שתף קטע נבחר

בג"ץ נתן הכשר לנוהל החמץ בבתי החולים בפסח הנוכחי

עקב שתי עתירות שהוגשו בנושא, בג"ץ הודיע כי המדינה תצטרך להתייחס לנושא הכנסת החמץ - חודש אחרי פסח הקרוב. המשמעות היא שבתי חולים יוכלו לאסור הכנסת חמץ בפסח הזה

בג"ץ ביקש היום (ג') מהמדינה לנמק מדוע לא ניתן להכניס חמץ בפסח לבתי חולים. עם זאת, המדינה תצטרך לתת את התשובה כחודש אחרי פסח. המשמעות היא שבפסח הזה, בתי החולים יוכלו להמשיך ולאסור על הכנסת חמץ.

 

מדובר על שתי עתירות שהגיש הפורום החילוני יחד עם שורה של חברי כנסת וכן של מרכז עדאלה. לאחר דיון שהתקיים בעתירה, בג"ץ הוציא צו על תנאי ובו ביקש מהמדינה שתנמק לגבי הכנסת המזון לבתי החולים.

מאבטח עוצר אישה בדואית ומחפש חמץ בכניסה לבית חולים ()
מונעים הכנסת חמץ לבית החולים סורוקה. ארכיון

בג"ץ ביקש מהמדינה לנמק "מדוע לא יאפשרו הכנסת מזון (לרבות חמץ) לבתי החולים בתקופת הפסח, תוך קביעת הסדרים מתאימים אשר יאפשרו שמירה על כשרות המזון המוגש על ידי בית החולים; זאת בין בדרך של הגשת המזון המסופק על ידי בית החולים בכלים חד פעמיים או על ידי מציאת פתרון מדתי אחר".

 

בצו על תנאי נרשם עוד כי המדינה צריכה לנמק "מדוע לא יימנעו המאבטחים בבתי החולים מלנקוט צעדים לאכיפת נושא הכשרות בפסח, לרבות בדרך של הערות לבאי בתי החולים בנושאי מזון וכשרותו". את התשובה אמורה המדינה לתת עד ה-1.6, כלומר חודש וחצי אחרי חג הפסח. במילים אחרות, גם בפסח הנוכחי בתי החולים יוכלו לאסור על הכנסת חמץ לבתי החולים והדבר נתון לשיקול דעתם.

 

עו"ד סאוסן זהר ממרכז עדאלה מסרה בתגובה: "בית המשפט אותת באופן ברור למדינה כי הכפייה על באי בית החולים אינה סבירה או מידתית, וכי יש למצוא איזונים שיגנו על זכותם של מבקרי בית החולים לשמור כשרות, מבלי לפגוע בחרות הפרט של החולים והעובדים הערבים, לצד אחרים שאינם שומרי כשרות".

 

עוד מסרה כי "בית המשפט העיר בדיון כי המכלאות שהציעו המדינה והרבנות, שיש בהם כדי להשפיל את החולים, אינו פתרון סביר כמו גם שאינו בר-יישום. יש חשיבות רבה גם להחלטה בנושא המאבטחים, שכן החריגה מסמכותם לצורך אכיפת דיני כשרות, מובילה לפגיעה בזכויות החולים ובכבודם".

 

הפורום החילוני מסר בתגובה: "הצו על תנאי כמו הדיון שקדם לו מעיד שבית המשפט אינו מקבל את המצב הקיים, לפיו אין אפשרות להכניס מזון לבית החולים. כך גם לגבי פתרון המכלאות שיוקמו בשולי בית החולים לחילונים ולא יהודים, שאותו הציעה המדינה ובית המשפט מתעלם ממנו בהחלטתו. בית המשפט נתן למדינה כשלושה חודשים למצוא פתרון שייראה בפניו כסביר ומידתי. בית המשפט רומז בבירור למדינה שהפתרון המועדף עלינו, דהיינו, שימוש בכלים חד פעמיים להבטחת הכשרות, נראה בעיניו פתרון ראוי. חבל רק שבגלל שהמדינה מרחה זמן בתרגילים שונים, נמנעה מהציבור קבלת החלטה סופית כבר היום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מונעים הכנסת חמץ לבית חולים. ארכיון
מומלצים