שתף קטע נבחר

מחלוקת במפלגה הדמוקרטית מנעה את גינוי המוסלמית בקונגרס

מחאה על הכוונה לקדם במהירות את גינויה של אילהאן עומאר, שהואשמה באנטישמיות, הובילה לדחיית המהלך למועד לא ידוע. סנאטורים בכירים, בהם סנדרס היהודי, יצאו להגנתה: "ביקורת על נתניהו אינה אנטישמיות"

המפלגה הדמוקרטית דחתה למועד לא ידוע את ההצבעה על גינויה של אילהאן עומאר, שספגה ביקורת קשה והואשמה באנטישמיות אחרי שורה של התבטאויות נגד ישראל.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ 

 

בישיבה השבועית שנערכה אתמול, מחו חברים במפלגה על התנהלותם של יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי ומנהיגים דמוקרטים נוספים בפרשה. זאת לאחר שביקשו לקדם במהירות הצבעה בקונגרס על הצעת החלטה המגנה את ההתבטאויות האנטישמיות של עומאר. בשל המחלוקת, ייתכן שההצבעה לא תתקיים כלל. 

טקס השבעה בית הנבחרים ארה
ההצבעה על הגינוי נדחה למועד לא ידוע. אילהאן עומאר(צילום: MCT)

עומאר, המוסלמית הראשונה בקונגרס האמריקני, אמרה בשבוע שעבר שנאמנות תומכי ישראל נתונה למדינה זרה. בכנס שבו השתתפה בוושינגטון היא הסבירה את התנגדותה לשדולה האמריקנית למען ישראל (איפא"ק).

 

"אני רוצה לדבר על ההשפעה הפוליטית במדינה הזו, שאומרת שאנשים יכולים להיות נאמנים למדינה אחרת", היא אמרה. "למה זה בסדר שאדבר על איגוד הרובאים הלאומי או על דלק מאובן, אבל לא על לובי חזק שמשפיע על המדיניות?".

 

לפני כחודש אמרה עומאר כי פוליטיקאים בארה"ב תומכים בישראל בגלל כסף שהם מקבלים מאיפא"ק. לאחר מכן התנצלה על דבריה, אך לא חזרה בה מהביקורת. דמוקרטים ורפובליקנים תקפו את עומאר בחריפות על הדברים, והרפובליקנים דרשו ממנה להתפטר מתפקידה בוועדת החוץ של בית הנבחרים.

"אסור להשוות בין אנטישמיות לבין ביקורת לגיטימית". סנדרס (צילום : AFP) (צילום : AFP)
"אסור להשוות בין אנטישמיות לבין ביקורת לגיטימית". סנדרס(צילום : AFP)
 

בטיוטת ההצעה לגינוי עומאר, שקודמה בין היתר על ידי פלוסי, נכתב כי בית הנבחרים "מכיר בהשלכות המסוכנות של הנצחת סטריאוטיפים אנטישמיים" ו"דוחה אנטישמיות וביטויי שנאה של חוסר סובלנות, המנוגדים לערכים שמגדירים את העם בארה"ב".

 

הלילה יצאו להגנתה בכירים במפלגה, הסנאטורים ברני סנדרס, קמלה האריס ואליזבת וורן. השלושה יתמודדו על ראשות המפלגה בפריימריז שייערכו לקראת הבחירות ב-2020.

 

"אנטישמיות היא אידיאולוגיה מסוכנת ומלאת שנאה, שיש להתנגד לה בתקיפות בארה"ב וברחבי העולם", אמר הסנאטור היהודי סנדרס. "עם זאת, אסור להשוות בין אנטישמיות לבין ביקורת לגיטימית על האגף הימני וממשלת נתניהו בישראל".

אליזבת וורן (צילום: AP)
הצטרפה לתומי עומאר. וורן(צילום: AP)
 

בהצהרה שמסרה אמרה האריס כי "לכולנו יש אחריות לגנות אנטישמיות, איסלאמופוביה, הומופוביה וכל סוג אחר של שנאה וגזענות". היא הוסיפה כי "אני מאמינה שאפשר להיות תומך ישראל וגם נאמן למדינה שלנו. אני מאמינה גם שיש הבדל בין ביקורת על מדיניות או על מנהיגים לבין אנטישמיות".

 

וורן הצטרפה לרשימת התומכים בעומאר ואמרה ש"בדמוקרטיה, אנחנו יכולים וצריכים לנהל דיון פתוח, באופן מכובד, על המדיניות במזרח התיכון". היא הוסיפה שמיתוג כל ביקורת על ישראל כאנטישמיות פוגע במאמצים "להגיע לפתרון בין ישראל לפלסטינים".

 

עומאר, בת 37, נולדה במוגדישו בירת סומליה, חייתה ארבע שנים במחנה פליטים בקניה והיגרה לארה"ב בגיל 12. היא נוהגת לעטות חיג'אב. בעבר כינתה את ישראל "משטר אפרטהייד" והביעה תמיכה בצעדי חרם עליה. במהלך קמפיין הבחירות ריככה את הצהרותיה וטענה שחרם על ישראל אינו מועיל ושיש להכיר בזכות קיומה, אבל לאחרונה שבה והחריפה את דבריה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים