שתף קטע נבחר

"אישה יכולה לשנות את העולם בלי כוחות-על"

פליסיטי ג'ונס מגלמת בסרט "המין החזק" את שופטת בית המשפט העליון רות ביידר גינסבורג, שהפכה לאייקון תרבותי. "זה היה מאוד מרגש לפגוש אותה", היא אומרת בריאיון ל-ynet. "עשיתי את הסרט בשביל הבת שלי", מוסיף ארמי האמר, שמגלם את בעלה. צפו

 

בתזמון מושלם ליום האישה עולה היום (ה') לאקרנים "המין החזק", הסרט העלילתי על חייה של רות ביידר גינסבורג, שופטת בית המשפט העליון שעשתה היסטוריה חוקתית בכל הנוגע לזכויות נשים ומיעוטים והקדימה את זמנה. מי שנכנסת לנעליים הענקיות שלה היא פליסיטי ג'ונס ("רוג אחת: סיפור מלחמת הכוכבים"), כשלצידה מככב ארמי האמר בתור בעלה התומך מרטי גינסבורג.

 

הסיפור של גינסבורג כבר תועד בסרט התיעודי RBG, שאף היה מועמד לאוסקר. בעקבותיו, גינסבורג בת ה-85, שעדיין מתייצבת לעבודה באופן יומיומי, הפכה לאייקון תרבותי עם שלל מרצ'נדייז שאפשר למצוא ברשת - החל מבובות ועד ליומנים מעוטרים בדמותה.

 

 

רות ביידר גינסבורג ופליסיטי ג'ונס (צילום: AP, יח
"היא די ביישנית". פליסיטי ג'ונס על הפגישה עם רות ביידר גינסבורג(צילום: AP, יח"צ)

לכן, זה לא מפתיע, שהפגישה בין השתיים הייתה מאוד משמעותית עבור השחקנית הצעירה. "לפגוש אותה היה מאוד אמוציונלי", היא מספרת בריאיון ל-ynet ומוסיפה: "היא די ביישנית ומאוד מחושבת וזהירה. יש לי הרבה כבוד לעדינות שהיא אימצה לאורך הקריירה ולעובדה שהיא לא הרימה ידיים".

 

גינסבורג, שהייתה גם יהודיה, גם אישה וגם רעייה, סבלה מדעות קדומות לאורך הקריירה שלה אבל מעולם לא ויתרה, להפך. "חוסר הצדק הזה תדלק אצלה את הרצון להילחם למען שיוויון עבור כולם. היום אין לנו הרבה אנשים בעמדות כוח שמוכנים להתנהל בדרך שהיא מתנהלת", אומרת ג'ונס.

 

 

מתוך
ארמי האמר ופליסיטי ג'ונס. מתוך "המין החזק"

בעלה של רות, מרטי, ידוע בתור פמיניסט ושותף מלא לשאיפותיה של אשתו. "כל מערכת היחסים שלהם היא דוגמה", אומר ארמי האמר, מי שמגלם את מרטי, "הייתה להם מערכת יחסים שיוויונית בזמנים בהם זה לא היה קיים. זה היה מאוד מתקדם".

 

ואם נושא הסרט לא מספיק כדי לפמפם העצמה נשית בחברי הקאסט, במהלך הצילומים נחשפו העדויות נגד הארווי ויינשטיין, מה שהוביל כמובן ליצירת תנועת MeToo. "פתאום ראינו שיש הרבה ניצול בתעשייה, אז זה היה מאוד מיוחד לצלם סרט שמגן על זכויות נשים", אומרת ג'ונס. האמר מצידו מוסיף כי עוד לפני התפוצצות הפרשה הוא הרגיש שהסיפור חשוב, אבל ברגע שהסיפורים יצאו לאור התחושה הייתה שהם עושים סרט תקדימי.  

 

בתור אבא לבת איך הרגשת כשקראת את התסריט?

"הסרט הוא עבור הבת שלי. כדי שהיא תוכל לראות שאישה יכולה לשנות את העולם בלי כוחות-על. היא יכולה לעשות את זה רק בעזרת המוח שלה - לזהות בעיה או משהו שהיא רוצה לשנות ואז להיות השינוי שהיא רוצה לראות בעולם". לריאיון המלא צפו בוידאו שבתחילת הכתבה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
רות ביידר גינסבורג
צילום: רויטרס
לאתר ההטבות
מומלצים