שתף קטע נבחר

ביטן בהתייחסות ראשונה להמלצות: "תנו לי לפרט ולהגיב לשקרים"

אחרי שהמשטרה המליצה להעמידו לדין בגין שוחד בפרשת השחיתות בראשון לציון, הגיב יו"ר הקואליציה לשעבר: "התקשורת 'חוגגת' בפסטיבל חסר מעצורים בסיפורים ופרשנויות". עוד אמר כי אינו יכול להתייחס לחקירה: "יש להפסיק עם ההשמצות עד שאופיע, אני מנוע מלהגיב"

 

 

 

יו"ר הקואליציה לשעבר ח"כ דוד ביטן התייחס הבוקר (ו') להמלצות לכתב אישום נגדו בגין שוחד בתיק 1803 ומסר: "כבר למעלה מ-24 שהתקשורת 'חוגגת' בפסטיבל חסר מעצורים בסיפורים ופרשנויות שכאילו ונכתבו בידי סופר ספרי מתח. אי-היכולת שלי להגיב גורמת לתקשורת לעסוק בנושא כל היום, וממלאת זמן שידור בשקרים וגם בדיות ומבקשת ממני להגיב ולהופיע כשאני מנוע מלהתייחס לתוכן החקירה.

 

"אני קורא לאמצעי התקשורת לפנות לגורמי האכיפה המתאימים כדי שאקבל אישור להתייחס לתוכן החקירה ולעדויות בתגובה לשקרים והפרשנויות שמשמיעים נגדי. אשמח להופיע ועד אז שיפסיקו עם ההשמצות והשקרים".

 

 

המשטרה המליצה להעמיד לדין את ביטן על 12 פרשיות, שבמסגרתן העבירו לו אנשי עסקים, יזמים וקבלנים מאות אלפי שקלים במזומן בתמורה לקידום ענייניהם. עוד המליצה המשטרה להעמיד לדין גם את דב צור, ראש העיר ראשון לציון לשעבר וכן את ארנון גלעדי, המשנה לשעבר לראש העיר תל אביב.

 

דוד ביטן (צילום: ירון ברנר )
"אשמח להופיע ועד אז שיפסיקו עם ההשמצות והשקרים"(צילום: ירון ברנר )

 

מדובר באחת מפרשיות השוחד המסועפות, המורכבות והגדולות שנחקרו בישראל אי-פעם. "תיק 1803" עוסק בחשד כי בין השנים 2017-2011 קיבל ח"כ ביטן שוחד וטובות הנאה מגורמים פרטיים ובתמורה, פעל לקידום האינטרסים שלהם. חקירת הפרשה הסתיימה בגיבוש תשתית ראייתית והמלצות נגד עשרות מעורבים ביניהם בכירים רבים: מנכ"ל חברת דניה סיבוס, רונן גינזבורג, רשת המזון חצי חינם, אנשי עסקים, יזמי נדל"ן ועובדי מדינה החשודים בביצוע עבירות שוחד, הלבנת הון, קבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים ועבירות מס במקרים שונים. התיק יועבר בקרוב לפרקליטות והוא עוסק ב-14 פרשיות סך הכל.

 

דוד ביטן ורונן גינזבורג (צילום: אוראל כהן)
דוד ביטן ורונן גינזבורג(צילום: אוראל כהן)
 

על פי פרטי החקירה, בה נגבו עדויות של למעלה מ-300 עדים ונחקרו כ-80 חשודים, קיבל ביטן במסגרת תפקידיו הציבוריים השונים, הן בתקופה בה היה סגן ראש עיריית ראשון לציון והן בתקופה בה כיהן כח"כ, שוחד כספי וכן הבטחה לקבלת דירות בעד פעולות הקשורות בתפקידו. בתמורה, הפעיל ביטן את סמכותו, השפעתו ועוצמת קשריו על גורמים שונים. כך, הוביל לשינוי החלטות, מתן היתרים והפחתת תשלומי עירייה.

