שתף קטע נבחר

איך מכינים לחמניות ביס?

למה לקנות אם אפשר לאפות לבד? השף-קונדיטורית סאני דרעי מלמדת איך להכין לחמניות ביס מעולות וקלות להכנה, וכן - הן גם ממכרות

 

 
סאני דרעי אופה לחמניות (צילום: ירון ברנר)
סאני דרעי אופה לחמניות(צילום: ירון ברנר)

אני מכורה ללחם. אני אוהבת שיש לידי קצת לחם בכל ארוחה, ולא משנה מה אני אוכלת. אני אוהבת שהלחם נמצא שם, גם אם בסוף אני לא אוכלת אותו.

סאני דרעי אופה לחמניות (צילום: ירון ברנר)
סאני דרעי אופה לחמניות(צילום: ירון ברנר)
  

הלחמניות החמודות האלה שבמתכון שלפניכם הן גם מהירות וקלות להכנה, גם מרשימות בטעמן וגם העובדה שהכנתם אותן לבד - תהפוך את הביס להרבה יותר טעים.

 

לחמניות ביס עם נגיעת פרמזן

המצרכים:

530 גר׳ קמח לבן

320 גר׳ מים

6 גר׳ שמרים יבשים

10 גר׳ מלח

50 גר׳ סוכר

50 גר׳ גבינת פרמזן מגוררת

מעט שמן זית להברשה 

סאני דרעי אופה לחמניות (צילום: ירון ברנר)
סאני דרעי אופה לחמניות(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים יחד ולשים בערך עשר דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
    סאני דרעי אופה לחמניות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  2. מפסיקים את הלישה, מכסים במגבת ומשאירים את הבצק לנוח בטמפרטורת החדר בערך 45 דקות עד להכפלת הנפח.
  3. כשהבצק הכפיל את נפחו, מסדרים מגש עם נייר אפייה, מחלקים את הבצק ל-11 כדורים (כל כדור במשקל של 80 גר׳) יפים וחלקים, ומסדרים על המגש כך שיהיו רווחים ביניהם. מושחים כל כדור במעט שמן זית ומפזרים מעל פרמזן.
    סאני דרעי אופה לחמניות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    סאני דרעי אופה לחמניות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מניחים את המגש עם הכדורים בצד בטמפרטורת החדר, וממתינים עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם והם הופכים לשמנמנים ואווריריים.
  5. אופים את הכדורים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 20-15 דקות, עד שהכדורים משחימים יפה ונאפים לגמרי - גם מבפנים וגם מבחוץ.
    סאני דרעי אופה לחמניות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

סאני דרעי היא השף-קונדיטורית של מסעדת "טוטו" בתל אביב  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לחמניות ביס ביתיות
צילום: ירון ברנר
מומלצים