שתף קטע נבחר

מה אוכלים באזור השפלה?

נתחי בשר מיושנים במסעדת "כרמים" במושב סגולה, תבשילים ביתיים במסעדת הפועלים הוותיקה של ורדה בצומת ראם, פיצות טבעוניות ללא גלוטן במושב תימורים וגם גבינות מחלב בופאלו במחלבה שבמושב ביצרון: יצאנו לבדוק מה אוכלים באזור שפלת יהודה

 

 

מסעדת שף ששווה ביקור. "כרמים" (צילום: שי בן אפרים) (צילום: שי בן אפרים)
מסעדת שף ששווה ביקור. "כרמים"(צילום: שי בן אפרים)
 

אזור השפלה - או כפי שהוא נקרא בשמו המלא: שפלת יהודה - משתרע בין גדרה במערב, בית שמש במזרח, מודיעין-מכבים-רעות בצפון, ובית גוברין - בדרום (מזרחית לקרית גת). בימים אלו, רגע לפני סוף החורף ופסיעה מתחילת האביב, האזור הזה ירוק ופורח במיוחד, ולצד נופים פסטורליים ואנשים טובים שכיף לפגוש באמצע הדרך - אפשר גם למצוא שם אוכל טוב וטעים.

בתי אוכל באזור השפלה (צילום: לין לוי )
פיצה על הדרך ב"חבית" שבמושב תימורים(צילום: לין לוי )
  

באזור פועלות מסעדות פועלים עם אוכל ביתי לצד כאלו המציעות אוכל איטלקי, שתי מסעדות שף וגם הרבה אוכל טוב על הדרך כמו ג'חנון ביתי, כריכים יצירתיים וקפה משובח שהכי כיף לעצור בשבילו בצד הכביש. עוד תמצאו שם מחלבות אורגניות ויקבים משפחתיים, שישמחו לארח אתכם לטעימות ולסיורים רגליים.

 

יצאנו לסיור קולינרי באזור שפלת יהודה, וגילינו שם כמה בתי אוכל מעניינים וטעימים ששווים ביקור.

בתי אוכל באזור השפלה (  )
 

 (  )
 

כרמים

מסעדת השף של סהר רפאל שפועלת כבר 15 שנה, ובשנים האחרונות אף התרחבה ונוספו לה שני סניפים חדשים, שניהם פועלים באזור הדרום. בין השעות 12:00-9:00 מגישים כאן מבחר ארוחות בוקר, בצהריים יש ארוחות עסקיות (החל מ-69 שקלים) ובערב תמצאו במקום תפריט עונתי עם מנות שף כמו מדליוני כבד אווז צלויים בגריל עם ופל, קציפת חלבה, שטרוייזל שקדים וקרמל ותבלינים (89 שקלים).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

יש בתפריט המסעדה גם מקום מכובד ביותר לנתחי בשר שמתיישנים במקום, וגם המבורגר במשקל 300 גרם, משובץ בכבד אווז, המוגש מעל פירה קטיפתי עם ביצה עלומה ברוטב פטריות, ציר בקר ובצל מקורמל (96 שקלים).

   (צילום: סהר רפאל)
(צילום: סהר רפאל)
 

דרך הגורן סגולה, ראשון-שבת 08-8505859, ראשון-שבת 23:00-9:00, לא כשר

 

ביסטרוק

מסעדתם של השף שאול קויפמן ("טאפס אחד העם", "סנטה קתרינה"), אחיו - ארנון קויפמן והשותף אלמוג שריג ("זאפה"), שפועלת בחלל בו פעל בעבר המועדון המיתולוגי "מטרוק" שבקיבוץ חצור. במרכז החלל יש בר גדול, מסביב יש 80 מקומות ישיבה ובמטבח יש טאבון גדול ממנו יוצאות מרבית המנות המוגשות במקום. וחוץ מאוכל, יש שם גם לא מעט הופעות חיות של אומנים מקומיים.

בתי אוכל באזור השפלה (  צילום: לין לוי)
( צילום: לין לוי)

התפריט מוגדר על ידי בעלי המקום כתפריט "קז'ואל", כזה שאינו מתיימר לחדש ונשען על הקלאסיקות המוכרות והטובות. בין היתר, אפשר לזלול שם מנות כמו קרפצ'יו סלק עם גבינת בופאלו עיראקית (38 שקלים), טורטליני במילוי ארטישוק ירושלמי (62 שקלים) וטי בון טלה לצד ניוקי מטוגן (96 שקלים).

 

קיבוץ חצור, ‏058-6757087‏, חמישי 23:00-18:30, שישי 12:30-9:00, 23:00-18:30, שבת 16:00-12:30, לא כשר

 

 

ג'ויס

מסעדה כפרית משפחתית שנבנתה בנחלה של המשפחה במושב בצרון. מהחלונות נפרש נוף חקלאי, ובחוץ יש מרפסת דק עם ריהוט צבעוני וספות למנוחה. והכי כיף להגיע לכאן בסופי השבוע, אז מציעים במקום בופה בוקר עם פוקצ'ות שיוצאות מהטאבון דקה לפני שהן מוגשות לשולחן.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בשעות הצהריים מומלץ לטעום כאן את פוקצ'ת התמרים עם גבינת העיזים והפלפל החריף (47 שקלים), ואת מקל הלחם הריחני המוגש לצד כבד קצוץ וריבת בצל (45 שקלים). מנות מומלצות נוספות הן הסלט הסגול של דניאלה (49 שקלים) ומחבת נקניקיות של אדוארדו שמוגשת עם תבשיל צ'ילי קון קרנה, עלי תרד וביצים (65 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הותיקים 54 ביצרון, 077-9977005, שני-חמישי 22:00-10:00, שישי 15:00-9:00, 23:00-18:00, שבת 23:00-10:00, לא כשר

  

 (  )

הפונדק של ורדה

פונדק הדרכים הזה שהתחיל את דרכו ב-1969 כצריף רעוע, הפך עם השנים למסעדת הפועלים הפופולרית באזור. יש בה אווירה של פעם, תמונות של מטוסים וטנקים על הקירות וצוות עם פז"ם של 30 שנה. את המקום מנהלת כיום שולי, בתה של ורדה, שהקימה את הפונדק בשנת 69.   

בתי אוכל באזור השפלה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ורדה הייתה גם זו שהמציאה את מנת ה"פיתה פופאי" המפורסמת, שאין כמעט חייל או חיילת בארץ שלא אכלו אותה פעם אחת לפחות במהלך שירותם הצבאי.

בתי אוכל באזור השפלה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בימי שישי מציעים כאן אוכל מוכן לשבת לפי משקל, ובמהלך השבוע - מלבד "פיתה פופאי" - יש כאן גם תבשילים ביתיים נהדרים, כשהמומלצים שבהם הם מרק תימני עם בשר (33 שקלים), תבשיל בשר ראש וגרגירי חומוס והקציצות המפורסמות ברוטב עגבניות (47 שקלים).

בתי אוכל באזור השפלה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

צומת ראם, 08-8502653‏, ראשון-חמישי 17:00-7:00, שישי 14:00-7:00, כשר

 

 (  )

החבית

נגרר שבו דניאל זר (שמכונה ג'ונאם) מכין פיצות מבצק טבעוני ונטול גלוטן שמורכב ממקמח שקדים וטפיוקה (פיצה בגודל משפחתית תעלה לכם 60 שקלים, ועל פיצה אישית תשלמו 45 שקלים), פוקצ'ות עם אנטיפסטי (25 שקלים כולל שתייה) וג'חנון גדול במיוחד במשקל של 200 גרם (20 שקלים כולל רסק, ביצה וחריף). לקינוח, הוא יגיש לכם (בחינם, אין כסף) תה קינמון עם הל וציפורן שמתבשל בקומקום נירוסטה ענק, ולצידו עוגיות ביתיות. 

 

אופציה נוספת היא לקנות את תחתיות הפיצה הקפואות (והכשרות!) הביתה (חמש תחתיות של פיצות אישיות יעלו לכם שם 70 שקלים).

בתי אוכל באזור השפלה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אגב, את החבית - שממוקמת במושב תימורים, בנה זר במו ידיו אחרי עיסוק של 20 שנה בתחום הפקות אירועים בשטח, כך שאתם ודאי מבינים לבד שמדובר כאן במארח מהזן הנדיר ביותר שיגרום לכם להרגיש הכי בנוח שאפשר. ואיפה אוכלים כאן? על המדשאה הירוקה הסמוכה לחבית, או מסביב לשולחנות פיקניק קטנים עם שרפרפים תואמים שנמצאים במקום.

 

מושב תימורים, 054-2100222, שבת 16:00-8:00, לא כשר

 

השמורה 215

בני גל מכין בנגרר שלו סנדוויצ'ים מעולים, שמשתלבים באופן מושלם עם הנוף היפה שמסביב. את הכריכים תוכלו לקבל שם במילוי חביתה, שקשוקה, טונה או שניצל, לצד תוספות מפתיעות שהופכות את מה שתקבלו שם להרבה יותר מסתם סנדוויץ' סטנדרטי (27-22 שקלים).

השמורה 215 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

את הכריכים עצמם, גל מגיש בתוך לחמניית בגט ענקית שעוברת השחמה קלה במחבת. ולסיום, אל תוותרו על הקפה השחור, שאת התערובת שלו גל מכין בעצמו, המוגש לצד ביסקוטי ביתי מעולה.

השמורה 215 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

בכניסה לשמורת פורה, 054-7920182‏, ראשון, שלישי 16:00-8:00, שני, חמישי, שישי 17:00-9:00, שבת 15:00-9:00, לא כשר

 

חומוס דואי

בנגרר שלו, שנראה יותר כמו בקתת עץ כפרית, דואי מכין חומוס שחובבי חומוס רבים סבורים כי הוא אחד מהטובים בארץ. מלבד החומוס, דואי מגיש גם לבנה עם קוביות חציל מטוגן, סביח, שקשוקות שהוא מכין במקום וגם פיתה דרוזית. לסיום הארוחה, בתו של דואי תגיש לכם תה עשבים שבושל על מדורה או קפה, חופשי ללא הגבלה (טווח המחירים של כל המנות כאן נע בין 40-30 שקלים). 

חומוס דואי (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

דואי אמנם יספק לכם את האוכל, אבל החורשה שבה ממוקם הדוכן שלו תספק עבורכם נוף יפהפה, והמוזיקה שבוקעת מתוך הבוטק'ה שלו הופכת את האווירה במקום למושלמת לארוחה קלה על הדרך.

 

בכניסה לפארק לכיש, 052-3920319‏, שני-חמישי 15:30-9:00, שישי-שבת 16:00-9:00, לא כשר

 

 (  )

לה טרה פרומסה

יקב משפחתי, שבו פועלת גם מסעדה המגישה אוכל איטלקי לצד מנות מהמטבח הקוצ'יני. הבעלים של המקום הם סנדרו פלגריני - בן למשפחת אצולה איטלקית בעלת מסורת ייצור יין שהחלה באיטליה במאה ה-15, ואשתו אירית, בת למשפחה קוצ'ינית. את היקב הם פתחו ב-1998, וכיום מיוצרים בו יינות זניים כמו סנג'ובזה, פרימיטיבו, פטיט וורדו, קברנה פרנק, מרלו וקברנה סוביניון (130-80 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

במסעדה הם מגישים מנות כמו טריו סלטים קוצ'יניים (39 שקלים), ברזאולה (53 שקלים), איספטי, שהוא למי שלא מכיר תבשיל בקר קוצ'יני מסורתי (89 שקלים), לשון ברוטב ציידים וגם מנות פסטה טרייה שמכינים במקום, ביניהן לזניה מעולה ומומלצת במיוחד. 

 

קיבוץ גת, 050-5684775, חמישי 22:00-19:00, שישי 16:00-12:00, 22:00-19:00, שבת 17:00-12:00, לא כשר

 

יקב חיטים

את היקב הבא הקימו בני הזוג עצמון ושרית חג'ג', היא אגרונומית במקצועה והוא גנן. היקב ממוקם במשק המשפחתי שבמושב נווה מבטח, מול הכרמים שמספקים את הענבים לייצור היין. במקום פועל גם מרכז מבקרים עם דק יפה, ממנו אפשר לתצפת על הכרמים המסודרים בשורות כמו חיילים, ביניהן עצמון שתל מדשאות מתוך שאיפה ליישם את עקרונות הגינון בשילוב עם עקרונות הכורמות, כפי שנהוג לעשות בדרום אפריקה.

בתי אוכל באזור השפלה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

את רזי ייצור היין עצמון למד ביקב שורק, ובתהליך הכנת היין עצמו שותפים כל בני המשפחה. כיום, מיוצרים ביקב 3,000 בקבוקים בשנה של יינות זניים כמו מרלו, קברנה סוביניון, פינוטאג', רוזה ושיראז, שזכה בעבר במדליה בתחרות היין - TerraVino.

 

בימי שישי נערכות במקום טעימות (30 שקלים לאדם), ומדי פעם מתארחים שם גם דוכנים ופוד טראקס בהפנינג שמשלב בין אוכל ויין. מומלץ לעקוב אחר עמוד הפייסבוק של היקב, על מנת להתעדכן בפעילויות הצפויות במקום בסופי השבוע הקרובים.

 

מורג 24 מושב נווה מבטח, 054-6646494‏, שישי 14:00-10:00, לא כשר

 

יקב כהנוב

את היקב הבא הקים אבי כהנוב, נכדו של מי שנטע את הכרם הראשון על אדמות ישראל. כהנוב, נולד וגדל בתוך הכרם, והוא נחשב לפאלח ממולח עם כובע שובב, שאם יזדמן לכם לפגוש אותו ביקב - כנראה שלא תצליחו לשכוח את החוויה הזו כל כך מהר.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

ביקב, שהוקם בשנת 2003, מיוצרים כיום 20 אלף בקבוקים בשנה, המתחלקים לסדרה זנית שנקראת "כהנוב" ולסדרת בלנדים בשם ה"בילויים". את ניהול היקב כהנוב חולק יחד עם ילדיו, ומלבד חווית הטעימות יוצאת הדופן שמתקיימת שם בימי שישי, מרכז המבקרים שבמקום מארח מדי שבוע סדנאות בשר ויין, ולפעמים מתקיימים שם גם אירועי עישון בשרים וחגיגות חומוס. מומלץ לעקוב אחרי עמוד הפייסבוק, כדי להתעדכן לגבי האירועים הצפויים להתקיים ביקב בקרוב.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

גדרה 052-2523721, הגעה לטעימות בימי שישי - בתיאום מראש, כשר

 

 (  )

משק שמואלי

את משק שמואלי שבמושבה באר טוביה הקים בשנת 2013 ניר שמואלי, דור שלישי למייסדי המושבה, יחד עם אשתו יעל, גם היא דור שלישי של חקלאים מייסדי כפר הס. בדיר שנמצא במשק שלהם יש 100 עיזים, מהחלב שלהן מייצרים כאן גבינות ומוצרים שונים למכירה. 

 

בסמוך לדיר ולמחלבה, פועל מרכז מבקרים שמספר את הסיפור המשפחתי ומציג כיצד מכינים בני הזוג את הגבינה הצ'רקסית המיוחדת אותה הם מוכרים במקום. הביקור שם מתאים לכל המשפחה, ובמיוחד לכאלו עם ילדים קטנים שיכולים ללטף ולהאכיל את העיזים והגדיים שמסתובבים במקום בחופשיות.

בתי אוכל באזור השפלה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בין הגבינות שמיוצרות במקום יש גבינת לבנה, סנט מור, פטה, ברי חלומי (18 שקלים), קממבר (30 שקלים ל-200 גרם) וגאודה (21 שקלים ל-100 גרם). יש גם את הגבינה הצ'רקסית המצוינת (21 שקלים ל-200 גרם) וגבינת "אנה", שמיוצרת על פי מתכון מיוחד שפיתחו ניר בעצמו. אפשר לקנות שם גם חלב עיזים מפוסטר (מומלץ  במיוחד לריפוי פצעים בפה), ויוגורט עיזים עם ריבת תות ביתית (17 שקלים לחצי ליטר).

בתי אוכל באזור השפלה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

רחוב הגליל באר טוביה, 08-9166446‏, החנות פתוחה בראשון-חמישי 18:00-9:00, הגעה למשק ולמרכז המבקרים בתיאום מראש, כשר

 

חוות בופאלו

החווה של משפחת טריסטר היא החווה היחידה בארץ שבה מיוצרים מוצרים מחלב בופאלו. היא הוקמה ב-1995, זמן קצר לאחר הגעתו של עדר בופאלו צעיר לארץ.

 (צילום: מיה טרייסטר)
(צילום: מיה טרייסטר)

כיום, מייצרים במקום מוצרלה, ריקוטה וסוגי יוגורט שונים. אפשר להגיע למקום בתיאום מראש, ולערוך שם סיור רגלי במהלכו תוכלו להכיר את המשפחה החקלאית שמנהלת את החווה, לטעום מהגבינות המיוצרות בה ולבקר ברפת בה מתגורר עד הבופאלו.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

המייסדים 24 ביצרון 08-8574508, הגעה בתיאום מראש, כשר

 

חוות אלה

חוות בודדים מהיפות שפועלות בארץ, אותה הקימו בני הזוג עירית וצדק, ובה הם מגדלים עדר עיזים אורגני שרועות במשך כל השנה במרעה טבעי; בחורף ובאביב הן ניזונות מעשב ירוק וטרי, ובקיץ מהצמחייה הרב שנתית הגדלה באזור.

 (צילום: יורם אשהיים) (צילום: יורם אשהיים)
(צילום: יורם אשהיים)

מהחלב של העיזים מייצרים במקום יוגורט עיזים ומבחר גבינות, כשהייצור עצמו נעשה באמצעות תהליכים מסורתיים וללא שימוש בחומרים משמרים. אפשר להזמין שם גם פלטת גבינות עם לחמים ויין או ארוחת בוקר (150-80 שקלים), ולפני שאתם עוזבים את המקום - אל תשכחו לקנות כמה מסוגי הגבינות שמייצרים במקום (17 שקלים ל-100 גרם) ואת יוגורט העיזים האורגני והמעולה שמציעים שם (25 שקלים).

 

שומריה, 054-6431409/7‏, בתיאום מראש, כשר

  

בחודש במרץ (בין ה-27-7) יתקיים באזור השפלה, זו השנה השלישית, פסטיבל "ירוק ולא רחוק" המזמין אתכם להגיע ולהכיר את הנופים, האנשים, הטעמים וההיסטוריה של האזור. במסגרת הפסטיבל יתקיימו הופעות והפנינג משפחתי, ייערכו סיורים רגליים, סיורי ליקוט ופעילויות ניווט, יתארחו שווקים וירידים חקלאיים ופעילויות נוספות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
הפיצה של מסעדת "ג'ויס"
צילום: לין לוי
מומלצים