שתף קטע נבחר

גלקסי S10 פלוס: קשה להוריד ממנו את היד

עם מסך ענק ויפהפה ללא שוליים ואפשרויות צילום מתקדמות, התמכרנו מהר מאוד למכשיר הדגל החדש של סמסונג. החסרונות: סורק טביעות אצבע מגמגם ונטייה להחליק לכם מהיד. האם הוא שווה כמעט 4,000 שקל? בדקנו

מכשירי הגלקסי S של סמסונג, שהושקו בשנת 2010, הפכו בעשור האחרון לסמארטפונים מהנחשקים ביותר בשוק. אבל אז הגיע הדור התשיעי, שלא עורר התלהבות בקרב המשתמשים ותרם לירידה של 8% בנתח השוק העולמי של הענקית הקוריאנית. האם גרסת העשור של סמארטפון הפרימיום תצליח לשנות את המצב לטובה? בדקנו את הגלקסי S10 פלוס, הדגם הגדול והיקר בסדרה, שנחת בישראל השבוע. 

 

בדיקת ynet: איפה הכי זול לרכוש את הגלקסי S10?

 

סמסונג גלקסי S10 פלוס (צילום: יובל מן)
מראה יוקרתי ואיכותי. גלקסי S10 פלוס(צילום: יובל מן)

 

כבר במבט ראשון אפשר להבחין בחלק מהחידושים העיקריים של המכשיר. סמסונג יצרה לראשונה מסך ללא שוליים, אבל במקום להיכנע לטרנד המגרעת (Notch) שהשתלט על עולם הסמארטפונים בתקופה האחרונה, היא הטמיעה את המצלמות הקדמיות מאחורי חיתוך עיגול בחלק הימני העליון של המכשיר.

 

התוצאה היא מסך AMOLED יפהפה בגודל 6.4 אינץ' וברזולוציית QHD, שממש נמתח מקצה לקצה. פשוט תענוג להשתמש בו לצפייה בסרטונים ובתמונות. חיתוך העיגול מקנה לו מראה חדשני וייחודי שלא רואים בכל סמארטפון. לטעמי העיגול הזה יפה יותר מהמגרעת, אבל יש מי שלא יאהבו את חוסר הסימטריה שהוא יוצר בחלק העליון של המכשיר.

 

 

המסך, מסגרת המתכת המבריקה והעובי הדקיק של המכשיר תורמים לתחושה של איכות ויוקרה, משהו שהמתחרות הסיניות של סמסונג עדיין מתקשות לספק למשתמשים שלהן. אבל יש פה גם חיסרון – הסמארטפון הזה חלקלק למדי, מה שהופך לממש מסוכן בסיטואציות מסוימות. מומלץ לקנות כיסוי ומגן מסך שיצמצמו את היקף הנזק האפשרי.

 

סמסונג גלקסי S10 פלוס - תעודת זהות ()
 

עוד חידוש בולט הוא סורק טביעות האצבע: מדובר בסורק על-קולי שממוקם בחלקו התחתון של המסך במקום בצידו האחורי של המכשיר. הסורק הזה אמור לספק אבטחה משופרת לעומת הסורקים האופטיים שאנחנו מכירים ממכשירים אחרים, אבל בפועל מדובר באחת מנקודות התורפה של ה-S10 פלוס - הסורק מגמגם, ולעיתים נדרשים כמה ניסיונות עד לפתיחת המכשיר.

סמסונג גלקסי S10 פלוס (צילום: יובל מן)
מכניס קצת עניין לקפה. צולם באמצעות גלקסי S10 פלוס(צילום: יובל מן)

 

סמסונג אומנם הוציאה עדכון תוכנה ששיפר מעט את התפקוד של סורק טביעות האצבע, אבל זה עדיין לא מספיק. המצב עד כדי כך מתסכל שאני פשוט עברתי להשתמש בשיטת זיהוי הפנים, שאומנם לא מספקת אבטחה באותה רמה אבל לפחות עובדת בצורה חלקה ומהירה בכל פעם. עם זאת, לא מן הנמנע שעדכון תוכנה נוסף בעתיד ישפר את תפקודו של הסורק.

 

מערך צילום משודרג

אחד היתרונות הגדולים של הסמארטפון, לעומת זאת, הוא מערך הצילום המשודרג שכולל לא פחות מחמש עדשות - שתיים קדמיות ושלוש אחוריות. מערך הצילום האחורי מאפשר לבחור בכל פעם את העדשה המתאימה מבין השלוש (עדשה רגילה ברזולוציית 12 מגה-פיקסל, עדשת טלפוטו ברזולוציית 12 מגה-פיקסל ועדשה רחבה ברזולוציית 16 מגה-פיקסל). העדשה הרחבה מאפשרת צילום בזווית של 123 מעלות, שיעילה במיוחד בצילום של נוף או קבוצה גדולה של אנשים. החיסרון – הקצוות יוצאים מעט מעוותים.

 

במצב "מיקוד חי" המצלמה כבר משתמשת בשתי עדשות במקביל על מנת ליצור הבחנה בין האובייקט לבין הרקע שלו. את הרקע ניתן לטשטש בכמה טקסטורות ("זום", "סיבוב" ו"טשטוש"), אבל האפקט האהוב עליי הוא "נקודת צבע", שמאפשר לצלם את האובייקט בצבע ואת הרקע בשחור לבן. גם אחרי שצילמתם אפשר לשנות את הפרמטרים של האפקט או לבחור באפקט אחר.