 

משה יוסף, מי ששימש כאמור כ"בנקאי" של ביטן הסכים להעיד נגדו והוא העד המרכזי בתיק. כמוהו גם יזם הנדל"ן דרור גלזר.

 

ביטן, מנכ"ל דניה סיבוס וחשבונית המחלוקת

אחת מפרשות השחיתות המרכזיות ב"תיק 1803" היא זו הקשורה לפעילותה של חברת הבנייה דניה סיבוס. בהמלצת המשטרה נכתב כי בין השנים 2015-2013 נתן מנכ"ל החברה רונן גינזבורג שוחד לביטן, ולמי ששימש ה"בנקאי" שלו והפך לעד בתיק, משה יוסף, על מנת שיפעלו לקידום האינטרסים של החברה מול עיריית ראשון לציון ומשרד התחבורה.

 

"לא העברתי שום שוחד לביטן, בקושי ראיתי אותו", אמר גינזבורג למקורביו. "שכרתי את שירותיו של משה יוסף, כיועץ נדל"ן, ובניגוד למה שטענו הקבלות שקיבלתי ממנו היו על ייעוץ ולא על רכישת רהיטים".

חשבונית דניה סיבוס ()
חשבונית דניה סיבוס
גינזבורג, שהיה בטוח כי הצליח לשכנע את החוקרים, נחשד כי העביר סכום של 430 אלף שקלים למשה יוסף, מקורבו של ביטן, וזאת בעבור קידום שני פרויקטים. האחד, הקמת תחנת דלק על כביש 431 בצומת עין הקורא, והפרויקט השני הוא מכרז בכביש 38 שבו לא זכתה בסופו של דבר החברה.

 

"אי אפשר לקדם פרויקטים בישראל בלי לקחת יועצים, מהנדסים או עורכי דין. זה בדיוק היה התפקיד של משה יוסף בכל הסיפור. הוא בכלל גימד את דוד ביטן, אמר שיש לו את הקשרים הנכונים ויודע לקדם את התוכניות. אני הלכתי איתו שלוש או ארבע פעמים למשרד התחבורה ובסופו של דבר אפילו את הערבות בסך 5 מיליון שקלים שנתנו בפרויקט 38 הוא לא החזיר לנו".

 

על פי גורמים בדניה סיבוס העסקת יועצים מקצועיים היא דבר שבשגרה. זאת גם הייתה הדרך שבה הועסק משה יוסף. בניגוד לנטען כי 430 אלף השקלים הועברו למשה יוסף בגין רכישת רהיטים פיקטיבית, הסביר גינזבורג למקורביו בחברה: "הכל היה לפי הנוהל. משה יוסף נשכר אצלנו בריטיינר קבוע של 50 אלף שקלים לחודש במשך כמעט תשעה חודשים. אם מישהו באמת היה חושב לתת שוחד, אז היינו אולי מעניקים לו תמורת הצלחה מיליון שקלים. עובדה שהוא קיבל את הכסף מדי חודש, ובסוף לא סיפק את הסחורה. אז איזה שוחד יש פה?".

 

בחשבוניות שהגיעו לידי ynet ו"ידיעות אחרונות", אכן מופיעה בכותרת חנות הרהיטים של משה יוסף בשם "מצדה", אך לא מוזכר בה שום אזכור של חנות רהיטים. יתרה מזאת, בתיאור החשבונית נכתב "עבור ייעוץ לבנייה".

 

"זאת הייתה עבודה רגילה של איש מקצוע, שבאמת ניסה והלך ואמר שיש לו את הקשרים. אי-אפשר לקדם משהו במדינת ישראל עם הבירוקרטיה בלי לשלם לבעלי מקצוע. ככה זה עובד בישראל. לא רימינו ולא ניסינו לרמות אף אחד. לא היה פה שוחד", סיפר גינזבורג למקורביו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים