שתף קטע נבחר

משפחה בישראל משליכה בשנה לפח מזון ב-3,200 שקל

על-פי דו"ח של ארגון "לקט ישראל", סכום המזון האבוד בישראל מדי שנה מגיע לכ-20 מיליארד שקל. מחברי הדו"ח אומרים כי ניתן להציל מזון בשווי 3 מיליארד שקל, סכום שאינו כולל את היתרונות הסביבתיים

הבזבוז הנוראי: שווי המזון האבוד בישראל שמושלך לאשפה מסתכם בכ-19.7 מיליארד שקלים. בארגון "לקט ישראל", שמפרסמים הבוקר (יום ג') דו"ח בנושא אמרו כי מתוך אותה כמות עצומה - מזון בשווי של כ-7 מיליארד שקלים מוגדרים כברי הצלה, כלומר מזון ראוי לשימוש. עוד עולה מהנתונים כי משפחה ממוצעת בישראל זורקת לפח מזון בשוויה 3,200 שקל בשנה, שהם שווה ערך לחודש וחצי של צריכת מזון. על-פי הדו"ח, עיקר האובדן בצריכה הביתית נובע מזריקת פירות וירקות.

 

מצילים מזון. מתנדבים ב
מצילים מזון. מתנדבים ב"לקט ישראל"(צילום: לקט ישראל)

 

ארגון לקט ישראל בשיתוף BDO, מפרסמים זו השנה הרביעית את הדו"ח הלאומי לאובדן והצלת מזון בישראל. הדו"ח מציג לראשונה פרק העוסק באובדן המזון בצריכה הביתית ומציג את שווי אובדן המזון עבור משקי הבית בישראל. לפי הדו"ח, ההשפעות של אובדן המזון בכל שלבי שרשרת הערך מייקרות את מחירי המזון בכ-11%. בנוסף, אומרים מחברי הדו"ח, כי אובדן המזון פוגע בפריון במשק בשל תשומות ייצור ועבודה היורדות לטמיון.

 

בדו"ח נכתב כי כדי לסגור את פער אי הביטחון התזונתי בישראל נדרש להציל 20% מהמזון האבוד. מדובר במזון בשווי של כ-3 מיליארד שקלים. מחברי הדו"ח אומרים כי עלות הצלת אותה כמון מזון מסתכמת בכ-830 מיליון שקלים - סכום שאינו כולל את היתרונות הסביבתיים.

מתוך הדו
מתוך הדו"ח

מתוך הדו
מתוך הדו"ח

 

אחרי הירקות ופירות, הישראלים משליכים לפח מזון מבושל, לחם ומאפים, סלטים ארוזים, בשר ועוף, חלב ומוצריו, קטניות, דגנים ומאכלי ים ובסוף הרשימה נמצאים הביצים.

 

מנכ"ל לקט ישראל, גידי כרוך, אמר: "במקום לתת מענה נקודתי כגון מלחמה במחירי הקוטג' והמילקי, על מדינת ישראל להפנים את היתרונות הרבים של הצלת מזון ולגבש מדיניות לאומית, יעדים ולתקצב נושא זה. על התוכנית לתת את הדעת לכל שרשרת ערך המזון - משלב החקלאות, דרך רשתות הקמעונאיות והשיווק ועד הצריכה הביתית. באוקטובר 2018 הכנסת הכירה ביתרונות הרבים של הצלת המזון ואישרה את 'החוק לעידוד הצלת עודפי מזון'. על הממשלה הבאה לאמץ את הצלת המזון כפתרון משמעותי למיגור אי הביטחון התזונתי ולהציב נושא זה כנושא מרכזי על סדר יומה - הכלכלי, החברתי והסביבתי".

 

ב"לקט ישראל" אמרו כי הארגון הציל בשנת 2018 כ-2.2 מיליון ארוחות מבושלות מבסיסי צה"ל, בתי מלון, חברות הסעדה, מסעדות ועוד וכ-15.5 אלף טון תוצרת חקלאית בשווי כולל של כ-150 מיליון שקל. עוד נמסר כי עודפי המזון הללו מועברים מדי שבוע ללמעלה מ-175 אלף נזקקים באמצעות כ-200 עמותות ברחבי ישראל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
משליכים בעיקר ירקות ופירות
צילום: shutterstock
מומלצים