 

סמסונג גלקסי S10 פלוס (צילום: יובל מן)
קינוח, מישהו? צולם באמצעות גלקסי S10 פלוס(צילום: יובל מן)

 

סמסונג גלקסי S10 פלוס (צילום: יובל מן)
"נקודת צבע". לא תמיד מדויק, אבל האפקט נחמד(צילום: יובל מן)

 

המצלמה כוללת גם מצבים מובנים לצילום מזון, צילום פנורמה, וכמובן מאפשרת לשלוט ידנית במפתח הצמצם ובחשיפה. אחרי הצילום אפשר לעבור לתוכנת עריכת התמונות, שמאפשרת בין היתר להוסיף פילטרים שונים, לשנות את הבהירות והניגודיות, לחתוך את התמונות וכמובן להוסיף על גביהן סטיקרים או כיתובים שונים.

 

בצד הקדמי של המכשיר ישנן שתי עדשות (8 ו-10 מגה-פיקסל). גם כאן אפשר לבחור במצב "מיקוד חי", מה שמאפשר להיות יצירתיים יותר מתמיד עם תמונות הסלפי שלכם. מצב "אינסטגרם" מאפשר לשתף את התמונות באפליקציה הפופולרית מיד אחרי הצילום, בלי שתצטרכו לגשת אליה בעצמכם. אפשר גם לשלוט במצלמת הסלפי באמצעות מחוות יד, שזה נחמד מאוד.

 

סמארטפון שהוא גם מטען

עוד פיצ'ר חביב של הסמארטפון הוא "טעינה אלחוטית הפוכה" (Wireless Powershare), שקיים גם במייט 20 פרו של וואווי. הוא מאפשר להטעין סמארטפונים, שעונים חכמים, אוזניות אלחוטיות ומכשירים אחרים על גבו של ה-S10 פלוס כל עוד נותרו יותר מ-30% בסוללה. זה עובד לא רע, ובכל זאת, סביר להניח שתעדיפו לשמור את הסוללה לעצמכם ולא תשתמשו בפיצ'ר הזה באופן יומיומי.

 

סמסונג גלקסי S10 פלוס (צילום: יובל מן)
נותן קצת כוח לאוזניות האלחוטיות(צילום: יובל מן)

 

ואם כבר דיברנו על סוללה, ה-S10 פלוס מגיע עם סוללת 4,100 מיליאמפר-שעה, ובסמסונג טוענים שהיא מאפשרת יום שלם של עבודה ללא הטענה. הביצועים אכן מרשימים, אבל אחרי יום של שימוש בווייז, שיחות טלפון, סטרימינג וצילום תמונות, סביר להניח שבערב הסוללה כבר תגיע לקצה גבול היכולת שלה, ואתם תרוצו בבהילות לכיוון המטען שלכם. עם זאת, רוב המשתמשים כנראה מטעינים את הטלפון גם במכונית ובמשרד, כך שאלא אם אתם רחוקים ממערכת החשמל - אין לכם באמת מה לדאוג.

 

הגלקסי S10 מגיע בישראל עם ערכת השבבים החדשה של סמסונג, אקסינוס 9820 (במדינות אחרות תמצאו אותו עם סנאפדרגון 855 של קוואלקום) ועם 8 גיגה בייט זיכרון RAM. הביצועים שלו, בהתאם, מהירים ביותר והוא לא מגמגם לרגע (פרט לסורק טביעות האצבע), אבל זה מובן מאליו ולא היינו מצפים לפחות ממכשיר בסדר גודל כזה.

 

מערכת ההפעלה היא אנדרואיד פאי עם מעטפת של One UI, ממשק המשתמש החדש של סמסונג שמיועד להקל על השימוש בסמארטפון ביד אחת. האייקונים קיבלו עיצוב חדש והם גדולים יותר, אך ניתן לשנות בהגדרות את הגודל וכך לדחוס יותר אפליקציות במסך הבית. כך או כך, מי שידיו קטנות כנראה יתקשה לתפעל את המכשיר גם עם הממשק החדש, וייתכן שבמקרה כזה עדיף לבחור בגלקסי S10 (מסך בגודל 6.1 אינץ') או ב-S10E (מסך בגודל 5.8 אינץ').

 

סמסונג גלקסי S10 פלוס ו-S10E (צילום: יובל מן)
עם האח הקטן, גלקסי S10E(צילום: יובל מן)

 

השורה התחתונה

הגלקסי S10 פלוס הוא מכשיר מצוין עם ביצועים מהירים, יכולות צילום מתקדמות ומסך מעולה שקשה להוריד ממנו את הידיים (אבל תיזהרו שלא יחליק לכם). סביר להניח שהסמארטפונים שיגיעו למדפים בחודשים הקרובים ייאלצו להתמודד עם השוואות חוזרות ונשנות אליו ואל הפיצ'רים השונים שהוא מציע.

 

סמסונג צריכה להיט על מנת להישאר יצרנית הסמארטפונים מספר אחת בעולם. נתח השוק שלה ירד כאמור ב-8% בשנת 2018, בזמן שוואווי, שנמצאת כיום במקום השלישי, רשמה זינוק של יותר מ-33 אחוז (אפל, שנמצאת במקום השני, סובלת כמו סמסונג מירידה במכירות). הגלקסי S10 פלוס – לצד שני אחיו הקטנים והזולים יותר – בהחלט יכול לסייע ליצרנית הקוריאנית לשפר את מצבה.

 

האם זה הסמארטפון הנכון בשבילכם? אם אתם חובבי אנדרואיד שפשוט חייבים מכשיר פרימיום, ויכולים לשלם עליו קרוב ל-4,000 שקל, בהחלט. אתם תיהנו מאוד מהמכשיר הזה ומהיכולות המתקדמות והמגוונות שלו. מי שהתקציב שלהם קטן יותר יכולים למצוא סמארטפונים מצוינים בפחות מחצי המחיר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל מן
גלקסי S10 פלוס
צילום: יובל מן
מומלצים