שתף קטע נבחר

עיריית תל אביב אישרה את התקציב לשנת 2019 - בסכום של 6.23 מיליארד שקלים

הצעת התקציב הרגיל עומדת על 5.210 מיליארד שקלים - עלייה של 235 מיליון בהשוואה לתקציב 2018. העירייה מתכננת להרחיב את השירותים לתושב בדגש על חינוך, רווחה ואיכות החיים והסביבה. חולדאי: "לתל אביב-יפו תפקיד מחייב - לשמש כמגדלור לחברה הישראלית"

מועצת עיריית תל אביב אישרה הערב (ב') בישיבת המועצה את הצעת תקציב העירייה לשנת 2019, שנאמד בסכום כולל של 6.23 מיליארד שקלים. הצעת התקציב הרגיל מסתכמת לסך של 5.210 מיליארד שקלים, גידול של 235 מיליון בהשוואה לתקציב 2018, באמצעותם מתכננת העירייה להרחיב את השירותים הניתנים לתושבי העיר בדגש על תחומי החינוך, הרווחה, ואיכות החיים והסביבה. חלק מהתקציב מיועד לאירוח האירוויזיון.

 

מוצרי החלב בפיקוח יתייקרו ב-3.4%; תנובה: נדחה ההתייקרות לאחרי פסח

סמנכ"לית הכספים של וואווי תובעת פיצויים מקנדה: "המעצר שלי לא היה חוקי"

"מישהו בהנהלה התבלבל": עובדי פלאפון ובזק בינלאומי הפגינו מול ביתו של יו"ר בזק

 

"לעיר תל אביב-יפו תפקיד היסטורי מחייב, לשמש כמגדלור לחברה הישראלית כולה", אמר ראש העיר רון חולדאי. "עלינו לשים לנגד עינינו כל הזמן את רוחה וערכיה: דמוקרטיה, סובלנות, טיפוח מדע, מחקר וחשיבה רציונלית, תרבות ואומנות, בית לכל מיעוט - עיר שמאפשרת לכל אחד ואחת לבטא את עצמו ולחיות בה על פי דרכו, ויחד עם זה - לא עם לבד ישכון, אלא עיר המנהלת שיח עם העולם ועיר גלובאלית. זה המצפן, בוודאי ובוודאי בבואנו לקבוע את סדרי העדיפות התקציביים לפיהם נפעל.

 

>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

תל אביב אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
תל אביב(צילום: Shutterstock)
 

"אני סבור שהצעת התקציב המונחת לפנינו משקפת היטב את הערכים הללו, ואת תפקידה הלאומי של תל אביב-יפו בהובלת סדר היום וההתמודדות עם אתגרים", הוסיף חולדאי.

 

העירייה מתכננת להשקיע בגיל הרך

כחלק מתוכניות העירייה לשנת 2019, ניתן דגש על קידום הפעילות והמרחבים הקהילתיים ומרכזיותו של התושב בעיצוב פני העיר, טיפול בתחום הגיל הרך (0-3), הוזלת עלות הקיום לתושב, ביטול התלות ברכב פרטי, פיתוח עירייה דיגיטלית ושיפור השירות לתושב, קידום פרויקטים של דיור בר השגה, חיזוק שכונות דרום העיר והגברת תחושת הביטחון האישי של תושבי העיר.

 

בהמשך למגמת השנים האחרונות, כך ציינו בעירייה, תינתן עדיפות לקידום נושאים כדוגמת שוויון וצמצום פערים, חינוך ערכי לצד המשך חתירה להישגים, התאמת מערכת החינוך למאה ה-21, קידום חינוך עדכני ופורץ דרך והקמת מרכז שירות חינוך.

 

נושאי איכות החיים והסביבה, ציינו בעירייה, ימשיכו להיות חלק מרכזי בתכנון העתידי. בין היתר באמצעות המשך סלילת רשת שבילי אופניים, סיום חידוש רצף הטיילות וחנוכת אצטדיון בלומפילד המשופץ. כמו כן תורחב פעילות מערך הרכב השיתופי העירוני "אוטו-תל" כחלק מניסיונות העירייה להשקיע בהפחתת זיהום האוויר וביישום התוכנית האסטרטגית שהוכנה לשם כך. 23% מהתקציב הרגיל הוקצה לתחום איכות הסביבה ו-31% מהתקציב הבלתי רגיל.

 

התקציב הבלתי רגיל הוא תקציב המיועד לפעולה חד פעמית או לתחום פעילות מסויים, הכולל אומדן תשלומים לאותה פעולה או לאותו תחום פעילות, וכספים שיועדו למטרות שאינן תקציב רגיל.


   (נתונים: עיריית תל אביב)
(נתונים: עיריית תל אביב)
 

   (נתונים: עיריית תל אביב)
(נתונים: עיריית תל אביב)

 

גם השנה שמה העירייה דגש על הטיפול הכולל ביפו, בחיזוק הפרויקטים החינוכיים בכל בתי הספר הממלכתיים ביפו וטיפול בקליטת הקהילה האתיופית. בתחום השירות לתושב תמשיך העירייה בפרויקט דיגיתל שבמסגרתו יושם דגש על הנגשת שירותים ומידע לתושבים באמצעות האינטרנט. זאת בין היתר באמצעות דיגיתל לחיילים, דיגידוג לבעלי כלבים וכרטיס דיגיטף המיועד להורים לילדים בגילאי לידה עד 3.

 

"ביסוס מצבה הכלכלי של העירייה הינו כלי שנועד לאפשר לעירייה להרחיב את השירותים הניתנים לתושבי העיר ולהעלות את איכותם", נמסר בהודעת העירייה. "זאת על מנת להעניק לתושבי העיר, עם דגש מיוחד על יפו והדרום, מערכת חינוך איכותית יותר, שירותי רווחה מתקדמים ומקיפים יותר, היצע תרבותי עשיר ומגוון כיאה למטרופולין ולעיר עולם ושיפור משמעותי באיכות החיים ואיכות הסביבה שהופכת נקיה וירוקה יותר".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קו החוף של תל אביב
צילום: shutterstock
מומלצים