקין
עוגת פרג וריקוטה
צילום וסטיילינג: יפית בשבקין
מומלצים